Drewno i rogi... jak malować?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Inferno
Falubaz

Drewno i rogi... jak malować?

Post autor: Inferno »

Tak jak w temacie..
prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Ja drewno maluje w taki sposób:
Jako baza scorched brown, potem scorched z bestialem (50:50), następny bestial i potem już bestial stopniowo rozjaśniany bleached bonem.

Rogi czy pazurki najlepiej malować paseczkami. Zaczynasz od podstawy gdzie zostawiasz odstępy między paskami, i jedziesz do szczytu gdzie wszystkie paseczki się schodzą. Każdy następny pasek malowany jaśniejszym kolorem zaczynasz trochę wyżej niż poprzedni.

Maluje je zaczynając od scorcheda jako bazy. Potem pierwszy paseczek bestialem, następny snakebitem, potem bubonic, bleached bone i na koniec skull white.

Jak tylko skończę sesje wrzucę do galerii fotki Durthu , którego powoli kończę i zobaczysz jak to wygląda
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

paski jakim pdzlem malowac? a drewno drybrushowac?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

jesli chodzi o drewno, to sporo zalezy od tego, czy sloje sa wyrzezbione czy nie.
ja malowalem strzelbe swojego marksmana najpierw scorched brown jako podklad, na to paski bestiala, potem te paski w srodku snakebite i na koniec bubonic.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Paski to najlepiej jakimś małym albo chociaż takim, co ma cienki szpic. Jeżeli wygodniej Ci drybrushowac drewno, to możesz lecieć suchym.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Ja drewno robię tak:
Schorched, Bestial, Snakebite, Elf Flesh (ale rozwodniony i wytarty, śladowe ilości bo będzie za jasne). Jak jest duża płaska powierzchnia to robię słoje.
Z resztą w ten sam sposób maluję sakwy i torby, ogólnie całą skórę ;).
A rogi najlepiej paseczkami, ja się właśnie uczę tego :)

ODPOWIEDZ