BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Post autor: Asassello »

Turniej bardzo dobrze ogarnięty, widać że chłopaki włożyli sporo siły by wszyscy dobrze się bawili. Dzięki.

Ale za mapki to należą wam się cięgi, były tragiczne.
Jak dorobicie jeszcze z 80 obelisków i 20 domków to będzie można normalnie pograć,
czas macie do następnego mastera w Białym!
Obrazek

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

ja zgłaszam reklamację co do siłowania się na łapę bo fish to jakiś kurna mutant jest ;)

fest turniej chłopaki. Chyba mój ulubiony master:) see you next time i dzięki za ogarnięcie tego wszystkiego

potem skrobne raport moich kosmicznych 3 bitew bo to się aż prosi, wnoszę o ban na pojedyncze trolle ;)

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Zagralem 3 bitwy w sobote w ktorych zdobylem 40 pkt. W niedziele po prebudzeniu dowiedzialem sie, ze zamiast dogadanego remisu dostalem 0-20 z Kuba Thainem(elo!). Nie chcialo mi sie po tym juz grac ni kutaska i skonczylem z warzywnymi 50 pkt. Czarny szacun za Jaja ze stali i konsekwencje w orzecznictwie. Jezeli na wszystkich masterach tak bedzie to spoko.

Bialystok najlepszy master w sezonie i nie widze na niego bacika! Ekipa frontowa daje rade. Fiszer sprzedajny sedzia "Fryzjer", a Legia Warszawa Mistrz Polski! Dozo za rok. 8)
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

serdecznie dziękuję wszystkim za przybycie, to sama przyjemność organizować turniej dla takich ludzi :) ciesze się, że wszystko było ok i że się Wam podobało :)

Małe sprostowanie. 3 bitwa BigPasiak vs Darek Polit 7,5h aby ogłosić wynik 8 małych vp dla Pasiaka ;D
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Mimo, że na turniej dojechaliśmy na lawecie, to co tam zastaliśmy zrekompensowało wszystko. Mówiłem, że to będzie najlepszy master w sezonie i chyba przyznacie mi rację :wink:
Z wyniku 80 z bitew chyba nie mogę nie być zadowolony, relację wrzucę jutro, bo auto nawaliło i w dordze do Białegostoku i powrotnej :P

Chłopaki, dzięki wielkie za ogarnięcie tego Mastera!!!
No i dziękówa dla nemezisowego wsparcia!! 3x Nemezis w top10 to super wynik.

Zdrówka!

P.S. Ten miecz jest MEGA!!! 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Od soboty jest nowa miara czasowa panowie - jak cos macie zrobic za 7h to mowi sie od teraz , za jednego pasiakodalmara ;)
Bitwa epicka :D :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Dojechalismy w koncu, turnie zajebisty jutro napisze troche, teraz padam na twarz.
Dzieki chlopaki za swietny turniej, mam nadzieje tez wpasc za rok.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Dziękuję Wam za wspaniały turniej. Byłem pod wrażeniem ile osób się zmobilizowało żeby turniej ogarnąć najlepiej jak się tylko da! A Turniej faktycznie był The Best! Organizacja na najwyższym poziomie. Tylko stoliki pod blatami mogłyby być bardziej wytrzymałe tzn. metalowe, a nie ze spruchniałego drewna ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

zostawiłem czerwoną kurtkę w szatni :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Gratulacje dla organizatorów i dla tych, którzy obsadzili podium. =D>
Gratulacje dla mnie bo ostatnią bitwę na pierwszym stole wygrałem 15:5 i spadłem na 4 miejsce. #-o

20:0 z Lizakami kolegi, który zgubił armię w pociągu #-o
13:7 z DE Druhiego
18:2 z HE Robsona
11:9 z DE Lohosta
15:5 z Bretką Artura Szyndlera

