rozpiski elfów VIII ed.

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: rozpiski elfów VIII ed.

Post autor: Semi »

Arcy dal bym eteryczny plaszczyk wtedy moze sobie zmialo maszerowac z WL i dawac im 10LD :)
BSB ok ale skoro juz a orle to zamienil bym itemy na Helm of fortune+Guardian Phoenix i dal mu tarcze, od strzelania tez masz 2+ z rerollem w walce 3+ ale dostajesz Warda na 5+ co czasem ratuje dupsko temu kowbojowi...

co do lora to dal bym arcy HM a na malym Shadow albo duzy shadow i maly metal zalezy jak lubisz grac...
Obrazek
Highborn Elves Only!

RolandGaros
Warzywo

Post autor: RolandGaros »

Witam, jestem nowy na forum, gram w warhammera tylko w lokalnym klubie w moim mieście , nie byłem nigdy na turnieju choć jeśli więcej pogram zapewne postaram się gdzieś pojechać. Rozegrałem w życiu tylko kilkanaście bitew, w najbliższym czasie wraz z kumplami będę grał ''ligę wewnętrzną'' na 1500p. Jako bardziej doświadczonych proszę o sugestie co do mojej rozpiski:

*Arcymag 4lev Life 360p
-Hook of Hoeth
*28 LSG shield, standard, musican 379p
*20 PG St,mus 368p
-Banner of Sorcery
*15 SM st, mus 243p
*RBT 100p
*GE 50p

Suma 1500p

Starałem się uwzględnić przeciwników: Chaos, Skaveni, Vampiry, Orki, Bretonia, Imperium ale ocencie sami jak mi to wyszło

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Chłopie, ta rozpa aż się prosi o shadow na arcym! Brzytwa daje tej rozpie niesamowitego powera :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

RolandGaros
Warzywo

Post autor: RolandGaros »

Dałem lifa bo liczyłem ze wejdzie pare razy :
-the dwellers below a throne of vines ochroni przed miskastem przy Duble6

a reszta ?

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

fakt... PG i LSG az sie proszą zeby wrzucic na nich brzytwe :) zwlaszcza jak masz BoH i BoS w jednej rozpie :D
ale ja chyba zamiast rbt dalbym fasta :D

co do mojej rozpiski powyzej, co myslicie o heavenie na duzym magu? 3 czary ofensywne "na dobry początek bitwy" + 1 augment/1 hex na później do CC + 1 hex w jakis oddział strzelający, coby za zniwelować straty w SM :P i ew. odpychanie wroga d6+2 zeby dluzej szedl :D
Ostatnio zmieniony 22 mar 2011, o 23:04 przez Rabsp, łącznie zmieniany 1 raz.

Andrzej
Pan Spamu

Heaven dobrze wygląda tylko na papierze. W praktyce te czary nic nie robią :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Rabsp
Masakrator

ehh szkoda :P Shadow imo ma za duze CV jak na rozpiske bez BoH... w High Magic martwą mnie te 3 pierwsze czary :P grałem w 7ed troche na High i zawsze jakos niezbyt sie przydawały :) Metal tez tylko na papierze fajnie wyglada... :P?

Andrzej
Pan Spamu

Metal jest specyficznym lorem. Na jedne armie jest świetny (imp, woch, de, vc na bloodkach, lizaki) a na inne obsysa (he, O&G, we, vc na gwardii) Dobry na małego maga :)

Rabsp
Masakrator

biore starego dobrego life'a ^^

zedytowane.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Do ochrony przed strzelaniem lepszy jest light. 1. z lighta to -1 to hit (shooting CC) i maszyny strzelaja na +4 w ciebie, a to wszystko w promieniu 12". CV chyba 12, więc dla duże maga nie trudne, a dla małego lekkie wyzwanie;)
Ostatnio zmieniony 24 mar 2011, o 00:25 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

nie wiem jak w hajach, ale w bretce ostatnio grywałem heavenem i muszę powiedzieć, że jestem z tego lore`a bardzo zadowolony, kometa i 0 to genialne czary...

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

no w bretce owszem haj jest zajebisty ale w he ... no cóż na dużego maga high magic jest mocne a pierwsze 3 czary jak masz 45 łuków to przerzut na trafienie jest imba ward na plewki jest bardzo dobrym czarem stuborn rzadko sie przyda ale reszta czarów jest wypas:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

jak rzadko?? eteryczny arcy ze stubornem jest syty :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Stuborn przydaje się podczas mocno przegranych CC. A co, jeśli akurat wtedy czar Ci nie wejdzie? Spłyniesz na masę punktów i prawdopodobnie przegrasz grę. Dla mnie opieranie gry na rzuceniu tego czaru to słaby pomysł :)

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

opieranie gry na tym myku jst mocno slabe, bez rzesady az takim szalencem nie ejstem.mowilem tylko nawet ten plewn czar moze sie okazac nadspodziewanie przydatny :P
Obrazek
Highborn Elves Only!

Andrzej
Pan Spamu

Jasne, może okazać się przydatny. Jednak przydatny byłby on tylko w sytuacjach, w których idzie bardzo kiepsko. Rzucanie stuborna oznacza, że przegrywamy walkę. Lepiej byłoby więc rzucić coś, co spowoduje wygranie tej walki, a nie przedłużanie jej na niekorzystnych dla nas warunkach :)
Oczywiście, można dzięki niemu przytrzymać coś, tudzież utrzymać się do czasu nadejścia wsparcia. Nie zmienia to jednak fakty, że czar jest wyjątkowo słaby w porównaniu do reszty.

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Czy ktoś może testował rozpiskę opartą na princie ze scoutem+magowie+bsb
Jacyś łucznicy/lotherni
Dużo shadowów.
Orzełki
Bolce ?

Jak wypada na obecną edycję? Bo zastanawiam się czy się tym nie pobawić, ale nie mam za wiele czasu na towarzyskie granie.

Andrzej
Pan Spamu

Sam pomyśl. Co zrobisz tym typowej rozpisce DE, HE, VC, DoCh i innym. Imo nie zrobisz nic, bo punkty masz wpakowane w shadów których siła przebicia jest równa zeru (cena/jakość), a samym strzelaniem nie wygrasz, to nie DE. Pojedź tym kiedyś na turniej, to zrozumiesz o czym mówię :)

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Wiem, że może zabrzmieć to głupio... ale kiedyś taka kombinacja dawała radę ;)
Najpewniej będę musiał się przekonać na własnej skórze. Tyle, że granie na dużym klocku nie jest do końca dla mnie fajne :).

Andrzej
Pan Spamu

Kiedy?
Jasne spróbuj. Może Ci wyjdzie i ustanowisz nowy standard HE :wink:

Zablokowany