Na boku jak wszyscy herosi na innych podstawkach nie będących wielokrotnością podstawek oddziału.Wisnia pisze:Dlaczego na boku? Na środek nie możesz go przesunąć?Infernal Puppet pisze:Możesz - będziesz stał na boku oddziału i look out przepadnie.5) Czy mogę dołączyć konnym Bohaterem do oddziału piechoty. Co się wtedy dzieje z Look Out Sir? Przepada ? ;(
kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
- gerald_tarrant
- Masakrator
ale konny bohater to 2x podstawka 25x25, a jeśli bohowie mają taką samą podstawkę, albo ich podstawka to wielokrotność używanej przez dany regiment, to mogą być wszędzie.
wszystkie armie tak mają
z boku trzeba dawać herosów tylko jeśli mają podstawki zaburzające prostość szeregu [np. gobos na 20x20 do BO, które są na 25x25]
wszystkie armie tak mają
z boku trzeba dawać herosów tylko jeśli mają podstawki zaburzające prostość szeregu [np. gobos na 20x20 do BO, które są na 25x25]
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Od razu mówie jeszcze nie czytałem 8ed RB. Ale pytanko mam. Jeżeli jednostka ma z bazy halabardy i hand weapons to czy po wykupieniu im tarcz moge w CC zdecydować, że używam HW + Shield coby mieć parry na 6?
I numer 2: Czy wykonując powyższą czynność (wykupując stormverminom tarcze) uzyskam parry na 6 od strzelania (chyba że jest tylko w CC)?
Wiem, że odpowiedzi moge znaleźć w RB ale mi sie nie chce (dopiero dzisiaj zdecydowałem, że wracam do battla na 100%). RB przeczytam na pewno na dniach (także więcej takich durnych pytań zadawał nie będe). Z góry dzięki za odpowiedź.
POZDRO
I numer 2: Czy wykonując powyższą czynność (wykupując stormverminom tarcze) uzyskam parry na 6 od strzelania (chyba że jest tylko w CC)?
Wiem, że odpowiedzi moge znaleźć w RB ale mi sie nie chce (dopiero dzisiaj zdecydowałem, że wracam do battla na 100%). RB przeczytam na pewno na dniach (także więcej takich durnych pytań zadawał nie będe). Z góry dzięki za odpowiedź.
POZDRO
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Po takiej wypowiedzi może być trudno o odpowiedź.Mhroczny Rycerz pisze:Wiem, że odpowiedzi moge znaleźć w RB ale mi sie nie chce
Tm niemniej:
Mając halabardy musisz zawsze ich używać.
Parry save tylko w CC (w końcu to parowanie, tak?)
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Dzięki za odpowiedź. Aczkolwiek z tego wynika, że stormverminom nie opłaca sie brać shieldów. Czyli wszystko tak jak myślałem.zembol pisze:Po takiej wypowiedzi może być trudno o odpowiedź.Mhroczny Rycerz pisze:Wiem, że odpowiedzi moge znaleźć w RB ale mi sie nie chce
Tm niemniej:
Mając halabardy musisz zawsze ich używać.
Parry save tylko w CC (w końcu to parowanie, tak?)
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Witam
Jak wiemy KB działa tylko na infantry i nie może zwykły człek ubić GD za pomocą KB.
Ale czy Great Demon z KB może ubić inną bestie/monstrum ?
W opisie niby napisane jest że zwykły człek jest za słaby aby zgładzić jednym ciosem monstra ale przecież takie monstra maja ogromną siłę i dla niego inne monstrum jest takie samo jak dla infantry inny infantry.
Thx.
Jak wiemy KB działa tylko na infantry i nie może zwykły człek ubić GD za pomocą KB.
W opisie niby napisane jest że zwykły człek jest za słaby aby zgładzić jednym ciosem monstra ale przecież takie monstra maja ogromną siłę i dla niego inne monstrum jest takie samo jak dla infantry inny infantry.
Thx.
Daemons, X-Wing & Black Tea
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tylko heroic killing blow na monstra.Remx pisze:Witam
Thx.
EDIT: Byro był szybszy
1. TakGrolshek pisze:Hellcanon w mortalach/chadekach.
1. Czy rzuca na tabelkę reakcji potwora na stratę poganiaczy.
2. Jeśli tak to co z efektem 3-4 ?
2. Stoi w miejscu, nawet po oblaniu Rampage test (zakazy są silniejsze od nakazów)
jesteś pewien 2 odpowiedzi? Wydawało mi się, że zasady z podręczników są nad tymi z rb.Lidder pisze:1. TakGrolshek pisze:Hellcanon w mortalach/chadekach.
1. Czy rzuca na tabelkę reakcji potwora na stratę poganiaczy.
2. Jeśli tak to co z efektem 3-4 ?
2. Stoi w miejscu, nawet po oblaniu Rampage test (zakazy są silniejsze od nakazów)
@up
Te zasady nie są sprzeczne, a przeciwne. Pojawiło się już kilka takich przypadków, które GW i LS tak rozwiązywało.
Edit: Inaczej mógłbyś używać scrollów z AB, aby dispelować IF
Te zasady nie są sprzeczne, a przeciwne. Pojawiło się już kilka takich przypadków, które GW i LS tak rozwiązywało.
