BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Re: BITWA O BIAŁYSTOK 2011, WYNIKI NA STR. 41

Post autor: Cauliflower »

lohost pisze:
Cauliflower pisze: Zmierzyliśmy, że między nami było 16 z malym hakiem, los dał 2x5 i magiczka złapana.
Nie ja mierzylem tylko Ty, dokladnie taki wynik mi podales zreszta, wiec powiedz mi jakim sposobem cos co ma 16'' zasiegu przy 10 dorzutu doszlo na 16 cali z malym hakiem? Jak mi oznajmiles ze zagoniles, to z wrazenia usiadlem, a jak juz przestawiles figsa nawet nie czekajac na moja reakcje to myslalem ze Cie zajebie Twoja wlasna figura na miejscu.
Nie martw sie, zagramy jeszcze. :evil:
W sensie, że z małym zapasem chciałem napisać. Nie czepiaj się słówek, wiesz ile było. Rzut 10 na 2 kostkach nie był bardzo prawdopodobny, ale tak wyszło, więc nie płacz. O jakiś właściwościach kwadratu zacząłeś mi pisać dopiero na forum.

Trzeba było spróbować mnie zajebać, dostałbyś jeszcze worsta i wpierdol od Nemezis.

Przegrywać też trzeba umieć - Zbyszek był nie mniej wkurwiony, gdy mu wybuchła czarodziejka, ale napisał, że nie miał szczęścia i tyle, a nie pluł żarem jak Ty.

Na pocieszenie, jesteś przynajmniej na obrazku stronę wcześniej. Nawet fryzura się zgadza.
Chill out i koniec flejma.

Pozdr, poćwicz.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

:D:D:D
Na takie coś bym chyba nawet przyjechał w niedziele :]

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Kalafiorze nie reaguj na jakieś słowne zaczepki tylko ćwicz już angielski na Euro :D
Inna sprawa, że z Nemezisu w Białym chyba tylko z Tobą nie grałem :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Lazur pisze:Inna sprawa, że z Nemezisu w Białym chyba tylko z Tobą nie grałem :D
A Rince i Duke? 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Bardzo dziękuje organizatorom za super prace zebym ja i innych prawie 100 darmozjadów moglo sie bawić :D Wszystko było dopięte na ostatni guzik i jak pisał Młody praca była bardzo dobrze podzielona wiec nie brakowało niczego. Była jednak jedna rzecz która była duzym minusem - tereny ssały po całości. Widać że mapki były z 7 edycji i były totalne niedostosowane i nie przemyślane - mało domków, obelisków gdzies na środku oraz coverów, górek powodosało że wszyskie tereny to była strzelnica. Ja grajać z Dwarfami (bardzo symatyczna bitewka) miałem ruiny na środku i kilka lasów w o krańcach i nawet nie miałem totalenie gdzie ukryć Lorda nawet gdybym chciał grać defensywanie.

Bardzo dziękuje wszystkim za bitewki, grało się miło i czasu było ok na bitwę - wbrem opinni o mojej wolnej grze prawie skończyłem wszyskie bitwy i w 2 z nich ostatnia tura by nie zmieniła w wyniku. Bitwa z Pasiakiem komentował jako graczem nie będe komentował - mogliśmy na pewno się uwiąnąć szybciej. Warto zwrócić uwagę na jedną rzecz - nasza bitwa była tak długa i męcząca będzie kilku "kolegom" którzy usilnie próbowali się wtrącać bądz podpowiadli którjeś stornie co tylko wkurwiało mnie i Pasiaka. Następnym razme przy tego typu bitwie np: z Pasiakiem w przyszłości grzecznie poproszę żeby wypier...... jeśłi mają sie wtrącać, co moim zdaniem powinno być też karane karniami, bo podpowiadanie jednej stornie czy przesuwanie figurek graczom jeśli się jest obserwatorem wkurwia niemiłosielnie i doprowadza do niepotrzebnego flejma.

