Turniej WFB Bard 29.06.07 - WYNIKI

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Turniej WFB Bard 29.06.07 - WYNIKI

Post autor: Szary »

TURNIEJ
Warhammer Fantasy Battle

Termin: 29 czerwca, piątek
Miejsce: Bard, ul. Batorego 20, Kraków
Format: 1100 pkt (min. 1088)
Czas: godz. 16 00 – 21 00, 3 bitwy po 1,5h każda
Płatne: 5 zł od osoby. Cała kwota przeznaczona jest na nagrody.

ZGŁOSZENIE DO TURNIEJU
Każdy gracz który zgłosi się najpóźniej dzień przed turniejem otrzyma +2 pkt. do klasyfikacji generalnej.
Zgłoszenia można składać osobiście w sklepie lub mailowo na adres: szary@bard.pl
Ilość miejsc ograniczona!

Wszyscy uczestnicy turnieju winni mieć ze sobą:
• Czytelną rozpiskę armii (jej brak oznacza dyskwalifikację !)
• Podręcznik do swojej armii
• Odpowiednie figurki
• Kości
• Miarkę calową
• Wzorniki

W trakcie turnieju sklep nie wypożycza żadnego asortymentu !

ZASADY KOMPOZYCJI ARMII
• Ograniczenie do 4 poziomów magii na armie. Bound spelle liczą się jako 1 poziom.
• Układ jednostek: max. 2. bohaterów, min. 2 Core, max. 3 Special, max. 1 Rare
Max.. 2 sloty takich samych oddziałów Special.
• Nie można wystawiać alternatywnych armii (z końca kodeksów, WD, itp.)

Limited, czyli :
- Księgi Armii,
- Wszystkie oficjalnie wydane erraty i poprawki do ksiąg armii jakie pojawią się do dnia turnieju,
- Dogs of War wg Warhammer Chronicles 2004 (jako samodzielna armia),
- oddziały Dogs of War nie zajmujące slotu Hero można brać w armiach, które mają wyraźnie zaznaczoną opcję brania jednostek DoW
- Treasures of the Old Ones,
- Chaos Dwarfs wg Ravening Hordes,
- Hydry wg. Annuala,
- Mounted Demonettes, Chronicles 2004,
- Cult of Ulric za Chronicles 2004,
- Army of Middenland (bez Borisa Todbringera) Chronicles 2004,
- Rozszerzone zasady Olbrzymów Khemrii,
- Kislev - Chronicles 2004 (jako samodzielna armia i jako sojusznicy),
- Lizardmen Southlands,
- Sacred Spawnings z White Dwarfa,
- Ogre Kingdoms Rhinox Raiders wg White Dwarfa UK 309.
- nowe O&G.
- City Garnison

Nie są dopuszczone:
- bohaterowie specjalni (dotyczy to również bohaterów specjalnych Dogs sof War, nie będących częścią Regiments of Renown),
- armie alternatywne umieszczane na końcu podręczników armijnych,
- armie z kampani "Lustria", wymagające wystawiania bohaterów specjalnych,
- oddziały, bohaterowie, przedmioty, zasady wymagające zgody przeciwnika.
- armie SoC

OCENA MALOWANIA
W trakcie turnieju zostanie przeprowadzona surowa ocena pomalowania armii:
• 0/1/2/3/4 – pomalowanie
• 0/1/2/3 – podstawki
• 0/1/2/3 – detale
• 0/1/2/3 – konwersje

ROZGRYWKA
Gramy 3x Pitched Battle.

Przed turniejem ujawnione zostaną zasady pogodowe. Przed każdą grą gracze będą losować warunki atmosferyczne jakie będą panować na bitwie.
Szczegóły zostaną przedstawione przed turniejem.

We wszystkich bitwach obowiązuje następująca procedura rozpoczęcia gry:
Przed wystawianiem jednostek obaj gracze rzucają kostką. Gracz który rzuci więcej decyduje czy wybiera stronę czy rozpoczęcie. Zwycięzca tego rzutu rozstawia się pierwszy.

Rozliczanie wyniku bitwy odbywa się według schematu:
0-99 10:10
100-199 11:9
200-299 12:8
300-399 13:7
400-499 14:6
500-599 15:5
600-699 16:4
700-799 17:3
800-899 18:2
900-999 19:1
1000+ 20:0

Zdobyte ćwiartki i sztandary liczymy +50pkt. Za zabitego wrogiego generała +100pkt.

Wyniki bitew dla chętnych będą zgłaszane w Kampanii Nemezis Crown !

