Zastanawiałes się może nad zamianą lancy na rycerzach na młoty. traca punkt sv ale za to dłużej biją z dużą siłą.
Z inicjatywą 3 i tak biją ostatni przeciw Elfom, chaosowi i demonom a mogą ustać walkę w pierwszej turze.
Później traca na mocy bo z siłą 3 juz nie maja wygaru.
Ogólnie czołg bym wywalił i wstawił zamiast niego kloc piechoty. Albo dopakował swordów i dorzucił flagusi jako dodatkowy regiment który niemiłosiernie wnerwia wroga.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
Kolejne wypociny na Ojro, po Bobie, zwiększyłem ilość hord do 3 o....Flagusów, widziałem ich zboostowanych w akcji i chcę przetestować, zmniejszenie ilości strzelców do 0 bo w sumie za wiele strzelanie nie robi a poza tym nie może zbytnio powalczyć, dodałem jeszcze mały regon spearów z braku swordów/halabard do trzymania maguski tak aby nie mieszała się zbytnio w walkę, BSB pieszy, bo mimo wszystko był najsłabszym ogniwem w armii z braku ochrony innych konnych; Pegaz póki co przeszedł niewielką przemianę na korzyść pancerza, czy wciskać mu słomkę? chyba ten dodatkowy atak jest ciut lepszy, ale muszę grać nim trochę bardziej defensywnie, bo w bitwie z Przemciem na BoBie, trochę kawaleryjska fantazja mnie poniosła co zaowocowało utratą trzech maszyn a Pegaz obleciał calusieńkie pole bitwy dookoła ogarniając jakieś śmieci niewielkie, w razie czego można go wymienić na Inżyniera/maga z lightem i dopchać resztę punktów do flagusów/swordów, dwie kości z Lektora to dobra opcja, trochę lepsza niż niszczarka, bo nie zżera limitu a i do roda bardzo często człowiek miał co przenosić, jak oponent rzucał jakieś lekkie czary
1 Arch Lector of Sigmar 321 Pts
General; Prayers of Sigmar; Heavy Armour
Van Horstman's Speculum [30]
Sword of Sigismund [45]
Enchanted Shield [15]
1 War Altar
1 Grey Guardian 240 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Rod of Power [30]
1 Warrior Priest of Sigmar 144 Pts
Prayers of Sigmar; Great Weapon
Armour of Destiny [50]
1 Captain 128 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard
Holy Relic [45]
1 Captain 160 Pts
Full Plate Armor; Shield; Pegasus
Dawnstone [25]
Dragonhelm [10]
Sword of Battle [15]
Zamieszczam alternatywę dla poprzedniej rozpy, zmiany niezbyt wielkie, poza najważniejszą, 3 Lordów w wersji cheap, very cheap, nie ma radiowozu, a lore na dużym i małym magu można podmienić na inne, ale te chyba optymalne są, mocne i srogie komentarze mile widziane; zależało mi na wciśnięciu Gieńka w miarę zapuszkowanego, tak aby dostać banner z flamingami dla kuszoli i nie być zależnym od ilości kości magii jak biegnie na mnie jakaś hydro-aboma lub VC-Gwardia, magus duży ma channelinga, bo Rod wyczerpałby limit na Lordów, w takiej konfiguracji jest idealnie 600 :
1 General of the Empire 185 Pts
General; Full Plate Armor; Shield
Crown of Command [35]
Dragonhelm [10]
Holy Relic [45]
1 Arch Lector of Sigmar 186 Pts
Prayers of Sigmar; Great Weapon
Van Horstman's Speculum [30]
Armour of Meteoric Iron [25]
Gotih, nie ma, za mało miejsca na stole i zbyt ciasno w strefie rozstawienia, aby trzeci dostawał przerzut od inżyniera; stestowałem już, 4 maszynki jestem w stanie dość dobrze ustawić ale i obronić, przy 5 już zaczynają się problemy, zwłaszcza jak nie masz górki; poza tym nie mam metalowego to nie wystawiam (metalowe pomalowane częściej trafiają ); Halabard też nie ma, bo nie mam jako takich modeli (będę robił dopiero 40-50 z nowych GS-ów), a od nich jednak wolę Falgusów i Swordsmanów, parówka save potrafi wiele zdziałać
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra GALERIA