Aaa - sprytne, teraz rozumiem o co chodzi, dzięki. Tylko skoro oni i tak lądują w drugim szeregu to po cholerę im fcg i Ro Battle?Arbiter Elegancji pisze:A o takiej zasadzie jak "Make Way!" słyszałeś?Danrakh pisze:Jak wobec tego możesz wystawić króla na czele oddziału, skoro w pierwszym ranku musi być command group?
Dwarfy ETC - wersja kudłatego
Re: Dwarfy ETC - wersja kudłatego
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
bo w tej ed. sztandarowy daje bonusy nawet jak jest w drugim szeregu.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
1 Dwarf Lord @ 226 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Rune of the Furnace
1 Runelord @ 373 Pts
Anvil of Doom; shield; Gromril Armour,
Spelleater Rune
Rune of the Furnace
15 Quarrellers @ 205 Pts
Great Weapon; Crossbow; Light Armour; Standard
10 Rangers @ 125 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Standard; Musician
30 Warriors @ 315 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Cannon @ 130 Pts
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 170 Pts
Engineering Runes [75]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
5 Miners @ 55 Pts
Great Weapon; Heavy Armour
5 Miners @ 55 Pts
5 Hammerers @ 103 Pts
Rune of Battle
30 Hammerers @ 378 Pts
1 Organ gun @ 120 Pts
Stwierdziłem że coś muszę zmienić. Wywaliłem jednych kuszników, za zaoszczędzone punkty powiększyłem drugich do 15, rozszerzyłem warriorów o 2 do 30 i wsadziłem 5 górników. Zastanawiam się nad scrollem niszczącym czar a zabraniem kostki przeciwnikowi i dodaniem sobie. Na razie został scroll z założeniem że a nóż się uda np. wampirom popychaczkę zabrać aczkolwiek posiadanie +4 kości dispela przy -1 dla oponenta też jest syte. W sumie scrolla mam dlatego że zapomniałem zmienić w AB a rozpę już wysłałem.
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Rune of Stone
Rune of the Furnace
1 Runelord @ 373 Pts
Anvil of Doom; shield; Gromril Armour,
Spelleater Rune
Rune of the Furnace
15 Quarrellers @ 205 Pts
Great Weapon; Crossbow; Light Armour; Standard
10 Rangers @ 125 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Standard; Musician
30 Warriors @ 315 Pts
1 Cannon @ 130 Pts
Rune of Burning
Rune of Forging
1 Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 170 Pts
Engineering Runes [75]
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)
5 Miners @ 55 Pts
5 Miners @ 55 Pts
5 Hammerers @ 103 Pts
Rune of Battle
30 Hammerers @ 378 Pts
1 Organ gun @ 120 Pts
Stwierdziłem że coś muszę zmienić. Wywaliłem jednych kuszników, za zaoszczędzone punkty powiększyłem drugich do 15, rozszerzyłem warriorów o 2 do 30 i wsadziłem 5 górników. Zastanawiam się nad scrollem niszczącym czar a zabraniem kostki przeciwnikowi i dodaniem sobie. Na razie został scroll z założeniem że a nóż się uda np. wampirom popychaczkę zabrać aczkolwiek posiadanie +4 kości dispela przy -1 dla oponenta też jest syte. W sumie scrolla mam dlatego że zapomniałem zmienić w AB a rozpę już wysłałem.
a jak ustawiasz generala z 5 hamkami????
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
Frontem do przeciwnika, bo jak ustawiałem tyłem to w pierwszej musiałem go swiftować żeby iść do przodu. A tak poważnie, to stoją po 2 gości na szerokość, tak by po zrobieniu manewru makeway król zasłonił cały front. Hamce są tylko po to by dołożyć dwa support attacki, 2 statica (to wbrew pozorom często oznacza że wygrywam combat) i niemodyfikowaną LD na breaki.
