Warriors of Chaos 1798 pkt (Przymiarka na Kielecką ligę)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Warzywko
"Nie jestem powergamerem"

Warriors of Chaos 1798 pkt (Przymiarka na Kielecką ligę)

Post autor: Warzywko »

Chaos Lord of Tzeentch (352): General, Great Weapon, Shield, Dysk, Talisman of Preservation(45), Crown of Command (35), Dragonhelm (10)

Exalted Hero of Tzeentch (211): Battle Standard, konik, Sword of Strife (40), Charmed Shield (5), Ironcurse Icon (5)

Chaos Sorcerer of Nurgle (175): 2lvl, Infernal Puppet (35)

20 x Chaos Marauder of Tzeentch (132): Shield, Sztandar, Muzyk

20 x Chaos Warrior of Khorne (408): Halberd, Sztandar(Blasted Standard), Muzyk

6 x Chaos Knight of Tzeentch (315): Sztandar(Banner of Rage)

1 x Hellcannon (205)

Ilośc Modeli: 50
Koszt Całkowity: 1798/1798

Co myślicie o moim zdaniem dużym skupieniu punktowym wokół bohaterów, przez co ilość modeli nie jest zbyt duża? Waham się co do tego, ale ciężko mi nie zacząć od nich rozpiski.
Statystyka to dziwka.

Modo
Plankton

Post autor: Modo »

Rozpiska bardzo mi sie podoba, sam gram na podobnej, ale na turnieje sie nie nadaje. Kilka powodow: brak porzadnej magii, marauderzy tzeentcha daja rade tylko jako zapychaczka(IMHO lepiej khorne/GW albo flail), jesli z tym bannerem to rycerze nurgla, a jesli tzeentcha to z blastedem, dodatkowo kawaleria sie nie sprawdzi, masz.tego za malo. Rozumiem idee wystawienia bsb z ironcursem w knightach ale ich jest po prostu za malo zeby wytrzymac porzadny ostrzal. Wszyscy wiedza ze oni sa Twoja jedyna szybka jednostka, wiec w nich pojdzie wszystko co moze.

ODPOWIEDZ