Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Nowa Edycja

Post autor: Kalesoner »

Obrazek

:shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

:D

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Nie wiem jak to traktować. Specjalnie to napisali, czy naprawde warto juz teraz kupić ze dwa bataliony? Jak myślicie?

Zajebista okładka tak nawiasem.

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Dobrze, że od jakiegoś czasu odkładam kase, bo za niedługo będę miał pusty portfel ;)

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

No akurat mam w okolicy tej premiery urodziny, więc będzie o co prosić połowice i innych krewnych :twisted:

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Janiszek pisze:Nie wiem jak to traktować. Specjalnie to napisali, czy naprawde warto juz teraz kupić ze dwa bataliony? Jak myślicie?
Też mam wątpliwości. Wydaje się podejrzane.
Swoją drogą, można wszystkie szkielety z batalionu złożyć z łukami czy dla części przewidziano tylko hw?
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Z tego co pamiętam, to starczyłoby łuków dla wszystkich. Teraz sobie w brodę pluje, że niepotrzebnie z tarczami część sklejałem, a potem oddałem bitsy koledze do konwersji.

Awatar użytkownika
Bałagan
Chuck Norris

Post autor: Bałagan »

prosto z warseera

With the Tomb Kings stirring from their ancient slumbers we decided it was time to prise open the skull-adorned sarcophagus in the Design Studio and awaken the mummified corpse of the new book's author, Robin Cruddace, to share with us a few words on why the Tomb Kings are one of his favourite armies. From his cadaverous lips he thusly spake:

I've been a fan of the Undead ever since the days of the Citadel Skeleton Army box, but when they were split into two separate forces, my desiccated heart was firmly with the vengeful Tomb Kings of Nehekhara. There's so much about the Tomb Kings I find fascinating; their blood-soaked history, their obsession with death and the fantastical landscape of Nehekhara - the fabled Land of the Dead itself. However, the armies of Tomb Kings have enthralled me because they are made not of tribes, or hordes, or mobs, but legions. The very word conjures up images in my mind of a vast number of disciplined soldiers, all advancing to war in perfect stride to conquer their foes for the greater glory of Nehekhara. Indeed, the eternal legions of the Tomb Kings comprise rank upon rank of skeletal soldiers - great phalanxes of gleaming bone decorated with bronze and gold - regiments of Undead cavalry and gilded chariots, mummified heroes and immortal kings, and towering war-statues carved in the images of mythical monsters and ancient gods. Come May, the Tomb Kings will awaken once again. They are the true monarchs of the dead, and they are coming to reclaim their rightful dominion over the world.

Robin-hotep, Scribe of the Desert

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Co może wróżyć naszej armii to że tworzy ją twórca booków do Gwardii Imperialnej i Tyranidów?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Kalesoner
Szczur Królów

pojawiło się też coś takiego:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Kalesoner chyba nie wierzysz że to model by GW?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Mi ten model coś nie pasuje do stylistyki ostatnich modeli GW
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Kalesoner
Szczur Królów

Nie wiem co to, wrzucam tylko z warseera.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na logikę biorąc:
the armies of Tomb Kings have enthralled me because they are made not of tribes, or hordes, or mobs, but legions. The very word conjures up images in my mind of a vast number of disciplined soldiers
To może oznaczać znaczną obniżkę punktowego kosztu szkieletów. Przemawiałaby za tym też tendencja GW do zarabiania na zwiększaniu liczebności armii w każdym kolejnym booku. Zobaczymy co nam następna edycja przyniesie.

Kalesoner
Szczur Królów

Myślę, ze może to także oznaczać zniesienie górnego limitu TG, spekulowane jest także przeniesienie TG do jednostek typu core. Wiadomo już że nie będzie nowych szkieletów, corowych rydwanów i kawalerzystów, dostepne są zdjecia nowych opakowań tych samych modeli po tyle samo modeli w boxie, co prawdopodobnie przy obniżeniu kosztów punktowych i podwyższeniu cen da niezły utarg GW. z bohaterów specjalnych wiadomo, że nie zmieni się model i zostanie Khalida, nie będzie raczej też nowych liczek. Wnioski takie można wyciągnąć po lekturze artykułu Incoming na stronie GW (dla zarejestrowanych). Można z tego także wyciągać kolejne logiczne wnioski: nowe SSC (w plotkach pojawia się info o obniżonym koszcie i wbudowanych z automatu czaszkach), nowe plastikowe TG, uszatki i gigant wszystko z opcjami uzbrojenia. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Czy są jednostki w TK które napewno będą potrzebne w 8 edycji? Chodzi mi o to, że jestem chętny jak najszybciej zacząć zbierać i malować TK ale też nie chcę stracić sporo kasy z portfela.
Mam na myśli głównie szkielety z łukami, charioty. Coś wiadomo czy jeszcze kompletnie nic pewnego?
Pozdrawiam

Kalesoner
Szczur Królów

Wiadomo, że będą, bo są przepakowane do nowych pudełek.
Obrazek

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Pisałeś że są zdjęcia nowych opakowań. Mógłbyś je zarzucić?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

kotson pisze:Pisałeś że są zdjęcia nowych opakowań. Mógłbyś je zarzucić?
zobacz na stronce GW, warriorzy i charioty

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Jeśli Ushabti będą miały opcję uzbrojenia dodatkowego, to raczej im źle wróżę- jestem niemal przekonany, że wtedy im spadnie siła do 4 plus GW, czyli taki Kroxigor się zrobi, gównianie wtedy. 3 I z reguły mnie jednak cieszyło.

ODPOWIEDZ