Edit: Inaczej mógłbyś używać scrollów z AB, aby dispelować IF
Czy jeśli w rozwinięciu jednostki mam napisane, że za light armor 1 pts/per model to znaczy że jeśli wystawiam jednostkę to wszyscy musza mieć light armor czy mogę dać dowolnej ilości jakiej chcę?
brakuje mi jednego punkta do zapełnienia cora i przydałąby mi się ta zasada
brakuje mi jednego punkta do zapełnienia cora i przydałąby mi się ta zasada
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Wszyscy w jednostce muszą być tak samo wyposażeni (na ogół).diuk pisze:Czy jeśli w rozwinięciu jednostki mam napisane, że za light armor 1 pts/per model to znaczy że jeśli wystawiam jednostkę to wszyscy musza mieć light armor czy mogę dać dowolnej ilości jakiej chcę?
Prosiłbym o wyjaśnienie działania wystrzału błyskawic z Doomwhella Szczurków - rozumiem że musi on strzelać co turę (chyba że ogarnie i powstrzyma je inżynier po jakimś teście), LoS nie ma znaczenia (ale oczywiście Forward Arc ma?) i najważniejsze strzela w najbliższą jednostkę friend or foe, tak? Thx za rozjaśnienie zasad tego kółeczka
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
1).
Transformation of Kadon wyłącza itemki ale nie wrodzone umiejętność, czyli jak mag demonów rzuci na siebie ten czar i zamieni się w smoka to nie dość że będzie miał Scaly Skin na 2+ to jeszcze do tego warda na 4+ ?
2).
Scaly Skin to nadal odmiana Armor Save i jak napisane jest No Armor Save to też niweluje Scaly Skin ?
3).
Przeciwnik zaszarżował na mój unit Horrorków z Magiem, gdyby zażądał czelendzu mogę odmówić i cofnąć się do tyłu aby maga nie tłukł.
Czy jest jakaś inny myk aby cofnąć maga do tyłu na czas tej walki aby przeciwnik nie zatłukł maga ?
4).
Jestem w kombacie czy normalnie można rzucić na siebie Tranformacje of Kadon zamienić się w coś tam i nadal walczyć ?
5).
Czy te stworki z transformacji "Arcane Creature" mają Th.Stompy ?
6).
Czy zaklęcia RIP można rozproszyć dwiema "6" ?
Rozpatruje czy opłaca się wcisnąć drugiego maga właśnie z Lore of Beast i czy jest sens, z jednej strony można wtopić maga zaś z drugiej można nieźle zaszkodzić bo 20+ nie tak łatwo rozproszyć z racji ryzyka albo nie czaruje się w fazie swojej magi lub nic nie zdispelujemy w mojej fazie magi.
Dziękuje.
Transformation of Kadon wyłącza itemki ale nie wrodzone umiejętność, czyli jak mag demonów rzuci na siebie ten czar i zamieni się w smoka to nie dość że będzie miał Scaly Skin na 2+ to jeszcze do tego warda na 4+ ?
2).
Scaly Skin to nadal odmiana Armor Save i jak napisane jest No Armor Save to też niweluje Scaly Skin ?
3).
Przeciwnik zaszarżował na mój unit Horrorków z Magiem, gdyby zażądał czelendzu mogę odmówić i cofnąć się do tyłu aby maga nie tłukł.
Czy jest jakaś inny myk aby cofnąć maga do tyłu na czas tej walki aby przeciwnik nie zatłukł maga ?
4).
Jestem w kombacie czy normalnie można rzucić na siebie Tranformacje of Kadon zamienić się w coś tam i nadal walczyć ?
5).
6).
Rozpatruje czy opłaca się wcisnąć drugiego maga właśnie z Lore of Beast i czy jest sens, z jednej strony można wtopić maga zaś z drugiej można nieźle zaszkodzić bo 20+ nie tak łatwo rozproszyć z racji ryzyka albo nie czaruje się w fazie swojej magi lub nic nie zdispelujemy w mojej fazie magi.
Dziękuje.
1.Tak (btw nie wiem skad dokładnie wziąłeś tego scaly skina na 2+)Remx pisze:1).
2).
3).
4).
5).
6).
2.Tak
3.Możesz przyjąć czempionem, to zawsze tura więcej żywota maga
4.Tak ale uwzględniając oczywiście wielkość nowego modelu(patrz podstawka)
5.Tak
6.Tak
RIP-y dispeluje sie zawsze na mniejszym CV czaru wiec w przypadku Transformacji dispeluje sie ją zawsze na 15+.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
1). Fire Dragon ma Sacly Skin na 2+Soulferin pisze:
1.Tak (btw nie wiem skad dokładnie wziąłeś tego scaly skina na 2+)
2.Tak
3.Możesz przyjąć czempionem, to zawsze tura więcej żywota maga
4.Tak ale uwzględniając oczywiście wielkość nowego modelu(patrz podstawka)
5.Tak
6.Tak
RIP-y dispeluje sie zawsze na mniejszym CV czaru wiec w przypadku Transformacji dispeluje sie ją zawsze na 15+.
3). Ale przeciwnik mi nie dał czelendza, nawet jak ja mu dam swoim czempionem to nadal np 3 modele mogą tłuc po magu,
przy złym wietrze to te 3 modele i suporty mogą się zamienić w 15 ataków z KB.
Co do tego dispelowania to lipa, czar na 20+ a przeciwnik na luzaka zbija go na 15+ a gdy ma maga 4lvl to jeszcze większy luz :/
7).
Gifty to nie są itemy a w opisie Transformacji jest napisane że wyłącza moc itemków czyli Gifty nadal działają ?