Początkujący.... (Pytania/Pomoc)
Re: Początkujący....
Nie wiem chciał to ma .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
A no.
Po pierwsze chce policzyć, ile gdzieś tak kosztuje wyprodukowanie takich figurek(naszła mnie myśl po ostatnich zakupach figurek, gdy popatrzyłem do portfela:()
Po drugie do szkoły chce policzyć jako przykład monopolisty, który ciągle podnosi ceny gdy cena wyprodukowanie tych zestawów nie podwyższa się ciągle.
Po pierwsze chce policzyć, ile gdzieś tak kosztuje wyprodukowanie takich figurek(naszła mnie myśl po ostatnich zakupach figurek, gdy popatrzyłem do portfela:()
Po drugie do szkoły chce policzyć jako przykład monopolisty, który ciągle podnosi ceny gdy cena wyprodukowanie tych zestawów nie podwyższa się ciągle.
For Sigmar and the Empire!
ryly?Wieszkto pisze:Metal to stop ołowiu ,cyny oraz w niewielkich ilościach miedzi i niklu.
chyba jednak przez przepisy unijne nie mogliby tego sprzedawać... dyrektywa ROHS
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
A jednak biały metal ma w sobie ołów .Smh pisze: ryly?
chyba jednak przez przepisy unijne nie mogliby tego sprzedawać... dyrektywa ROHS
Poszukaj na forach itp.
A zresztą GW mogła zmienić składniki stopowe , zazwyczaj procentowe składniki stopu to ścisła tajemnica handlowa.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Obecnie metal GW nie ma w sobie ołowiu (miał do bodajże 3ed) lub zawiera go śladowe ilości.
Ma go za to np. metal z Game Zone'a
Ma go za to np. metal z Game Zone'a
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Ehmm. Ostatnia bitwa przyniosła wiele zbieżnych zdań. Odnoszą się do 7 ed
1. Jak to jest z K3 przerzutów na 2 czarze z domeny Niebios. Mam prawo 3 przerzutów czy do przerzucenia 3 kości?
2. Jak to jest z strzelaniem, widzeniem i ruchem w lesie(szczególnie Leśne Elfy-jakiś oddział zwiadowców). Kolega, próbował mnie przekonać, że może strzelać z więcej niż 2" z głąbi lasu bo przez las normalnie się porusza.
Będę wdzięczymy za odpowiedzi.
1. Jak to jest z K3 przerzutów na 2 czarze z domeny Niebios. Mam prawo 3 przerzutów czy do przerzucenia 3 kości?
2. Jak to jest z strzelaniem, widzeniem i ruchem w lesie(szczególnie Leśne Elfy-jakiś oddział zwiadowców). Kolega, próbował mnie przekonać, że może strzelać z więcej niż 2" z głąbi lasu bo przez las normalnie się porusza.
Muszę mieć zupełną pewność. Chodzi normalnie, ale strzela tak jak widzi.
Jest jeden problem. Kolega mówił, że to jest oddział ze specjalnymi zasadami i widzi w lesie normalnie. Oczywiście to WE więc widzenie zostawiłem. Ale fakt strzelania będąc w centrum lasu bez żadnych minusów-tego przepuścić nie mogłem.
Kto powie o co chodzi z tym czarem? Nie mam podręcznika, ale podajże nazywał się Drugi znak Amula.
Jest jeden problem. Kolega mówił, że to jest oddział ze specjalnymi zasadami i widzi w lesie normalnie. Oczywiście to WE więc widzenie zostawiłem. Ale fakt strzelania będąc w centrum lasu bez żadnych minusów-tego przepuścić nie mogłem.
Kto powie o co chodzi z tym czarem? Nie mam podręcznika, ale podajże nazywał się Drugi znak Amula.
Grywam WE wiec odpowiem.Peroox pisze:Ehmm. Ostatnia bitwa przyniosła wiele zbieżnych zdań. Odnoszą się do 7 ed
1. Może przerzucić 3 kości, nie 3 całe rzuty.
2. Żaden odział WE nie miał nigdy zasady ze może strzelać z wiecej niż 2" od krawędzi lasu. Kumpla poniosła wyobraźnia chyba
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
dawna zasada waywatchers.Abaddon pisze:Peroox pisze:
2. Żaden odział WE nie miał nigdy zasady ze może strzelać z wiecej niż 2" od krawędzi lasu. Kumpla poniosła wyobraźnia chyba
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
No chyba kpisz. Mam przed sobą AB i zasada WW dawała tylko to ze trudniej ich trafic i ze mona ich wstawić blizej niż 12" od przeciwnika oraz KB na na krótkim dystansie.Jagal pisze:dawna zasada waywatchers.Abaddon pisze:Peroox pisze:
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
ale spokojnie mozna to ujać innym tonem gdybym nie wiedzial, to wogóle bym sie nie wypowiedział.Abaddon pisze: No chyba kpisz.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tak z ciekawości zapytam. Przeszedłby na turnieju AB w formacie pdf na telefonie (smartphonie) czy musi być wydrukowany?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Jeśli ekran byłby na tyle duży, a rozdzielczość na tyle dobra, żeby bez problemu dało się odczytać, to na lokala raczej tak. Ale na mastera lepiej wydrukuj, bo na pewno się doczepią.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Witam.
Chciałbym zacząć grę w WFB. W temacie jestem od kilku lat, pomalowałem kilka figurek, zrobiłem parę makiet itd. ale nigdy nie grałem. Mam nawet army booka do O&G bo ta armią jestem zdecydowany grać, ale jest to army book do edycji 7 bo zakupiony jakiś czas temu. Chciałbym zakupić starter żeby poznać zasady, nauczyć się podstaw grania.
Czy powinienem kupić Bitwę o przełęcz czaszki, są tam O&G i jest zgrana z moim army bookiem, ale stara edycja??
Czy kupić podręcznik do ed.8, army booka i figurki zbierać po trochu??
A może kupić Wyspę Krwi, nauczyć się grać i dopiero przestawić się na O&G??
Chciałbym zacząć grę w WFB. W temacie jestem od kilku lat, pomalowałem kilka figurek, zrobiłem parę makiet itd. ale nigdy nie grałem. Mam nawet army booka do O&G bo ta armią jestem zdecydowany grać, ale jest to army book do edycji 7 bo zakupiony jakiś czas temu. Chciałbym zakupić starter żeby poznać zasady, nauczyć się podstaw grania.
Czy powinienem kupić Bitwę o przełęcz czaszki, są tam O&G i jest zgrana z moim army bookiem, ale stara edycja??
Czy kupić podręcznik do ed.8, army booka i figurki zbierać po trochu??
A może kupić Wyspę Krwi, nauczyć się grać i dopiero przestawić się na O&G??