Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Nie
"The target unit's close combat attack have the AP special rule()..."
Moje pytanie: Czy Savage Orc Warboss może miec np. Armour of Destiny?
"The target unit's close combat attack have the AP special rule()..."
Moje pytanie: Czy Savage Orc Warboss może miec np. Armour of Destiny?
Tak...co do szamanów to duży RB. str 500 akapit Magical Interference.Khanrad pisze:Może mimo, że nie może wybrać nie magicznego pancerza? To dlaczego szamani nie mogą mieć nawet magicznych pancerzy?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Ogólnie powiedzmy że tak. Ale według zasad jak odczytasz z tabelki WS atakującego vs WS broniącego na ile trafiasz to dzięki tej broni trafiasz o +1 lepiej .Khanrad pisze:Jeżeli mam BOWB ,i daję mu Sword of Striking, to jak rzucę 2 na kostce to tak jakby było 3? Dobrze myślę?
Czyli WS=7 kontra WS=6 trafia normalnie na 3+ z tym mieczem trafiasz na 2+, przy WS=7 kontra WS=7 trafiasz normalnie na 4+ z tym mieczem na 3+.
grywalnosc katapy z dzikami zostala juz chyba podwazona.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Nikt i NiktKniapa pisze:Takie zapytanie: kto i na kiedy ma przetłumaczyć nowego booka do O&G ??? I kto wrzuci go na pdf'a ???
Ona tylko i wyłącznie w połączeniu z piechotą zwłaszcza SOB + AHW. Dlaczego? Ano dlatego że jej jedyna funkcja to ochrona naszych jednostek przed szarżą przeciwnika. Czyli podchodzimy ile się do do wroga strzał z pajęczej katapy i już się nie boimy wroga bo on ma ASL . W przypadku kawalerii tracimy atut włóczni co w tym przypadku dyskwalifikuje małżeństwo pająka i kawy.Szemkel pisze:Bardziej mi się podobają SOBB, ale to takie osobiste przekonanie.
Generalnie są mało grywalni. Ja ich widzę tylko w zestawieniu z katapultą pająka wtedy mogą coś grać.
z ciekawosci co nam daje ASL co?? bo jak strzelimy na duzy klocek piechoty np 40 figurek nic nam to nie da bo nie jestesmy w stanie wybic calego oddzialu wiec i taknam te 10 odda a nam strata 10 na klocku 40 nic nie robi bo i tak oddamy wszystkie ataki wiecnie rozumiem co nam ma dac to ASL skoro i tak figurki sciaga sie z tylu a nie z przodu;/
- Infernal Puppet
- Masakrator
ASL zabiera ASF-a dla przykładu . A potem jak odział przeciwnika ma po paru rundach mniejszy stan liczebny to też ma znaczenie. Nie mówiąc już o mniejszych oddziałach z dużym wygarem ( np. kawalerii ).
Mało użyteczne, co nie ?
Mało użyteczne, co nie ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
?????katerek pisze:Ona tylko i wyłącznie w połączeniu z piechotą zwłaszcza SOB + AHW. Dlaczego? Ano dlatego że jej jedyna funkcja to ochrona naszych jednostek przed szarżą przeciwnika. Czyli podchodzimy ile się do do wroga strzał z pajęczej katapy i już się nie boimy wroga bo on ma ASL . W przypadku kawalerii tracimy atut włóczni co w tym przypadku dyskwalifikuje małżeństwo pająka i kawy.
Cosik nie czaję twojego rozumowania. Wrzucamy na cela ASL i wtedy możemy w ogóle rozważać, że nasze świńskie zielone koksy dadzą radę w pierwszej turze walce wręcz (ASL -> ratuje nas przez własnym ini2).
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
- gerald_tarrant
- Masakrator
maciom pisze:tak
w czaże
Pytanie o mangler squiga:
W zasadach ma coś takiego, że odbija się od impasów, zdaje dangerous terrain i staje cal od terenu. I teraz taka sytuacja: mangler wpada w jednostkę stojącą 1 cal od impasibla zadaje jej hity, wychodzi z drugiej strony na impasa, odbija się od niego wraca z powrotem w jednostkę i znowu zadaje hity?
W zasadach ma coś takiego, że odbija się od impasów, zdaje dangerous terrain i staje cal od terenu. I teraz taka sytuacja: mangler wpada w jednostkę stojącą 1 cal od impasibla zadaje jej hity, wychodzi z drugiej strony na impasa, odbija się od niego wraca z powrotem w jednostkę i znowu zadaje hity?