VC 2400 - Hellsteed

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Burack
Mudżahedin

VC 2400 - Hellsteed

Post autor: Burack »

Vampire Lord
General
The Martialle: Red Fury
The Bestialle: Infinite Hatred
Dragonhelm
The Other Tricksters Shard
Ogre Blade
Crown of the Damned
The Martialle: Avatar of Death( HA Shield)
Hellsteed

Necromancer
1spell Vanhels
Dispel Scroll

Wight King
Battle Standard Bearer
The Drakenhof Banner
Skeletal steed

Wight King
Balefire Spike
Dragonbane Gem
Iron Curse Icon
Charmed Shield
Skeletal steed

Black Knights 7+Hell knight
FCG - Banner of the Barrows

Crypt Ghouls 29+ghast
Crypt Ghouls 29+ghast

Skeleton Warriors 11+champion
Muzyk

Varghulf

Black Coach

Fell Bats 3

Fell Bats 3

Dire Wolves 5

Rozpiska jest sprawdzona juz na 2 turniejach i gra sie nia ciekawie. Na DMS zagralem z Bretka TK 2x SK i Empire i tylko z TK bylem do tylu.

Brakuje mi troche chelmu chociaz na malym wampirze. I mysle ze byl bym zdolny wywalic necro zeby dam malego wampira czarodzieja z chelmem ale nie wiem za co

jakies pomysly ?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

aż się prosi, żeby charmed schield poszedł na lorda

Awatar użytkownika
Burack
Mudżahedin

Zgadzam sie tylko za co ?

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Wymienić Ogre-blade na np. Sword of Anti-heroes i do tego charmed shield. Szkoda tylko, że wtedy tracisz jedno oczko z sv i wsv na flamingi... to był zawsze ciężki wybór...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

Nie wiem czy się opłaca.Przecież to ignoruje pierwszego hita więc wiadomo, że dostanie najpierw z misla, a dopiero później z działa.

Burak@ Co byś powiedział na lorda
pegaz,red fury,hatred,avatar,dragonhelm,ward 4+,miecz +2 ataki, luckstone/pota +1 atak- Rzeźnik rozpierdala wszystkie hordy.
ewentualnie zamienić warda na przerzut sv i dać miecz +3 ataki, ale jednak jeśli nie masz lookouta w oddziałach to fajnie jest mieć tego warda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

TYlko Lord na pegazie nie jest najlepsza opcja... coś o tym wiem.. na ilku turniejach grałem i było spoko do momentu, aż nie trafiłem imperium i totalnej patelni. A to nie jest problem... u dwarfów i skavenów również.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Burack
Mudżahedin

Gregor pisze:Burak@ Co byś powiedział na lorda
pegaz,red fury,hatred,avatar,dragonhelm,ward 4+,miecz +2 ataki, luckstone/pota +1 atak- Rzeźnik rozpierdala wszystkie hordy.
ewentualnie zamienić warda na przerzut sv i dać miecz +3 ataki, ale jednak jeśli nie masz lookouta w oddziałach to fajnie jest mieć tego warda.

No tak ale trace przezut warda u przeciwnikow( mam dosc zabawy z demonami ;)) no i sila 7 to jednak duza roznica ;)
Daw pisze:TYlko Lord na pegazie nie jest najlepsza opcja... coś o tym wiem.. na ilku turniejach grałem i było spoko do momentu, aż nie trafiłem imperium i totalnej patelni. A to nie jest problem... u dwarfów i skavenów również.
Powiem ci ze z imprerium i szczurami juz gralem i da sie. Nie ma praktycznie szans na stol czysta patelnie. na ta edycje musza byc gorki/ domki obelixy za ktorymi sie chowam no i jest jeszcze Look out sir :)

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

To się zgadza. Ja w ogóle nie mam konnych wśród swoich modeli więc jak do tej pory nie zdarzyło mi się zbyt wiele razy zagrać z hellsteedem i kawą :)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