Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
Mój portfel odetchnął z ulgą. Nie będzie armii TK na półce.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Gwardia do kitu, reszta rewelacyjna
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Mi się nowe modele podobają. Sphinx bez załogi wręcz przekozacki.
Zapowiada się duży wybór jednostek w nowej książce. Oby większość z nich nadawała się do gry.
Mam nadzieję, że w booku nie będzie jednak tylko dwóch itemów (tak jak w orkach) za 100 punktów, ale to chyba tylko wishfull thinking
Zapowiada się duży wybór jednostek w nowej książce. Oby większość z nich nadawała się do gry.
Mam nadzieję, że w booku nie będzie jednak tylko dwóch itemów (tak jak w orkach) za 100 punktów, ale to chyba tylko wishfull thinking
Modele zajebiste, pozatymi szkieletami na wężach, według mnie mega nie wypał bo te szkielety wgl na grzbietach wezy nie pasuja
Cała reszta mega. Chyba będzie to moja 3 armia. Trzeba na booka poczekać
Cała reszta mega. Chyba będzie to moja 3 armia. Trzeba na booka poczekać
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Właśnie, czas w takim razie wyciągnąć, odkurzyć i trochę odświeżyć moje Khemri. Uch, łza się w oku kręci, moja pierwsza armia do battla. Rok 2003 albo 2004 bodajże
Sepulchral Stalkers: zawsze mi brakowało tego typu jednostki w TK, coś na kształt salamander z Diablo II
Tomb Guard: powinni wyglądać kozacko, a na razie wyglądają tylko przeciętnie
Sphinx: ładny jest, ale trochę kosmos
Warsphinx: nie przypomina niczego, ale może to być atut do oryginalności, special choice, heroes mount i lord mount...
Necropolis Knights: na początku śmiech, ale to mogą być najładniej prezentujące się figurki na stole
Tomb Guard: powinni wyglądać kozacko, a na razie wyglądają tylko przeciętnie
Sphinx: ładny jest, ale trochę kosmos
Warsphinx: nie przypomina niczego, ale może to być atut do oryginalności, special choice, heroes mount i lord mount...
Necropolis Knights: na początku śmiech, ale to mogą być najładniej prezentujące się figurki na stole
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Marudzenie:
Szkielety na grzbietach węży to trochę jak wizja 8-latka, jeszcze powinny mieć lasery strzelające z oczu. Ostatecznie mogłyby siedzieć na tych wężach, a nie stać jak serferzy, byłoby lepiej trochę. Tak wyszedł im klimat kreskówkowego Conana z głębokich lat 80tych.
Gigantyczny sfinx dla mnie jest trochę śmieszny, nie jestem fanem figurek typu wielka tłusta krowa ledwo mieszczących się na 100*50, wyglądają jak zabawki a nie modele.
Gwardia dla odmiany jest OK. Węże też mogą być, chociaż o wiele ciekawszy byłby szkielet węża niż wąż oblepiony czaszkami dla podkreślenia jego nieumarłego pochodzenia.
Ogólnie figsy mnie trochę zniechęciły, ciekaw jestem zasad do tego... tyle "wypasionych" modeli do małych oddziałów lub pojedynczego wystawiania niesie spore ryzyko niejasnych i niezbalansowanych zasad z dużą ilością tabelek i wyjątków. Wolałbym zobaczyć figurki mumii, gwardii, szkieletów i jakieś sensowne zasady do tego niż paradę szkieletorów ze sklepu z zabawkami.
Szkielety na grzbietach węży to trochę jak wizja 8-latka, jeszcze powinny mieć lasery strzelające z oczu. Ostatecznie mogłyby siedzieć na tych wężach, a nie stać jak serferzy, byłoby lepiej trochę. Tak wyszedł im klimat kreskówkowego Conana z głębokich lat 80tych.
Gigantyczny sfinx dla mnie jest trochę śmieszny, nie jestem fanem figurek typu wielka tłusta krowa ledwo mieszczących się na 100*50, wyglądają jak zabawki a nie modele.
Gwardia dla odmiany jest OK. Węże też mogą być, chociaż o wiele ciekawszy byłby szkielet węża niż wąż oblepiony czaszkami dla podkreślenia jego nieumarłego pochodzenia.
Ogólnie figsy mnie trochę zniechęciły, ciekaw jestem zasad do tego... tyle "wypasionych" modeli do małych oddziałów lub pojedynczego wystawiania niesie spore ryzyko niejasnych i niezbalansowanych zasad z dużą ilością tabelek i wyjątków. Wolałbym zobaczyć figurki mumii, gwardii, szkieletów i jakieś sensowne zasady do tego niż paradę szkieletorów ze sklepu z zabawkami.
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2011, o 14:54 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
pająk dla porównania wyszedł całkiem spoko.
patrząc po 40k panuje tendencja do nie przeginania jednostek.
choć omijając zasady bardziej mnie martwi jak będzie to wyglądać na stole.
jak to GW zapowiedziało, LEGIONY, tyle że prosiaków
patrząc po 40k panuje tendencja do nie przeginania jednostek.
choć omijając zasady bardziej mnie martwi jak będzie to wyglądać na stole.
jak to GW zapowiedziało, LEGIONY, tyle że prosiaków
Właśnie mnie do nich przekonałeśBarbarossa pisze:Szkielety na grzbietach węży to trochę jak wizja 8-latka, jeszcze powinny mieć lasery strzelające z oczu. Ostatecznie mogłyby siedzieć na tych wężach, a nie stać jak serferzy, byłoby lepiej trochę. Tak wyszedł im klimat kreskówkowego Conana z głębokich lat 80tych.