Obrazek

NAGRODY
Sponsorem turnieju jest Centrum Gier Bard---> www.bard.pl

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 lip 2007, o 18:07 przez Szary, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Można wystawiać działka DoW?

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Rzeszowska ekipa powinna wpasc powalczyc.

Taki pomysl:
Nie lepiej byloby zaczac to troche wczesniej i upchac 4 bitwy, albo zwiekszyc punkty?
Do szkoly juz nikt nie chodzi, wiec mysle ze mozna z 2,5 h wczesniej zaczac.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

1.@Skaven:
Jeśli będziesz mieć oryginalny model lub stosowną konwersję - TAK. Prox w tym wypadku będzie szczególnie napiętnowany.

2.@Mućka:
Zaiste, sugestia warta rozważenia - ale nie w tym miesiącu już. Kalendarz imprez już jest od 2 tygodni i byloby niedobrze wprowadzać chaos i dezinformację.

Poza tym serdecznie zapraszam. Może kogoś nowego przyprowadzicie ze sobą ?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Co do proxów to się zgadzam żeby to napiętnować bo kartoniki na stole psują cały klimat gry. A co do ciałka to "oryginalny model" to może być np dwarficki canon czy musi być z armii DoW ( nawet nie wiem czy są takowe).

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Może wbija, ale musisz szary najpierw nauczyć się zasad a potem być sędzią, bo robisz z siebie chłopca do bicia, z którego można się śmiać (no śmiać sie można zawsze, bo jeszcze z malowania no cóż tu tez musisz się podszkolić żeby się z ciebie nie śmiać)

... to raz -- Tomash

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Na turnieju bardzo chętnie zagram jak i wezme udział w całej kampanii.
karl1299 :)
Stóknij się młoteczkiem w głowe , tego pierdolenia o malowaniu to chyba nawet sam nie rozumiesz :)
Napisz mi na PM kim w ogóle jesteś , jeśli masz odwage :)
Nie trzeba być specem od zasad by organizować dobre turnieje vide Giszowiec , czy nasze Jędrusie :P :P na masterach najlepsi sędziowie też sie mylą , więc nie wiem o co Ci chodzi , może rozwiniesz swoją myśl . :wink:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Karl1299 nie należy się raczej śmiać z ludzi na forum nawet jeżeli jest to Szary :wink: Ogólnie nie wiem jakie on ma pojęcie o zasadach bo nie miałem z nim przyjemności zagrać ale wiem na pewno że umie malować, więc tu się nie zgodzę. :roll: A co do turnieju to wpadnij albo faktycznie napisz kim jesteś, PRV ME PLZ, a co do sędziowania turnieju to nie jest to czasem najmilsze zadanie, wiem bo dużo turnieii sędziowałem.

Ogólnie kampania może być ciekawa tylko ogólnie mało pkt jest bo niektóre armie takie jak dwarfy, th, chaos, czy wampy są w tym formacie miętkie.

@Szary
Czy masz coś przeciw odlewanym figurką na Twoim turnieju? Bo ogólnie posiadam takie Ghoule i jeżeli ich do ręki nie weźmie się to nie widać że to odlewy. A na wszystkich turniejach jakich byłem nikt nie miał nic przeciw.

Pozdro and waiting to prv me m8 karl1299

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

@karl1299: bez komentarza

@Skaven: sprecyzuje. Nie ma "oficjalnej" armatki DoW (jest tylko Galloper Gun). Jednakze byloby milo i bardziej "realistycznie" jesli bys sie chociaz wysilil na stosowna konwersje nawiazujaca do granej armii np. nieumarla zaloga.
Ale to ostatecznie jest detal. Wazne jest, by model byl wlasciwy.

Co do odlewow... nie jestem faszysta, bez przesady. Kilka modeli to nie jest wielka awantura, ale w przypadku armii "plastusiow" to juz inna kwestia...

Zapraszam na turniej.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

hey

no szkoda troszke ze nie da sie wczesniej znowu bedziemy biec na pociag :D

co do rzeszowa to narazie jest standard ekipa ale kombinujemy jeszcze 2 :D

a i jeszcze nie mam rozpiski do konca ale czy ma ktos u was Beast of chaos ? na zbyciu ? bo moze mi kilka modeli brakowac

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Szary

Ogólnie chciałem wystawić 4 składy odlanych ghouli po 7 modeli , a reszta czyli jakieś60 modeli to całkowite oryginały. Mogę się tak wystawić?

I pytanie odnośnie zgłoszenia, a mianowicie czy trzeba wysłać rozpe czy tylko napisać maila że ja przyjadę z VC i tyle?

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

@ war2bone: napisz mi PM co dokladniej potrzebujesz... moze sie uda cso zalatwic, ale nie obiecuje.

