Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
Witam, mam nastepujacy problem: otoz mam armybook z 6 i 7 ed a nie mam starszych a chcialbym wiedziec jak wygladaly figsy w starszych edycjach, stad pytanie o namiar na stronke gdzie moglbym takowe obejrzec.
KUPIE FIGSY DO CHRONOPII -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
PYT. czy kociołek jest zniszczony jeśli będzie musiał robić test Inicjatywy (na skutek czaru) - (w statach ma "-" i zgodnie z rulebookiem na 10 str. ma automatyczne failure ... podobnie ma się analizując zapis o war machinach na str 108 ...
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
http://www.collecting-citadel-miniature ... /Main_Pageczaros357 pisze:Witam, mam nastepujacy problem: otoz mam armybook z 6 i 7 ed a nie mam starszych a chcialbym wiedziec jak wygladaly figsy w starszych edycjach, stad pytanie o namiar na stronke gdzie moglbym takowe obejrzec.
pytanie spowodowane bodajże 4 miesięczną przerwa.Nie jestem na bieżąco, czy ring of hotek powoduje tylko miscasta (mag rzuca na tabelkę, a czar wchodzi jeśli się udało i jest do zdispellowania/nie wchodzi pomimo tego, że się udało), czy poprostu standardowa ifka(czar wchodzi nie do rozproszenia, a mag rzuca na tabelkę)?
Ifka i miscast na raz tylko na dwóch szóstkach, na reszcie dubletów sam miscast. Jeżeli przeciwnik ma Book of Hoeth, to ifka i miscast na każdym dublecie. RoH nie chroni już celu czaru w 12 calach, działa tylko wtedy gdy czarujący jest w zasięgu.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first
od niej bo to ona rzuca czar nie familiar
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...