Fuck! Trzeba będzie sprzedać nerkę by ich kupić
Sfinks i TG są wypasione
Swoją drogą, ta kawa to będzie jakaś uber jednostka. Tylko 3 w pudełku?
Sfinks i TG są wypasione
Swoją drogą, ta kawa to będzie jakaś uber jednostka. Tylko 3 w pudełku?
Gime more Guns! Guns'N'Roses
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
Stalkerzy genialni, kupię przynajmniej jednego box'a(po orkach sprzedałem jedną nerkę teraz kolei na drugą)
Rycerze nie do końca ale też mogą być
Obie wersja sfinksa są absolutnie kosmiczne
Gwardia wreszcie ma swoje platkiowe modele, tylko że przy GG wampów wyglądają lekko żałośnie
Ponoć miał być nowy gigant są jakieś wieści o nim?
Rycerze nie do końca ale też mogą być
Obie wersja sfinksa są absolutnie kosmiczne
Gwardia wreszcie ma swoje platkiowe modele, tylko że przy GG wampów wyglądają lekko żałośnie
Ponoć miał być nowy gigant są jakieś wieści o nim?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
no w plastiku miał być giguś, scorpiony, uszatki, katapa, a tu ni huhu, trochę słabo jak to będzie miała być druga fala z pół roku
About the new models:
Warsphinx:
- Can be used as mount for Tomb King or Tomb Prince, or Tomb Guard, with a base to mount the Tomb King on foot
- Special choice
- Can have poison attacks and/or breath weapon
- The one with the face and wings has heroic killing blow
- Theres another version called the Necrosphinx
- "Thundercrush" attack
Necropolis knights:
- Riders have killing blow
- will have an equivalent It came from below rule
- mounts have poison attacks
- monstrous cavalry
Sepulcre stalkers:
- monstrous beasts
- It came from below
- Gaze that turns enemies into sand
Tomb guard:
- remain special
Archers:
- Still dont suffer modifiers to hit.
Chariots:
- D6 impact hits.
- Each rank adds +1strength to the impact hits
Skeleton cavalry:
- Archers get scout
- Both get Vanguard
Warsphinx:
- Can be used as mount for Tomb King or Tomb Prince, or Tomb Guard, with a base to mount the Tomb King on foot
- Special choice
- "Thundercrush" attack
Necropolis knights:
- monstrous cavalry
Sepulcre stalkers:
- monstrous beasts
- It came from below
Tomb guard:
- remain special
Archers:
Chariots:
- D6 impact hits.
Skeleton cavalry:
- Archers get scout
- Both get Vanguard
- Special choice
- "Thundercrush" attack
Necropolis knights:
- monstrous cavalry
Sepulcre stalkers:
- monstrous beasts
- It came from below
Tomb guard:
- remain special
Archers:
Chariots:
- D6 impact hits.
Skeleton cavalry:
- Archers get scout
- Both get Vanguard
The attribute of the lore it's regain d3+2 wound on the unit targetted by the spell.
One spell : 8+ each TK units on 12" of the Priest can made a movment (not a charge)
Boosted it's on 24" and enter on 16+
archer cost 6 pt
warrior 4
Horseman 17
archer Horseman 14
Chariot eguals , but with Armout on 3+ or 4+
Rand is online now Reply With Quote
One spell : 8+ each TK units on 12" of the Priest can made a movment (not a charge)
Boosted it's on 24" and enter on 16+
archer cost 6 pt
warrior 4
Horseman 17
archer Horseman 14
Chariot eguals , but with Armout on 3+ or 4+
Rand is online now Reply With Quote
- Barbarossa
- Mniejsze zło
No cóż, bez popychaczki to będzie nieco inna gra. Chyba nawet zupełnie inna... Coś czuję, że wucetom też kiedyś utną tę opcję. Bo darmowy ruch bez szarży to raczej sytuacyjnie użyteczna szarówka - na obecne zasady magii przepychasz jeden czar na turę, więc darmowy ruch versus pitka, ockham, dwellersi itp to śmiech na sali. Jedyne uniwersalne zastosowanie, jakie mi przychodzi do głowy, to uciec od przeciwnika po nieudanej szarżu - np. szarżować na maksymalny dystans, np. chariotami, a jak nie wypadnie to 10+, to cofać sie z popychaczki od kontrszarży.
Rydwany z D6 impactów wydają się słodziutkie dopóki nie uświadomimy sobie, że poza tymi impactami praktycznie nic nie robią. Więc popychaczka została zepsuta, a szarża jest losowa, nie wróżę im więc świetlanej przyszłości... o ile nie są mega tanie. Dobry gracz ustawi odginaczki, podejdzie... i szarżuj sobie fell baty czy cuś, dostaniesz kontrę i się zegniesz.
Rydwany z D6 impactów wydają się słodziutkie dopóki nie uświadomimy sobie, że poza tymi impactami praktycznie nic nie robią. Więc popychaczka została zepsuta, a szarża jest losowa, nie wróżę im więc świetlanej przyszłości... o ile nie są mega tanie. Dobry gracz ustawi odginaczki, podejdzie... i szarżuj sobie fell baty czy cuś, dostaniesz kontrę i się zegniesz.