Kraków duża bitwa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Kraków duża bitwa

Post autor: Romendakil »

Poszukuję przeciwnika do dużego starcia.

Czas i miejsce:
Piątek. Start 16-17 Sklep Imperium lub Vanaheim.

Punkty:
4000 bez zasady Grand Army (Ewentualnie z możliwością powtórzenia jednostki special 4 razy i jednostki rare 3 razy)

Scenariusz:

1.
Alea iacta est*.
ROZSTAWIENIE:
Battleline
CZAS TRWANIA:
6 Tur (7 tura na 5+)

ZASADY:
Przed rzutem na stronę gracze wybierają po dwa tereny nie będące open terrain, ani impassible terrain (rzuć kostką kto wybiera pierwszy). Teren uznajemy za kontrolowoany jeżeli znajduje się w nim conajmniej jeden model oddziału kontrolującego(corowy oddział ze sztandarem) i jednocześnie nie znajduje się w min żaden model z oddziału kontrolującego przeciwnika. Oddział może kontrolować więcej niż jeden teren.

ZWYCIĘSTWO:
+3DP do wyniku bitwy
PORAŻKA:
-2 DP do wyniku bitwy
REMIS:
-1DP do wyniku bitwy dla obu graczy

*Na podstawie pierwszej wersji scenariuszy do Areny
2. Scenariusz z gospodą z dużej wersji RB.

3. Inny z RB poza Battle line

Armia:
Z mojej strony Krasnoludy.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2011, o 19:57 przez Romendakil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Stawaj.

Armia - nie wiem, jakaś mi się wylosuje :wink: Niewykluczone VC.
Jakieś ograniczenia? Euro?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

No to jesteśmy umówieni.

Ograniczenia jakie proponujesz, ale Euro na takie punkty to dziwna propozycja, nie mówiąc o tym, że nie lubię Euro.
Jak uważasz, że jakaś kombinacja będzie za mocna w krasnoludach to napisz jaka i jej nie wezmę.

VC byłyby chyba najfajniejsze, z tych którymi dysponujesz.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Dobra, to gentelmen's agreement - bez przegięć, ograniczaja nas normy przyzwoitości :wink:
Wezmę VC w takim razie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Panowie są szanse na raport? Bo wstępnie ustawka zapowiadała się interesująco (niestety nie miałem okazji pojawić się w tym terminie w sklepie).
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Niestety z przyczyn niezależnych bitwa się nie odbyła (wyskoczyło mi coś ważnego) :cry:
Na pewno kiedys się uda, może w ten piątek jak dobrze pójdzie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Heh, w takim razie czekam na raport jak już się bitwa odbędzie, i niech wygra ten co lepiej wałuje ;)
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

Post autor: hassan_the_grim »

No i powalczyli.
Tak to wygladalo mniej wiecej.

Raportu nie zrobie bo nie sledzilem calej bitwy, tyle tylko zdradze, ze Krasnoludom nie udalo sie przejechac wozem przez zasadzke Zielonych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
War does not determine who is right - only who is left.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Historii stało się zadość.
Kowal run Kadrin Redmane zginął w pobliżu Czarnej Wody, a transport rudy gromrilu wpada w ręce orków. Przed śmiercią kowal własnoręcznie zabija niosącego sztandar armii czempiona goblinów.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Tylko grali nie w Imperium a w sklepie Vanaheim.pl :mrgreen:
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

MagisterMilitum pisze:Tylko grali nie w Imperium a w sklepie Vanaheim.pl :mrgreen:
To widać po stołach ;p.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

UP:

Kolejny piątek i znów poszukuję kogoś do dużego starcia. Warunki jak w pierwszym poście. Spotkanie Imperium lub Vanaheim.

Chodzi oczywiście o strategiczne wyzwanie na duże punkty a nie o żyłowanie rozpiski według zaleceń PG, więc jeśli jakaś kombinacja, armii, zasada, przedmiot jest za mocna, jestem otwarty na ograniczenie takich połączeń.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja bym chętnie zagrał ale w piątek 13 tego. No i chyba trzeba by trochę wcześniej zacząć ,żeby skończyć? Do której można tam grać? No i jakieś ograniczenie maszyn byśmy wprowadzili?:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

W piątek 13stego wstępnie jestem umówiony z innymi HE, więc jeśli gracz nie zrezygnuje to termin będzie wolny.
Jakie ograniczenia proponujesz? Od razu informuję, że chciałbym wziąć kowadło jeśli gramy na 4k, jeśli mniej to raczej nie.

Jak piszą na stronce można grać do ostatniego klienta, ale nie chciałbym przeginać, więc pewnie będę dzwonił,
chyba że wypowie się ktoś z załogi sklepu (podejrzewam, że chodzi o sklep Vanaheim).
Jeśli wystartujemy o 17stej to do 22giej powinniśmy się wyrobić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Dobra- proponuje tak:
4k. bez bohaterów specjalnych. Ja nie biorę Boh ty wystawiasz max 3 maszyny. OK? Wolałbym Vanenhem bo mam znacznie bliżej. Jeśli nie 13 to 20 zarezerwuj sobie. Mogę też wystawić demony. Na 4 k to może nawet 2 gd by mi weszły =D> co wolisz?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

3 maszyny :shock: . 5 to bym się zgodził (zwłaszcza, że kowadło zajmuje jedną).
BoH na takie punkty mi nie przeszkadza (zwłaszcza gdy dodamy LoS od dwelersów, transformacji itp.. ),
ale na pewno ciekawiej będzie zagrać bez.
Czy demony czy HE to twój wybór, mnie jest obojętne.
Termin 20stego zobaczę jeszcze jak wyjdzie, a np sobota 14stego by Ci pasowała?

PS: Co takiego w maszynach uważasz za przegięte skoro tak drastycznie chcesz je ograniczać?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

maszynki jak i czary zabijają całą strategię w tej grze. Ale ok jak chcesz możemy zagrać bez limitów. Sobota ani niedziela mi nie pasuje bo i tak już rzadko bywam w domu a w tygodniu jest mi łatwiej. Zastanów się i daj znać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Jak najbardziej z limitami. Jak pisałem na początku bez PG.
Jak rozumiem limit 5 maszyn to dla Ciebie nieznaczący limit tak?

W sumie czemu nie. Dla spróbowania.
Skoro magia także psuje taktykę to proponuję bez 6stek i maksymalnie
12 kości użytych w fazie magii.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

może być bez 6 tek a co z maszynkami bo się zgubiłem :)... Ja raczej towarzysko gram klimatycznymi armiami i nie chcę się stresować że w 1 turze stracę pół armii nic nie mogąc zrobić.
Obrazek

ODPOWIEDZ