Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Re: Nowa Edycja

Post autor: jurak »

Tomash pisze:Prawda jest taka że jak się pojawią te figurki oraz ich zdjęcia w lepszej jakości to wszystko odszczekacie ;)
nie chodzi nawet o to. tylko np. mi osobiście jakoś nie pasi taki klimat, z serferami i śfinką przesadzili ;)
jak stalkerzy są jeszcze ok, w miarę wpasowali by się w uszatki i scorpy, tak reszta ;/

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

a mi się właśnie takie egipskie TK bardzo podobają!!!
Sfinks genialny, taki majestatyczny, ten solo trochę gorszy, ale i tak ekstra.
Kawaleria mogłaby być lepsza, ale czuje że wystarczy troszkę zmienić malowanie, drobna konwersja i bedzie spoko.
Stalkerzy fajni, jedynie tg, starzy lepsi, ale w sumei niewiele widać jeszcze.

ale kawaleria 5A, 3 z poisonem 2 z kb brzmi bardzo sycaco... taka trójeczka pewnie 9W, 3+save, 9 poison s5 5 kb s5... cąłkiem spoko
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

A Tomb Kings army is led by the mummified Tomb Kings themselves and supported by the Liche Priests. A Tomb King can be mounted in a chariot or even on a Khemrian Warsphinx. You can also field him on foot where his special 'My Will Be Done' rule means that every other model in the unit he is accompanied by will share his WS of 6.
The partially mummified Tomb Guard are the elite infantry of the army. A Toughness and Strength of 4 coupled with the Killing Blow rule and the option to take halberds ensure they are a foe to be feared.
to będzie ciekawe ;)
brakuje mi tu rerolli na hity :D

Kalesoner
Szczur Królów

dostęp do death, light i swój lore dla liczy, yea!
Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Przeczytalem i odleciałem... Jasny gwint, przerobili mi armię zupełnie, łacznie z historią i "psychiką"... ale lubie to podejście :wink: Zemsta na żyjących za to, że nas strącono w nieżycie, wyplenić istoty żywe z tego świata... BUAHAHAHAHA :twisted:
Potwierdzam, kochm rycerzy nekropolii. 5 ataków, save 3+, stomp :shock:
Szkiele bazowo za 4 pkt :shock: :shock: :lol2: :lol2: :D :D :mrgreen: :mrgreen: [-o< [-o< =D> =D>
rydwany z d6 impact hits, plusy do siły za szeregi :shock: (choć pewnie będą droższe :cry: )
Tomb Kings z Ws6 daje go jednostce w której siedzi!!!!!!!!AAAAAAAA....
Słabo mi :D
Mam tylko 2 pytania:
1. Czy ktoś się juz orientuje jak będzie działał Thundercrush?
2. Kto chce kupić nerkę/wątrobę/pluco/ kończynę do przeszczepu*?
*niepotrzebne skreślić
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Co ty mówisz oddział Tomb Guard z WS10... lol :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Filip
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Filip »

Można zrobić pre order...http://www.games-workshop.com/gws/catal ... meStyle=wh

wynika z tego że ushabtesów już w ogóle nie będzie...

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

No z uszatkami dziwna sprawa.
Może z jakąś drugą falą wejdą, bo szkoda by było.

Kalesoner
Szczur Królów

Jak widzisz preorder dotyczy tylko podręcznika i nowych modeli. To, że czegoś nie ma teraz nie oznacza, ze nie bedzie tego w 2 i 3 fali nowych figurek, może to tez znaczyć, ze w ogóle nie zostana przerobione i zostana w obecnej formie. Martwi mnie trochę mimo wszystko brak uszat w plotach, brak skorpionów i swarmów.

Nowe nazwy jednostek na stronie gw... :D
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1190068a

edit uszaty nie znikają:
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... _P1MB1.jpg
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2011, o 11:50 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

a zauwazyliście że kawa jest na rydwanówkach?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

O dziwo podobają mi się nowe figsy, moim zdaniem "Sepulcre stalkers" są zajebiści :D
Sfinks też wyszedł im bardzo fajnie. Szkoda tylko że nie będzie nowych szkieli bo będą mocno odstawać od reszty armii...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Filip
Wałkarz
Kontakt:

Moim zdaniem chyba uszabtesy wypadną z użycia

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... cat570030a

bo w liście katalogu całej armii nie widnieje ich pozycja a inne jednostki (stare i nowe) już są ujęte

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Stare i nowe... ushabty wycofali żeby wprowadzić nowe modele. Nowych modeli jeszcze nie ma ale mają jeszcze miesiąc czasu także rozluźnić poślady - bez spiny! Wierzę, że będą tak samo zajebiste jak metalowe. A poza tym Kawa i ogólnie pomysł na te węże zarąbiście mi się podoba. Sphinx dramatycznie pomalowany. Jak wyjdzie spod ręki lepszego malarza to będzie naprawdę git figurka! Gwardia jest również całkiem w porządku ale mimo wszystko lepsza była stara metalowa. Zauważ, że nie ma jeszcze mumii, które powinny widnieć w Core. Spokojnie - wrzucą nowe wzory na stronkę i będzie luzik!
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Filip
Wałkarz
Kontakt:

No to czekamy:)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Casketu też nie widzę. Ale jeśli mi wypadną Ushabti, to będę bardzo, ale to bardzo zły, bo 3 miesiące temu kupiłem 6 i to trochę jednak kosztuje. Nie wspominając, że uwielbiam te modele. Jak na mnie scorpiona i Ushabti mogliby nie zmieniać, obecnie wyglądają spoko. Armia będzie pewnie wzmocniona, ale to już nie będzie to samo. No cóż, przynajmniej zacznę wygrywać mastery (:D), ale za jaką cenę:(

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Uszabty które pokazał Kalesoner wyglądają na stare, więc może przepakują stare i będą jak nowe ;)

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Jak dla mnie bomba szkielety albo gwardia z WS od kinga prawie jak czapeczka w wampirach ale boje sie o to :" These more than make up for their Weapon Skill and Ballistic Skill 2by causing Fear, being Unbreakable and, due to the Lore of Nehekhara, easily replenishable during the game. They are also incredibly cheap, at a cost of only 4 points per Skeleton. " Mogą zrobić ze jednak będą strzelały normalnie a nie już na dobrych 5 ;/

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Właśnie blessing of the Asp ma zostać.

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

No mam nadzieję a Casket jest normalnie w zamawianiu i na zdjęciach więc może zostanie a przynajmniej mam taka nadzieję

ODPOWIEDZ