@Skaven: ech... pomaluj to chociaz, zeby nie wygladalo paskudnie.
Wystarczy wyslac "oficjalne" zgloszenie, ze chcesz grac: imie, nazwisko, armie i miasto. A przed turniejem okazac czytelna rozpiske.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

mi srednio pasuje to 1,5 godziny na bitwe
wkurza mnie jak niektorzy ludzie w tedy przeciagaja bitwy
ale pewnie bede na tym turnieju

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Pierwsza bitwa zwykle trwa nawet wiecej niz 1,5h (wypakowanie, rozlozenie figur)
Ale jesli granie na czas jest ewidentne (twoim zdaniem) sygnalizuj to mi, przyjrze sie problemowi blizej.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Szary

Ok, dzięki, malne je coś i zaraz wysyłam zgłoszenie.

Pozdro cu m8

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

@ Szary

Zacznijcie moze zapisy tak z pół godziny przed turniejem. Zeby uniknąć sytuacji jak ostatnio byla że ledwo co sie ludzie rozpakowali i zaczeli grać i im 30minut na bitwe zostalo.

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Zapisy sa sporo przed turniejem. A jesli komus brakuje czasu na dokonczenie bitwy, to tylko dlatego, ze sie spoznil. Ja organizacyjnie mam poslizg do 10 min.

Ale dobrze, przypilnuje, zeby pierwsza bitwa, jesli bedzie taka potrzeba, trwala odpowiednio dluzej.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Z chęcią ujawnił bym swoje personalia ale znając chore zasady panując w najbardziej komercyjnym i pozbawionym duszy sklepach (właśnie przez takich ludzi jak Szary) nie zrobię tego no może kiedyś jak juz skończę naukę i będę miał krakowski sklep totalnie w dupie (a co do malowania to dam wam przykład ... znany gigant ... ładny ale: malowany w pizdu czasu a wygląda jak był by niemowlakiem mogłeś się postarać TO JEST BESTIA!!! w sumie mogłeś nie wiedzieć wybaczcie ale musze spadać bo mam sesje.
Pozdro Szary myślę, że mimo swojego zadufania możesz zmienić sie na lepsze.
PS zmień sobie avatara na forum bo jest bardzo pedalski

... to dwa -- Tomash
Ostatnio zmieniony 21 cze 2007, o 17:35 przez PAWLAK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

@karl1299: Maksimum zalosci.. jest takie walijskie przyslowie 'latwo byc odwaznym za murami zamku'.
I mimo ze Szarego prywatnie nieznam, to jakbym Cie kiedys spotkal to chetnie bym Ci pysk obil ;)
Mam dla Ciebie taka luzna rade - przepros za szczeniackie zachowanie, i podpisz sie przy tym z imienia i nazwiska. I mysle ze sprawa bedzie zakonczona

A zeby nie byl totalny offtop - troche dupa, ze robicie turniej w takich godzinach (tzn 16-21).. jakbyscie dali rade go przesunac na jakies ludzkie godziny, to napewno przyjezdnych spoza grodu kraka by wpadlo wiecej.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

TruePunk pisze:@karl1299: Maksimum zalosci.. jest takie walijskie przyslowie 'latwo byc odwaznym za murami zamku'.
I mimo ze Szarego prywatnie nieznam, to jakbym Cie kiedys spotkal to chetnie bym Ci pysk obil ;)
Mam dla Ciebie taka luzna rade - przepros za szczeniackie zachowanie, i podpisz sie przy tym z imienia i nazwiska. I mysle ze sprawa bedzie zakonczona
Co do "dania mi w pysk" to z checią ustaiwe się z tobą gdzieś na solo albo kilku na kilku (warynski squad) to do jest dla wielu znających realia miasta jasne jesli tobie się nie kojarzy to już nie moja wina ale poznasz ich dostają w pierdol jestem chetny zawsze pedał Sary tez moze przyjsc jak chce dostać po swajej nie obitej pedalskiej mordzie.
A imieniem i nazwiskiem to mozesz się podpisac zeby cię nie szukać jak bedziemy chcieli kogoś bić.(jeszcze mozesz przeprośić i wszystko bedzie ok)

... to trzy.
Dziękuję za udzielanie się na forum Border Princes. Myślę, że inni użytkownicy zgodzą się, że przyda Ci się przerwa w użytkowaniu. Tym samym zakładam bana. Nie próbuj rejestrować kolejnych kont, bo to tylko zabije Twoje szanse na zdjęcie bana po jakimś czasie. -- Tomash

ODPOWIEDZ