Na 100% zmieniam rozpiskę bo męczy już mnie jak moja wygrana bitwa (przynajmniej taktycznie) zmiania się w przegraną na kolejnym Masterze, bo nie rzucam jednego testu jedną kostką w kluczonej bitwie drugiego dnia na tym Masterze na drugim stole. Kalafior też grał z DE jak ja tylko jego Pitka na GUO zeskaterowała a mnie zatłukła w 2 turze (w 1 poszedł scroll). Generalnie w XX bitwach nie zdałem ani razu testu I i zginąłem 6x. Myśle że moja nowa rozpa będzie odpora na tego typu obssysy, co soon przetestuje.
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2011, o 22:54 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

heh, no tak zapomniałem o nich :D Za dużo Was tam było żeby ograć wszystkich na jednym masterze :P
Obrazek

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

zglosilem wyniki do ligi, byla jedna korekta - Szwentas dostal nieslusznego karniaka za WYSIWYG (przed masterem dopuscilem mu oddzial, sedzia malarski wpisujacy -1 nie wzial tego pod uwage), ktorego anulowalem. w zwiazku z tym, Szwentas jest 29, Baśka 30 - sorry Kacper ;)
Warto zwrócić uwagę na jedną rzecz - nasza bitwa była tak długa i męcząca będzie kilku "kolegom" którzy usilnie próbowali się wtrącać bądz podpowiadli którjeś stornie co tylko wkurwiało mnie i Pasiaka. Następnym razme przy tego typu bitwie np: z Pasiakiem w przyszłości grzecznie poproszę żeby wypier...... jeśłi mają sie wtrącać, co moim zdaniem powinno być też karane karniami, bo podpowiadanie jednej stornie czy przesuwanie figurek graczom jeśli się jest obserwatorem wkurwia niemiłosielnie i doprowadza do niepotrzebnego flejma.
Uwazam ze Darek ma racje (abstrahujac zupelnie od jego bitwy z Pasiakiem) - czesto widac, ze ktos sie dosiada do cudzego stolu i wpieprza swoje trzy grosze, bylo tak np. na poczatku bitwy Dębka z ASem. Moim zdaniem, to domena sędziów i przydaloby sie to w jakis sposob zaakcentowac.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co do sytuacji Kalafiora i Lohosta, sprawa uber kwadratu i pivotów nie ma sensu bo teraz monstery nie pivotują w szarży tylko robią normale wheel'e które dodatkowo w szarży są darmowe. jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

wheele w szarzy nie są darmowe, tylko "domkniecie szarzy"

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Morrok pisze:wheele w szarzy nie są darmowe, tylko "domkniecie szarzy"
Wheel w szarży do 90° jest darmowy tak jak close the door. Więcej wheelów w szarży nie możesz zrobić więc wszystkie wheele w szarzy są darmowe Morroczku. ;)
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2011, o 07:14 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Ronin
Pseudoklimaciarz

Post autor: Ronin »

Czy ktos dysponuje zdjeciami armii, zwlaszcza tych, ktore startowaly w konkursie malarskim? Dzieki!

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

właśnie, pewnie sporo osób chętnie obejrzy zwycięskie skaveny:)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

przecież właśnie w 8 ed wyeliminowano spory zasięgowe i jak kwadrat(kupa) miał zasięg od rogu to znaczy że doszedł a nie mierzy się już zasięgu po weelu pivocie itd...

Dawać fotki :d
Obrazek

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

A to już rozumiem no tak po ucieczce odległość wzrasta z automatu a jak ruszył figse to problem kalafiora wołasz sędziego i to kalafior dostaje worsta ewentualnie wpierdol zbiera też nemezis bo ich mało było:P
Obrazek

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dzięki wszystkim za mega turniej! To fakt, chyba najlepszy master w tym sezonie i nie chodzi mi o organizacje, bo na Bazylu było tez wszystko tiptop ale akcje około-turniejowe:)

Bitwy w skrócie:

1.Kolega z Ukrainy (Straszny gość btw) Lizzie 12:8
2.Kolega z Moskwy HE 20:0
3.Lazur Skaven 15:5
4.Duke Woch 10:10
5.Druchii DE 18:2

Jak na pierwszy turniej bretką dobre wyniki i 5 miejsce:)

Lohost- Kalafior dajcie sobie na wstrzymanie:) Było minęło! Zagrajcie na najbliższym masterze czelendża i wtedy się okaże kto ma większe cojones! Chill out
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

jajociąg załatwi sprawe, mogę przywieźć żyłkę na nastepnego mastera :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2011, o 10:01 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Lohost,
mnie wyprowadziło z równowagi to, że NIC mi o tym nie mówiłeś na turnieju, tylko nazwałeś mnie wałkarzem zaraz po i przez internet, hello?!