Punktowo duża klopka wygląda jakby miała również inżynierka, ale nie widzę go wyszczególnionego w rozpisce.
W koszcie kuszników + rangersów masz kolejną trzydziestkę warriorów z GW. Jak zrzucisz inżynierków na klopkach to ten klocek może być rangersami. Biorąc pod uwagę ile masz wystawiania to możliwość wrzucenia klocka na odpowiednią flankę już po wystawieniu przeciwnika jest zdecydowanym bonusem. Z drugiej strony nie masz Master Engineera więc mali inżynierkowie pewnie są przydatni.
Co do kwestii MRo Ballance vs. Spelleater prawda jest tak, że obie runy są równorzędne. Przy wysokich rzutach na wichry magii zjadaczka zyskuje (zwłaszcza jak się uda zjeść czar), przy niskich/średnich (najlepiej z dużym rozrzutem na kościach) MRo Ballance wprowadza niezły zamordyzm.
Nie widzę nigdzie champów - przeoczenie czy świadoma decyzja?
W koszcie kuszników + rangersów masz kolejną trzydziestkę warriorów z GW. Jak zrzucisz inżynierków na klopkach to ten klocek może być rangersami. Biorąc pod uwagę ile masz wystawiania to możliwość wrzucenia klocka na odpowiednią flankę już po wystawieniu przeciwnika jest zdecydowanym bonusem. Z drugiej strony nie masz Master Engineera więc mali inżynierkowie pewnie są przydatni.
Co do kwestii MRo Ballance vs. Spelleater prawda jest tak, że obie runy są równorzędne. Przy wysokich rzutach na wichry magii zjadaczka zyskuje (zwłaszcza jak się uda zjeść czar), przy niskich/średnich (najlepiej z dużym rozrzutem na kościach) MRo Ballance wprowadza niezły zamordyzm.
Nie widzę nigdzie champów - przeoczenie czy świadoma decyzja?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
kurna o co chodzi z tym make way?? jaka to zasada na pl??
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
juz wiem o co chodz z make way, a co do wyboru run jestem za mr balans dzisiaj za duzo sie plata magow samobujcow liczaczych na dwie 6 zatem lepiej przeciwnikowi zabrac jedna kosc w niedziele gralem z wampirami i 2 spellbrekingi wogule sie nie przydaly
Tomb Kings
Tomb Kings
Minerzy wbrew pozorom w połowie bitew służą do dawania flee. Generalnie jak grasz z kimś kto Cię będzie dociskał do krawędzi to wstawiasz ich w strefę rozstawienia bo nie ma po co ich wykopywać. A taka piątka co sobie może zginąć jest w dechę, no i można często tak rozłożyć wystawienia by się rozstawiać dokładnie o oczko przed przeciwnikiem, dzięki czemu nie stawiamy się zupełnie na ślepo.
Problem z kolejnym oddziałem warriorów z dwurakami jest taki że ja wbrew pozorom trochę z tych kusz strzelam, a armia nie mająca czym odgarnąć fastów czy innych śmieci jest szybko z tego tytułu w dupie. Dlatego potrzebne są oddziały które na luzie wygrywają ze śmietnikiem przeciwnika (10 rangerów dyma większość fastów i tym podobnych oddziałów, nie mówiąc o 15 kuszników) a nie szkoda ich poświęcić czasem. W sumie chciałem małych kuszników ale wtedy mam za mało w core i też nie dobrze. Natomiast za często poświęcam rangerów bym chciał ich powiększać dalej.
Jak grałeś z wampirami to już wiesz czemu tu jest spelleater a nie spellbreaker.
Problem z kolejnym oddziałem warriorów z dwurakami jest taki że ja wbrew pozorom trochę z tych kusz strzelam, a armia nie mająca czym odgarnąć fastów czy innych śmieci jest szybko z tego tytułu w dupie. Dlatego potrzebne są oddziały które na luzie wygrywają ze śmietnikiem przeciwnika (10 rangerów dyma większość fastów i tym podobnych oddziałów, nie mówiąc o 15 kuszników) a nie szkoda ich poświęcić czasem. W sumie chciałem małych kuszników ale wtedy mam za mało w core i też nie dobrze. Natomiast za często poświęcam rangerów bym chciał ich powiększać dalej.
