Początkujący.... (Pytania/Pomoc)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Wieszkto
Chuck Norris

Re: Początkujący....

Post autor: Wieszkto »

Nie wiem chciał to ma . :P
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Peroox
Mudżahedin

Post autor: Peroox »

A no.
Po pierwsze chce policzyć, ile gdzieś tak kosztuje wyprodukowanie takich figurek(naszła mnie myśl po ostatnich zakupach figurek, gdy popatrzyłem do portfela:()
Po drugie do szkoły chce policzyć jako przykład monopolisty, który ciągle podnosi ceny gdy cena wyprodukowanie tych zestawów nie podwyższa się ciągle.
For Sigmar and the Empire!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Wieszkto pisze:Metal to stop ołowiu ,cyny oraz w niewielkich ilościach miedzi i niklu.
ryly?

chyba jednak przez przepisy unijne nie mogliby tego sprzedawać... dyrektywa ROHS
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Pierwszy punkt sobie odpuść. Musiałbyś raczej masowo odlewać jakieś modele w odlewni...

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Smh pisze: ryly?

chyba jednak przez przepisy unijne nie mogliby tego sprzedawać... dyrektywa ROHS
A jednak biały metal ma w sobie ołów .
Poszukaj na forach itp.
A zresztą GW mogła zmienić składniki stopowe , zazwyczaj procentowe składniki stopu to ścisła tajemnica handlowa.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Obecnie metal GW nie ma w sobie ołowiu (miał do bodajże 3ed) lub zawiera go śladowe ilości.
Ma go za to np. metal z Game Zone'a
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Peroox
Mudżahedin

Ehmm. Ostatnia bitwa przyniosła wiele zbieżnych zdań. Odnoszą się do 7 ed

1. Jak to jest z K3 przerzutów na 2 czarze z domeny Niebios. Mam prawo 3 przerzutów czy do przerzucenia 3 kości?
2. Jak to jest z strzelaniem, widzeniem i ruchem w lesie(szczególnie Leśne Elfy-jakiś oddział zwiadowców). Kolega, próbował mnie przekonać, że może strzelać z więcej niż 2" z głąbi lasu bo przez las normalnie się porusza.

Będę wdzięczymy za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Skirmish chodzi przez las normalnie. Widzi się tylko na 2 cale wgłąb, więc jeśli jednostka jest w lesie dalej w głąb niż 2 cale od krawędzi, to z tej strony ani ona nie widzi ani jej nie widać.

Awatar użytkownika
Peroox
Mudżahedin

Muszę mieć zupełną pewność. Chodzi normalnie, ale strzela tak jak widzi.
Jest jeden problem. Kolega mówił, że to jest oddział ze specjalnymi zasadami i widzi w lesie normalnie. Oczywiście to WE więc widzenie zostawiłem. Ale fakt strzelania będąc w centrum lasu bez żadnych minusów-tego przepuścić nie mogłem.

Kto powie o co chodzi z tym czarem? Nie mam podręcznika, ale podajże nazywał się Drugi znak Amula.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Peroox pisze:Ehmm. Ostatnia bitwa przyniosła wiele zbieżnych zdań. Odnoszą się do 7 ed

1. Jak to jest z K3 przerzutów na 2 czarze z domeny Niebios. Mam prawo 3 przerzutów czy do przerzucenia 3 kości?
2. Jak to jest z strzelaniem, widzeniem i ruchem w lesie(szczególnie Leśne Elfy-jakiś oddział zwiadowców). Kolega, próbował mnie przekonać, że może strzelać z więcej niż 2" z głąbi lasu bo przez las normalnie się porusza.

Będę wdzięczymy za odpowiedzi.
Grywam WE wiec odpowiem.

1. Może przerzucić 3 kości, nie 3 całe rzuty.
2. Żaden odział WE nie miał nigdy zasady ze może strzelać z wiecej niż 2" od krawędzi lasu. Kumpla poniosła wyobraźnia chyba :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Abaddon pisze:
Peroox pisze:
2. Żaden odział WE nie miał nigdy zasady ze może strzelać z wiecej niż 2" od krawędzi lasu. Kumpla poniosła wyobraźnia chyba :D
dawna zasada waywatchers.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Jagal pisze:
Abaddon pisze:
Peroox pisze:
dawna zasada waywatchers.
No chyba kpisz. Mam przed sobą AB i zasada WW dawała tylko to ze trudniej ich trafic i ze mona ich wstawić blizej niż 12" od przeciwnika oraz KB na na krótkim dystansie.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Abaddon pisze: No chyba kpisz.
No chyba nie ogarniasz tej armii.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Ej Abaddon, WE mają jeszcze starsze booki niż 6 ed. :wink:
Queek.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Abaddon pisze: No chyba kpisz.
ale spokojnie mozna to ujać innym tonem ;) gdybym nie wiedzial, to wogóle bym sie nie wypowiedział.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Kervyn pisze:Ej Abaddon, WE mają jeszcze starsze booki niż 6 ed. :wink:
Peroox pisze:Odnoszą się do 7 ed
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Żaden odział WE nie miał nigdy zasady
lololo
Queek.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Tak z ciekawości zapytam. Przeszedłby na turnieju AB w formacie pdf na telefonie (smartphonie) czy musi być wydrukowany?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jeśli ekran byłby na tyle duży, a rozdzielczość na tyle dobra, żeby bez problemu dało się odczytać, to na lokala raczej tak. Ale na mastera lepiej wydrukuj, bo na pewno się doczepią.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Witam.
Chciałbym zacząć grę w WFB. W temacie jestem od kilku lat, pomalowałem kilka figurek, zrobiłem parę makiet itd. ale nigdy nie grałem. Mam nawet army booka do O&G bo ta armią jestem zdecydowany grać, ale jest to army book do edycji 7 bo zakupiony jakiś czas temu. Chciałbym zakupić starter żeby poznać zasady, nauczyć się podstaw grania.
Czy powinienem kupić Bitwę o przełęcz czaszki, są tam O&G i jest zgrana z moim army bookiem, ale stara edycja??
Czy kupić podręcznik do ed.8, army booka i figurki zbierać po trochu??
A może kupić Wyspę Krwi, nauczyć się grać i dopiero przestawić się na O&G??

ODPOWIEDZ