Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Re: Szybkie pytania

Post autor: Dr. Lobo »

W was koledzy i koleżanki ostatnia nadzieja.
Poszukuję klosz kopułoweko (witrynki, gablotki albo jakoś tak) na figurki. Może być cylinder, bądź typowy klosz o zaokrąglonym końcu. Koniecznie razem z podstawką. Plisssssss help.
[-o< [-o<
Łajdaki nie usłyszą kiedy przyjdę. Nie kiedy powyrywam im uszy!

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Ma ktoś patent na zrobienie błota na modelu :?:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Lobo, czegoś w ten deseń szukasz : http://allegro.pl/klosz-do-zegara-roczn ... 96711.html ? (brakuje podstawki wiem wiem, ale szukam czegoś ot taki detektyw borewicz mi się włączył :P )

HA ! tego szukasz : http://allegro.pl/a-c-akwarium-kula-szk ... 63920.html tylko nie wiem jakie to ma mieć zastosowanie. i zawsze można spróbować iść do szklarza, żeby ją uciął w takim miejscu, żeby się nie zwężała do otworu ale tak figurka też może miło wyglądać :P

PS: mam dobre czy chore pomysły ? o.O
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Booxi pisze: HA ! tego szukasz : http://allegro.pl/a-c-akwarium-kula-szk ... 63920.html tylko nie wiem jakie to ma mieć zastosowanie.
Oj, Booxi, słaby z Ciebie detektyw :!: :wink: :D . Dla mnie jasne, że Lobo szuka klosza na elfa własnej roboty :idea: 8) ... Chyba , że ze mnie detektyw jeszcze bardziej do dupy...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

uuu to to moje może być za duże :( ale kiedyś sprzedawano kostki do warhammera rpg w takim plastikowym pudełeczku zamykanym to by sie nadało :D albo kup na jakimś odpuście/straganie/pamiątkach takie coś w kuli zamykanej ... są takie figureczki w środku woda i jakieś farfocle pływają może takie będzie lepsze ?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

weź literatkę z cienkim dnem na to drewniana podstawka, pod model, na to literatka od góry i tyle :P

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Booxi pisze:Lobo, czegoś w ten deseń szukasz : http://allegro.pl/klosz-do-zegara-roczn ... 96711.html ? (brakuje podstawki wiem wiem, ale szukam czegoś ot taki detektyw borewicz mi się włączył :P )
PS: mam dobre czy chore pomysły ? o.O
Wielkie, wielkie dzięki. O to właśnie mi chodziło. Wymiary wcale nie są przesadzone, gdyż (jak słusznie zauważył Szerlok Smiejagreg- to pod mojego mikrusa) elfik będzie umieszczony na małej dioramce. Podstawkę zawsze można będzie jakoś zrobić a klosza nie dam rady :) W razie jak by klosz był za duży, to można by go przyciąć. Uważam więc, że Twoje pomysły wcale nie są chore. DZIĘKI raz jeszcze. \:D/

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Przymierzam się kupić jakiś niewielki dremel zastanawiałem się nad takim niedrogim maleństwem : http://allegro.pl/dremel-szlifierka-pro ... 92559.html ale może ktoś ma jakieś inne propozycje w podobnej cenie ? wałek giętki mile widziany.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Goglem pisze:Ma ktoś patent na zrobienie błota na modelu :?:
Ponawiam pytanie, ponieważ było kilka postów przed moim i można nie zauważyć.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Pigmentami. Poszukaj na stronach producentów i forach z modelarstwem redukcyjnym. Naprawdę jest tego sporo.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Chodzi mi raczej o zrobienie jakieś masy o konsystencji błota która potem ładnie zaschnie, a zresztą mam już pomysł i po wypróbowani napisze czy się sprawdził.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

water effect ?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Goglem pisze:Chodzi mi raczej o zrobienie jakieś masy o konsystencji błota która potem ładnie zaschnie, a zresztą mam już pomysł i po wypróbowani napisze czy się sprawdził.
Pigmenty to bardzo wszechstronne narzędzie. Spokojnie można z nich robić pasty imitujące błoto.
Obczaj to:
http://www.forum.modelarstwo.org.pl/vie ... d4f6c2510d
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Panie i Panowie potrzebuję liści... ale nie tych z nasion... znacie jakieś inne opcje do skali 28?

Doman-
Wodzirej

znamy :mrgreen:
z jakiego drzewa te liście chcesz?
dębowe mogą być?
np takie jak tu
http://laboffantasy.blogspot.com/search ... od%20Elves
:?: :wink:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

do skali 28mm znasz taki wybór? to wal śmiało :D
osłonki nasion brzozy nie wchodzą w rachubę dlatego pytam o jakieś alternatywy...

ed

mogą być jakiekolwiek w zasadzie tylko potrzebne mi jest źródło... jakiś link może? :D

Doman-
Wodzirej

Plus Model produkuje w skali 1/35
ale pasują idealnie jak to widać na zdjęciu
laserowo wycinane z arkuszy papieru
w ofercie mają:
dębu, wiśni, klonu, lipy i brzozy
w różnej kolorystyce od zwiędłych po soczyste zielone 8)

Mam nadzieje ze pomogłem :wink:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

dzięki już patrzę... inne pomysły też przygarnę

Awatar użytkownika
Dr. Lobo
Mudżahedin

Booxi pisze:Przymierzam się kupić jakiś niewielki dremel zastanawiałem się nad takim niedrogim maleństwem : http://allegro.pl/dremel-szlifierka-pro ... 92559.html ale może ktoś ma jakieś inne propozycje w podobnej cenie ? wałek giętki mile widziany.
Zależy ile chcesz tym pracować. Jak dużo to warto zainwestować w Dremela lub (co lepsze) w Proxona. Zastanów się bo na Allegro za 50 więcej będziesz miał Dremelka, a co do wężyka to osobiście mało korzystam. Przydaje się bardziej jak trzeba coś tarczkami przyciąć lub przeszlifować. Przy wierceniu bądź frezowaniu osobiście wolę pracować samą wiertareczką.
Kefas pisze:Panie i Panowie potrzebuję liści... ale nie tych z nasion... znacie jakieś inne opcje do skali 28?
Jak zwykle polecam sklep:
http://www.jadarhobby.pl/advanced_searc ... o=&x=0&y=0
Goglem pisze:
Goglem pisze:Ma ktoś patent na zrobienie błota na modelu :?:
Ponawiam pytanie, ponieważ było kilka postów przed moim i można nie zauważyć.
Dokładnie - pigmenty. Po zmieszaniu np. z błyszczącym lakierem będą dawały efekt mokrego błota. po zmieszaniu z wikolem uzyskasz przeschnięte błotko. Polecam poeksperymentować.

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Dzięki Lobo, używany nie będzie za wiele, mi do jakichś drobny przycięć, wierceń itp się przyda a ojcu do szlifowania drewnianego modelu statku o.O sie chłopina zabrał :P

btw: kiedy malowałem slayerów używałem białego podkładu - wiadomo większość to skóra, później jasna broda do tego ja robie żółte lub czerwone spodenki - biały jest niezastąpiony. ale teraz przyszedł czas na hammerersów (stare wzory więc jak wiecie cali zakuci w metal) tutaj kolorowe są tylko pióropusze w wstążeczki. lepiej tym razem użyć czarnego / szarego podkładu ? czy mogę spokojnie polecieć na białym np wcześniej zwashowanym na czarno ? help

ODPOWIEDZ