Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
w jakim sensie co to są? fluffowo to wyrośnięte minotaury (niestety)
statsowo to monster - AB str 51 więc jak mogłeś to przeoczyć
a figurki poki co niema podobnie jak wiekszości naszych rare.
I pytanie odemnie bo chyba to już było ale
możemy powtarzac gifty w armii tak jak demony?
statsowo to monster - AB str 51 więc jak mogłeś to przeoczyć
a figurki poki co niema podobnie jak wiekszości naszych rare.
I pytanie odemnie bo chyba to już było ale
możemy powtarzac gifty w armii tak jak demony?
Oj przydało by sie bo SS5+ na wszystkich hero klepaczach siadło by jak złoto.
Mam takie pytanie:
Shaman zmieniony w dużego smoka (lub cokolwiek z 6 z bista) zachowuje zasade primal fury ? i druga sprawa czy staje sie monsterem czy monsterem-characterem, ważne z uwagi na "czelendż" można mu go rzucić czy nie ?
Mam takie pytanie:
Shaman zmieniony w dużego smoka (lub cokolwiek z 6 z bista) zachowuje zasade primal fury ? i druga sprawa czy staje sie monsterem czy monsterem-characterem, ważne z uwagi na "czelendż" można mu go rzucić czy nie ?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Wydaje mi się, że zostaje monster po prostu, jako argument przywołam rulebook-a a ściślej mówiąc bestiariusz, gdzie w rodzajach jednostek przy tych przywołanych czarem jest zapis monster taki jak np. przy gigancie.Dibo pisze:Oj przydało by sie bo SS5+ na wszystkich hero klepaczach siadło by jak złoto.
Mam takie pytanie:
No wiem, ale w zasadzie czaru nie ma nic na temat utraty zasad własnych (tylko przedmioty tracą działanie). Shaman zmienia sie w monstera ale nie jestem pewien czy nie jest traktowany mimo swojej "formy" wciąż jako heros.
Czcij Koze !!
Mam pytanie chciałbym zacząć zbierać bestie (nie wiem czy dobry dział wybrałem, jak zły to prosze o przeniesienie)
i mam pytanie co najlepiej kupić oprócz batalionu i bohatera (myślałem o jakimś biegaczu i szamanie). Kolejne pytanie czy ungory z batalionu można jako skirmisherów złożyć czy niestety nie ma w nim łuków.
Ps. czy bestie są jakoś bardziej grywalne wporównaniu do 7ed. czy nowy AB nic nie zmienił. Zgóry dzięki.
i mam pytanie co najlepiej kupić oprócz batalionu i bohatera (myślałem o jakimś biegaczu i szamanie). Kolejne pytanie czy ungory z batalionu można jako skirmisherów złożyć czy niestety nie ma w nim łuków.
Ps. czy bestie są jakoś bardziej grywalne wporównaniu do 7ed. czy nowy AB nic nie zmienił. Zgóry dzięki.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35
zależy czym byś chciał grać i jak grasz ( czy z kumplami czy lokale etc)
generalnie łatwo nie jest ale tym ameryki nie odkrywam wiem.
Ja osobiście gram hordowo (100 gorów+) + wsparcie magii/rydwany/harpie
Batalion albo dwa to dobry start, później herosów/gory/lataczy/minosy/psy etc
Jak zależy Ci raczej na pociskaniu turniejowym czy coś to średnio się nadają
ale wiesz - rzuty a ungory da sie skleić na łuki. no i ile kasy chcesz przeznaczyć na armie?
generalnie łatwo nie jest ale tym ameryki nie odkrywam wiem.
Ja osobiście gram hordowo (100 gorów+) + wsparcie magii/rydwany/harpie
Batalion albo dwa to dobry start, później herosów/gory/lataczy/minosy/psy etc
Jak zależy Ci raczej na pociskaniu turniejowym czy coś to średnio się nadają
ale wiesz - rzuty a ungory da sie skleić na łuki. no i ile kasy chcesz przeznaczyć na armie?
bestie chce zbierać flufowo ( chyba tak sie pisze) wieć głownie grał bym z kumplami (bestie były by moją drugą armią). Musowe jest posiadanie aż 2 szamanów? A czy na początek batalion + psy i spawn (mam 10 i 2 spawmy z mojego Wochu) oraz jeden klepacz, szaman i BSB dadzą rade . Potem dokupiłbym drugi batalion i box gorów co by mi dało 2x25 górów 20bestigoró 2x10 Ungór rider BSB klepacza i szamana . Oraz w pózniejszym czasie box minotaurów.
Ewentualnie myśłałem żęby dać szamana jako generała BSB i drugiego szamana. Jak bym już powyższy zestaw uzbierał najprawdopodobniej powiekszyłbym gory dając ze 2x10 do ambusha albo 2x30 i bez ambusha oraz wystawienie jednego jabbershlythe.
EDIT. zamówiłem już lorda i 2xbox gorów (za jakiś czas dołożę do tego batalion i shamana). Mam pytanie bardziej opłacalne jest wystawianie gorów z AHW czy HW+SH oraz mniej wiecej kiedy bedzie nowy AB???
Ewentualnie myśłałem żęby dać szamana jako generała BSB i drugiego szamana. Jak bym już powyższy zestaw uzbierał najprawdopodobniej powiekszyłbym gory dając ze 2x10 do ambusha albo 2x30 i bez ambusha oraz wystawienie jednego jabbershlythe.
EDIT. zamówiłem już lorda i 2xbox gorów (za jakiś czas dołożę do tego batalion i shamana). Mam pytanie bardziej opłacalne jest wystawianie gorów z AHW czy HW+SH oraz mniej wiecej kiedy bedzie nowy AB???
WoCH W.19/R.9/P.7
Archeolog rozsądny termin to 2014/2015. Siedzę w tym hobby już paręnaście lat i wiem co pisze. Pamiętaj, że nie liczy się czy dana armia jest spoko tylko kiedy była "odświeżana" (figurki trzeba sprzedawać). Dodatkowo zwróć uwagę, że oprócz wfb wychodzą na przemiennie również podręczniki do okrąglaków.
Poprzedni book do bestii pojawił się w 2003, aktualny jest z 2010, czyli czekaliśmy 7 lat. Tym tropem będziemy mieć nowy w 2017 roku. Jest 15 armii. Średnio pojawia się gdzieś 2,5 podręcznika na rok, co dałoby bestiom po odczekaniu w kolejce pojawienie się znów w 2016. Ale są inne priorytety, pewnie pojawi się też kolejna armia nakładem Forge World. Patrząc na sprzedaż i promocję świata Warhammera to Orcs & Goblins pojawią po raz drugi, zanim Beastmeni doczekają się kolejnego booka. Przy dobrych wiatrach to będzie 2016 rok
Ogry i Tomb Kings już dwa lata temu były zrobione.
Nawet jak teraz wydadzą 4 booki w roku, to razem z poprzednim jedynym w tamtym roku daje średnią 2,5.
GW miało już zrywy po 4 booki w roku po czym były lata posuchy. Najczęstszą liczbą jest 2, następną 1 na rok
Beastmen armybook jest wciąż nowy, dokładnie. Ja jeszcze wszystkich nowych figurek nie zdążyłem rozpakować...
Nawet jak teraz wydadzą 4 booki w roku, to razem z poprzednim jedynym w tamtym roku daje średnią 2,5.
GW miało już zrywy po 4 booki w roku po czym były lata posuchy. Najczęstszą liczbą jest 2, następną 1 na rok
Beastmen armybook jest wciąż nowy, dokładnie. Ja jeszcze wszystkich nowych figurek nie zdążyłem rozpakować...