Praca w sklepie internetowym

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Praca w sklepie internetowym

Post autor: Duinhir »

Hej.
Jak ktoś jest zainteresowany to mam fajną propozycję angielskiej firmy, która za chwilę rusza na polskim rynku. Sprawa świeża, więc można jeszcze na tym zarobić, póki się hieny z całej Polski nie rzucą na to :) Linku nie wstawiam, bo nie wiem czy mogę, więc pisać do mnie na adres: abor_87@tlen.pl

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Biznesik rozkręcasz? :)

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Tak, szczerze powiem, że ta praca jak wszystko pójdzie dobrze (nie będzie to wielka ściema) to ma bardzo duży potencjał na zarabianie pieniążków :)

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Niestety okazało się to wielką ściemą. Nie polecam nikomu. Na szczęście w porę się zorientowałem co i jak :)

Jakby ktoś chciał to polecam coś o wiele pewniejszego. Szczegóły na moim blogu (sprawdzone -> działa) http://praca-praca-praca.blogspot.com/

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Duinhir nie chciał bym łamać Twojego entuzjazmu do zarabiania pieniędzy w internecie ale tego typu programy do w 99,9% bzdura. Problem polega na tym, że zdobywając klientów w sieci, często nie mamy o nich żadnych bliższych informacji, poza nickiem, numerem komunikatora i mailem na którymś z darmowych serwerów. Dodatkowe mam wrażenie, że system, o którym piszesz to typowy Schemat Ponziego (piramida finansowa) , a w Polsce organizowanie bądź kierowanie systemem sprzedaży lawinowej jest czynem nieuczciwej konkurencji zagrożonym karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

W razie czego masz link do już odkrytych piramid: http://www.networkmagazyn.pl/strona/lista-anty-firm

Powiem Tobie szczerze, że jak naprawdę chcesz zarobić w necie :

-załóż jakiś sklep
-załóż poczytnego bloga
-współpracuj z jakimś portalem jako "wolny strzelec"

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Duinhir
Mudżahedin
Kontakt:

Też miałem takie podejście (w sumie może nadal mam) jak Ty. Jednak coś trzeba próbować robić i nie mówię tu o milionach, tylko o szukaniu sposobów na jakieś dodatkowe pieniądze. Co do piramidy. To twórcy tego systemu obeszli póki co, prawo polskie. Także na dzień dzisiejszy jest to legalne (sprawdzone), pewnie w końcu tego zakażą jakoś, jednak na razie można na tym trochę chociaż zarobić. Przynajmniej w reklamę google może ktoś kliknie, bo z tego też są jakieś grosze ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

przelas pisze:Duinhir nie chciał bym łamać Twojego entuzjazmu do zarabiania pieniędzy w internecie ale tego typu programy do w 99,9% bzdura. Problem polega na tym, że zdobywając klientów w sieci, często nie mamy o nich żadnych bliższych informacji, poza nickiem, numerem komunikatora i mailem na którymś z darmowych serwerów.
Mając nick i numer komunikatora możliwe jest zdobycie wręcz kompletnych informacji o danym osobniku. Skuteczność rzędu 95%.

Google & Facebook / NK.

A napisanie odpowiedniego skryptu do robienia brudnej roboty automatycznie to błahostka.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

Tylko Furion zauważ, że 3/4 tych firm nie działa z polskich serwerów.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

nie każdy system sprzedaży lawinowej stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, nie generalizujmy

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Crane pisze:nie każdy system sprzedaży lawinowej stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, nie generalizujmy
Ale każda piramidka jest z założenia systemem polegającym na wyciąganiu kasy od ludzików dalej w łańcuchu, bez generowania żadnej wartości dodanej. Głupota, nie biznes.

Idź do prawdziwej pracy, na tego typu schematach można tylko stracić -- kasę, reputację, znajomych. Nie warto.

Temat pożyje jeszcze może 2-3 dni, potem go zamknę. Duinhir, dostajesz oficjalne ostrzeżenie za promowanie piramid finansowych. Dobrze że się w porę zorientowałeś i zrehabilitowałeś.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