P.S. Breta nie jest przegięta, tylko kożysta na monotematycznym wyścigu zbrojeń innych armii :wink:
Wystawiajcie jeszcze więcej, jeszcze większych kloców piechoty i shadowa \:D/
Shadow praktycznie nie stanowi zagrożenia dystansowego, więc wokół kloców piechoty latam sobie jak chcę. Reasumując to co sprawdza się na wszystko, nie sprawdza się na bretę i tak trzymać.
Moja rozpa tak ogólnie : Lord na pegazie, 3x kowboje (jeden na pegazie), duża baba z heavensem, mała baba, 2x 9 kotrów FCG, 3x3 pedzie z muzykami, 2x treb, 12 skirmiszerów z ogniem.
pozdr.
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2011, o 10:28 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Cholernie zalowalem, ze nie wygrales Debku - zaslugiwales na to jak malo kto.
Pech z fuksiarskim zdaniem brejka na 5 na lordzie Artura kosztowal Cie wygranie turnieju :?

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Szkoda tego lorda, no i tej lancy kotrów której nie dogoniłem po złamaniu 2 jednostkami. Taki life, ale wydaje mi się, że z perspektywy całego turnieju bilans złych i dobrych kulnięć wyszedł na zero.
Druhii zabił mi kowboja (sejw 2+ z rerolem) cieniami z siłą 3, by zaraz oblać breja na hydrze na 7 z rerolem.
Robson niszczy mi kometę, potem na 2 kościach mam miscasta i tracę 3 poziomy na dużej magiczce. Robert nie pozostaje jednak dłużny i oblewa ważnego stubborna na lwach, którzy bronili dostępu do kloca z magiem lordem.
Z Lohostem mam złoty strzał w hydrę w pierwszej turze z treba, potem oblewam stubborna na 8 z rerolem na kotrach, lohost marnuje dwie tury magii bo na 3 kościach nie jest w stanie kulnąć małych castingów, a w tym czasie jego pendantowiec 3 razy nie ma zamiaru oblać breja w walce z moją lancą (zdawał na -3). Potem jeszcze strzał z treba w rannego maga lorda w domku i 1 na d6 woundów, ale lohost nie jest cham więc w ostatniej turze oblewa na nim panikę.
P.S. Swoje pechozole pamięta się zawsze, o pechach przeciwnika często się nawet nie wspomina. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Walic ta lance, chociaz polowa punktow za nia byla , a za zagonienie generala byloby 400...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Chyba najlepszy master na jakim bylem. Co do bitew to po pierwszym dniu odechcialo mi sie grac :( Glownie z powodu nadmiaru uzywek i nieudanej szarzy na 6 w 3ciej bitwie, ktora dawala mi maske i 50 punktow po pierwszym dniu. Glupi kalesoner :) Za to moja eksperymentalna rozpa wydaje sie calkiem sponio; 11-9 z Farthanem BRE ( sorry jak pomylilem xywe ), 19-1 z Bialowasem, 9-11 z Kalesoner, 10-10 Szwenio, 10-10 Morrok. Oprocz tego bardzo fajny bufecik z bardzo fajna obslugantka :)

Jednym minusem turnieju byly naprawde beznadziejne tereny, a raczej ich brak na wiekszosci stolow.

P.S

Lohost, jakiego walka wcisnal ci Kalafior?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Swietnie bylo, dzieki wielkie! Gratki dla Kalafiora!

Kiedys sklad?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Imo najlepiej zorganizowany master w sezonie, brawa dla organizatorów za podział !! obowiązków, z tego co widziałem w turniej zaangazowanych było około 10 klubowiczów i kazdy odpowiadał jak nie za zapisy, to za poboczne eventy, czy prace fizyczna ;), lub po prostu oferował nocleg. Wszystkim polecam uczyć się od chłopów z Białegostoku :).

Co do bitew to tragedia z mojej strony ;), chodziłem załamany wynikami , bo conajmniej 2 bitwy mogły się skonczyć masakrą na moją korzyść, ale Szwentasa uratował Fisch który mu zdał inicjatywę na smoku, a Kudłatego ryzyko 'wóz albo przewóz' wyszło na jego :). Niemniej przeciwnicy mega w porządku, dziękuje wszystkim za bitwy jeszcze raz :)

Do zobaczenia w Krakowie ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Turniej świetny, zajebista impreza, śliczna dziewczyna z bufetu. <3

Zagrałem 4 bezciśnieniowe bitwy i jedną z Klopsem.

