Forge World Open day i MY :)
Moderator: esgaroth
Re: Forge World Open day i MY :)
A więc już od kilku miesięcy zastanawiałem się nad zbieraniem drugiej armii... od zawsze mnie przerażały ceny CHdecji na ebay i za bądź co bądź nie do końca rewelacyjne modele trzeba było wydać ogromną furę kasy. Teraz przynajmniej wiem, że jak zacznę kupować modele z FW to jakość będzie w pełni satysfakcjonująca za ich cenę. Właśnie podjąłem decyzję. Dawno dawno temu zbierając dwarfy porzuciłem hobby i teraz od kiedy zacząłem zbierać wampiry to tak mnie ciągnęło w stronę Dwarfów ale chyba w całości przejdę na ciemną stronę mocy
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
jak Starbuck mówiła mi, że będę grał Chaosem to się broniłem... ale me krasnoludzkie serce mietknie... fak
No cóż... druga armia (chyba) WoCh or ChD
No cóż... druga armia (chyba) WoCh or ChD
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Nie kumam czemu gigant zrobiony jest z części aktualnego giganta GW, ale w tym uzbrojeniu pasuje bardzo do Chaos Dwarfów.
Pojedyncze modele krasnoludów są rewelacyjne i mają chyba masę szczegółów. Super masywne i ledwo mieszczące się na podstawkach. Zawsze mnie zastanawiało czy wszystkie dwarfy nie mogłyby się przesiąść na rozmiar 25x25. W końcu krasnoluda łatwiej przeskoczyć niż obejść.
Mnie to nie przeszkadza, ale widzę jeszcze wyraźniej, że na zdjęciach jest sporo klonów. Niektóre figurki podstawowych jednostek są dokładnie takie same, a pozostałe różnią się tylko malutkimi szczegółami, czyli z daleka niczym. Myślę, że mało komu się to spodoba jak przyjdzie składać duży klocek, chyba że to WIPy. Oczywiście FCG, załoganci i bohaterowie, to zupełnie odmienne wzory od siebie, wszystkie w super klimacie.
Maszyny są dla mnie w za dużej skali, jak zresztą wszystko tego typu w FW. I tak będą pewnie z drogie, a mnie potwory ani machiny nie krecą specjalnie w Warhammerze.
Pojedyncze modele krasnoludów są rewelacyjne i mają chyba masę szczegółów. Super masywne i ledwo mieszczące się na podstawkach. Zawsze mnie zastanawiało czy wszystkie dwarfy nie mogłyby się przesiąść na rozmiar 25x25. W końcu krasnoluda łatwiej przeskoczyć niż obejść.
Mnie to nie przeszkadza, ale widzę jeszcze wyraźniej, że na zdjęciach jest sporo klonów. Niektóre figurki podstawowych jednostek są dokładnie takie same, a pozostałe różnią się tylko malutkimi szczegółami, czyli z daleka niczym. Myślę, że mało komu się to spodoba jak przyjdzie składać duży klocek, chyba że to WIPy. Oczywiście FCG, załoganci i bohaterowie, to zupełnie odmienne wzory od siebie, wszystkie w super klimacie.
Maszyny są dla mnie w za dużej skali, jak zresztą wszystko tego typu w FW. I tak będą pewnie z drogie, a mnie potwory ani machiny nie krecą specjalnie w Warhammerze.
Wydaje mi się, że WF wyda upgrade do zwykłego giganta GW.Pieta pisze:Nie kumam czemu gigant zrobiony jest z części aktualnego giganta GW, ale w tym uzbrojeniu pasuje bardzo do Chaos Dwarfów.
Wskazywała by na to ta fota:
Czyli kupujemy oryginalego giganta plus części z WF i mamy siege giganta, a chłopaki z nottingham podwójny zarobek
widze, ze niektorzy maja male doswiadczenie w ofercie FW.
rzecza bardzo popularna w 40stce FW jest to, ze wydawane sa "kity" do istniejacych modeli GW. co wiecej, dosc czesto nie mozna kupic samego "kita" tylko kupuje sie caly model, ktory w paczce zawiera zarowno czesci zywiczne FW, jak i plastikowe ramki GW.
tak wiec jest bardzo prawdopodobne, ze gigant FW to bedzie plastikowy gigant z GW z dodatkowymi czesciami zywicznymi z FW.
rzecza bardzo popularna w 40stce FW jest to, ze wydawane sa "kity" do istniejacych modeli GW. co wiecej, dosc czesto nie mozna kupic samego "kita" tylko kupuje sie caly model, ktory w paczce zawiera zarowno czesci zywiczne FW, jak i plastikowe ramki GW.
tak wiec jest bardzo prawdopodobne, ze gigant FW to bedzie plastikowy gigant z GW z dodatkowymi czesciami zywicznymi z FW.
"I fart in your general direction"
przypomina mi to pewne czasy w modelarstwie... czekać, aż zaczną wypuszczać fototrawione elementy metalowych części...Szaman pisze:tak wiec jest bardzo prawdopodobne, ze gigant FW to bedzie plastikowy gigant z GW z dodatkowymi czesciami zywicznymi z FW.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
tak, ale do większej ilości modeli, w dobrych modelach jest to już standard, np jakiś lordzik ze zbroją tego typuBarth pisze:takie?
sorry za off top
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
o matko.. mój biedny portfel...
Kolejne modele dodane do listy zakupów
Kolejne modele dodane do listy zakupów
Gazak Blacktoof na WS pisze: The guys from the bad dice podcast went to the forgeworld open day and they said that the taurus will be released separately from its riders. This is because forgeworld plan to release more than one model to ride the bull taurus, which I assume means a sorceror and a fighter.