Poza tym raz piszesz, że to ja mierzyłem, a nie ustaliliśmy, a drugi raz piszesz, że mierzyłem do któregoś tam kusznika, to też się nie trzyma kupy. Wiesz dobrze, że ten GUO nie był pod jakimś mocnym skosem, bo szedł na wprost tego oddziału, nie na jego środek, ale na wprost i nie musiał w ogóle wheelować jakby chciał w niego szarżować...

Nie było też założeniem taktycznym, że on tam dobiegnie - gdybyś zrobił Hold shadami, co byłem pewien, że zrobisz to by nie było tematu, więc narażanie oddziału z magiem lordem to ewidentnie Twój błąd.
Ty za to pokazałeś taktycznie, że nie wiesz co to redirect i że bez dużej czarki to już nie umiesz nic ugrać...

Do tego wszystkiego jeszcze mi mówisz, że Cię zakrzyczałem, a nie pamiętam, żebyśmy o tę sytuację się spierali w czasie bitwy, dopiero na forum zacząłeś pisać coś, co w tej chwili jest totalnie nie do sprawdzenia.
Darek, Kuba czy św.Barbara grali obok i nie wydaje mi się, żeby słyszeli jakieś krzyki o tę sytuację...
Najłatwiej jest wyciągnąć coś, co jest nie do sprawdzenia i krzyczeć o wielkiej niesprawiedliwości.

ergo:
-tej sytuacji nie ma w tej chwili jak sprawdzić, więc wszelkie Twoje lamenty nic nie zrobią
-zrobiłeś pivota swoim lordem wypchniętym z domku i nie zachowując cala od niego - ewidentny wał
1:0

Ja już mam dosyć tego tematu i nie wypowiadam się więcej.

A to co się o Tobie mówi to nie moja wina.
Ale dobrze, przyznam że jesteś biedny po tym masterze i teraz tyra się Twoją rodzinę.... żal dupę ściska jak to się czyta.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Dastor pisze:
Lohost- Kalafior dajcie sobie na wstrzymanie:) Było minęło! Zagrajcie na najbliższym masterze czelendża i wtedy się okaże kto ma większe cojones! Chill out
Stary,
ale ja mu zmarnowałem życie!
Jego rodzina jest nękana teraz, czaisz? To jest paragraf za to!
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Weźcie dajcie sobie na wstrzymanie... bo takie jechanie na siebie przez net to dziecinada...

Ja z Kudłatym miałem drażliwą opcję i jakoś się rozwiązało :D w końcu wczoraj zajarzyłem o co mu chodziło :D powiedzcie mi jedno czy jeśli deklarujesz szarżę i ją palisz to musisz się weelować do środka celu szarzy :?: bo kudłaty pojechał po prostu przed siebie( i tu chyba chodziło tobie o to że zamiast przed siebie powinieneś isć w strone środka unitu który chciałeś szarżować :?: )... potem dostał warshrine prosto w przód i go pogonił tak że dostał warriorów w bok... z tym że jeśli musiał byś iść w strone mojego środka na warriorach dostał byś shrine na bok i pewnie też helene :D a warriorów w przód:)

Pytanko czy jeśli masz sztandarowego w unicie musi być w 1 szeregu :?: :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Cauliflower pisze:
Dastor pisze:
Stary,
ale ja mu zmarnowałem życie!
Jego rodzina jest nękana teraz, czaisz? To jest paragraf za to!
Dobrze, że masz miecz. Będziesz mógł się w pace bronić przed natrętnymi kochankami 8)

ODPOWIEDZ