Miałem przed drugim dniem 40 pkt a potem dostałem 2x demony, czyli najgorszy parring i zdobyłem drugiego dnia tylko 7, żal. :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Turniej organizacyjnie rewelacja! Również side eventy były naprawdę konkretnie przemyślane i bardzo mi się podobaly :)
Wzór dla innych organizatorów.
Minus za tereny. Stoły były mega patelniowate. Czemu wszystkie lasy i górki jak spotkałem na 5 różnych stołach były przy krawędzi? Pozatym jakość i rozmiar niektórych obelisków pozostawiała wiele do życzenia. Takie ustawienie faworyzowało niektóre armie względem innych.

Co do bitew i nowych orków, to ogólne wrażenia są pozytywne. Może nie ma jakiejś wielkiej rewelacji, ale da się spokojnie pograć na poziomie. Oczywiście mówię o ograniczeniach EURO, bo bez ograniczeń to ja dziękuje.
Rozpę miałem nie wymaksowaną, zwłaszcza że chciałem pograć arachnarokiem, który ogólnie się nie spisał. Jest grywalny, ale nie powala.

Bartys Dwarfy - Bartys miał mega pecha - oblewał wszystkie liderki i ogólnie to był żałosny widok dla obu stron. 20:0
Duke WoCh - bitwa zagrana na maxa zachowawczo przez obie strony, 500 do 300 dla mnie w malych. 11:9
Thain DE - tu już była konkretna walka. 10:10
Młody Skaven - też spora wyrzynka, choć główne klocki przeżyły. 11:9
Gotih Empire - trzeba było iść na wymianę ognia, a nie napierać. Mój błąd. 7:13

Dzięki wszystkim za sympatyczne bitwy na dobrym poziomie. Dzięki organizatorom za super turniej. I wszystkim znajomym za udany weekend :)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Wielkie dzięki za tura było mega, a bitwa Pasiak vs Dalmar to już mega muppet schow :mrgreen: organizacja bez zarzutu minus jeden, jak zwykle na masterach na 8-ed - tereny z poprzedniej edycji - generalnie lasy nie mają żadnego praktycznego znaczenia, za to bardzo brakuje jakichkolwiek sensownych LOS-blokerów - obelisków (normalnych nie mikroskopijnych) i domków. Poza tym bylo mega - zagrałem 5 bezciśnieniowych bitewek - gratki dla przeciwników :)

pzdr,
Ż.
Dębek pisze: P.S. Breta nie jest przegięta, tylko kożysta na monotematycznym wyścigu zbrojeń innych armii :wink:
Wystawiajcie jeszcze więcej, jeszcze większych kloców piechioty i shadowa \:D/
Shadow praktycznie nie stanowi zagrożenia dystansowego, więc wokół kloców piechoty latam sobie jak chcę. Reasumując to co sprawdza się na wszystko, nie sprawdza się na bretę i tak trzymać.
a powiesz może czemóż to klocki są jedyną dozwoloną wersją DE ? być może dlatego że strzelanie zostało mega wykastrowane ? no ale tak bolce w tej edycji są pro... 3 brety w top 5, więc dalej tnijmy De :mrgreen: w 4/5 turze De nas pierwszych stołach było dużo potem, podostawały efektowne bęcki i uchowały się resztówki 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja od powstania pierwszego Euro compa mowilem o ograniczeniu 0-2 oddzialy pegazow, 0-1 trebusz. Armia nadal jest mocna, a mimo wszystko troche ja to ogranicza.

Fajnie to wygladalo jak mrocznych pedalkow bylo mnostow w 2 i 3 bitwie na wszystkich topowych stolach, a pozniej juz niedobitki zostaly :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

1 115 Zbyszek "Barbarossa" Łobocki DE
2 100 Cosmo SK
3 94 Maciej "kudłaty" Przygórzewski DF
4 93 Michał "Żaba" Szczepaniak DE
5 92 Paweł Gąsiewski VC
6 92 Maciej "Szwentas" Świątkiewicz HE
7 91 Karol 'Młody' Pietrowicz SK
8 89 Aleksander "Rince" Jaworowski DE
To wyniki z Bazyla. Ethernal Whine dla Żaby to stanowczo za mało.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