Jak grałeś z wampirami to już wiesz czemu tu jest spelleater a nie spellbreaker.
tak spoko ale 50 pkt za kasacje gosciowi czaru na 4+ dla mnie to za duza loteriakudłaty pisze: Jak grałeś z wampirami to już wiesz czemu tu jest spelleater a nie spellbreaker.
a jak pisalem wczesniej magia jest tak potezna ze ludzie preferuja magow kamikadze
max kosci i licza na szustki dochodze do wniosku ze lepiej zabierac kosc
pytanie do ciebie kudlaty czy wystawienie lorda z hamkami jest takie
musik i sztandar z sprzodu reszta z tylu w combacie odpalasz z drogi i gienek idzie do pierwszego szeregu??
Tomb Kings
Tomb Kings
Używaj proszę interpunkcji jak już mnie nie chcesz rodzimymi znakami uraczyć.
Jeżeli dobrze się domyśliłem o co mnie chciałeś zapytać to odpowiedź brzmi tak.
A zapłacenia 25pkt za rzut na 4+ na zniszczenie magowi często największego zagrożenia, lub zdjęcie popychaczki z wampirzego lorda to śmieszna cena.
Jeżeli dobrze się domyśliłem o co mnie chciałeś zapytać to odpowiedź brzmi tak.
A zapłacenia 25pkt za rzut na 4+ na zniszczenie magowi często największego zagrożenia, lub zdjęcie popychaczki z wampirzego lorda to śmieszna cena.
spelleater run kosztuje 50pkt polowa na kasacje czaru loteria wyjdzie nie wyjdzie
wole konfort zabrania kosci za 50 pkt a trzeba zauwazyc ze teraz zbieramy wiatry magi moze byc duzo i malo a kosc i tak zabieramy nie ma loteri to przeciwnik musi sie pocic przy
zucie na pd
wole konfort zabrania kosci za 50 pkt a trzeba zauwazyc ze teraz zbieramy wiatry magi moze byc duzo i malo a kosc i tak zabieramy nie ma loteri to przeciwnik musi sie pocic przy
zucie na pd
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, o 19:37 przez puma1944, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomb Kings
Tomb Kings
taki oddzial nie ma sensu.5 Hammerers @ 103 Pts
Rune of Battle
daj min 6 hammerersow i rune grungniego na sztandar (jak nie na ten oddzial to na jakis wiekszy ktory bedzie w poblizu).
tym bardziej, ze twoj lord tarczownik sam z siebie nie ma warda.
dodatkowy mlotkowy jest backupem.
bez tego, po jednym strzale nie masz LoS!'a i twoj tarczownik schodzi od klopy/cannona, przy ktorych nie bedziesz mial nawet AS (S9 obniza AS o 6, czyli twoj 1+ z przerzutem bedzie o kant d... )
a co jak co:
226 (lord) + 100 (general) + 103 (mlotkowi) = 400+ pkt.
praktycznie za darmo oddane przeciwnikowi.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
nie szwankuje tylko jestem tez przy malowaniu fiksaAndrew pisze:cóż widać, że w narodzie szwankuje czytanie ze zrozumieniem ...
post zmieniony czlowiek ma prawo sie pomylic
Tomb Kings
Tomb Kings
tez gam dla przyjemnosci i dla tego zbieram krasie ale to nie oznacza ze nie mamy prawa do szukania zwyciestwakudłaty pisze:Widzisz ja gram dla przyjemności i mi się przyjemniej gra jak się przeciwnicy nie pocą szczególnie w słabo wentylowanych pomieszczeniach
Tomb Kings
Tomb Kings