Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
G'N'R
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nowa Edycja

Post autor: G'N'R »

Bądźcie dobrej myśli. Nóż i żydelec, może się okazać że jednak da się grać i wygrywać.
Patience baby, patience :wink:
Gime more Guns! Guns'N'Roses

(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Malal ile gier na 8 grałeś?

Zgadzam się z drucholcem teoretycznie ssie.

Ale myślę że po prostu będzie trzeba zmienić styl gry i może być <bardzo> ciekawie :D

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Z tego co widzę z tych plastików można złożyć więcej niżeli tylko podstawowowe modele, jak się złoży warsfinksa zostaje genialny korpus z ramionami (i skrzydełka acz nie wiem czy do giganta by pasowały) pod bazę na giganta(tylko trza nogi dorobić). Nie zależnie czy złoży się stalkerów czy rycerzy, pozostają kluczowe części by złożyć tych drugich(korpusy z halabardami lub kołnierze i oczywiście rycerze) w wersji "wykopujących się".
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Inferno ja zagrałem na 8mą 200 gier i mówię to samo. Z tego co wiadomo do tej pory, mamy najgorszą i najdroższą $ armię w wfb.
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

O, ten necrosfinx lata :o

szkoda ze ( raczej ) nie maszeruje...
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

10 cali lotu... yupi!

(btw dla przegladajacych na 29 stronie wkleiłem najnowsze info z przecieków)
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Kalesoner pisze:Inferno ja zagrałem na 8mą 200 gier i mówię to samo. Z tego co wiadomo do tej pory, mamy najgorszą i najdroższą $ armię w wfb.
Ciebie Kalesoner się nie pytam. Ciebie się pytam: kiedy butelkę obalimy?

Mimo wszystko jestem za poczekaniem i wypróbowaniem nowej armi.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Marudzicie jak stare baby, a potem będziecie masakrować hordami łuczników a przed nimi tanie jak barszcz 10tki szkieletow w kresce spowalniajace marsz przeciwnika ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Kalesoner
Szczur Królów

Karli pisze:Marudzicie jak stare baby, a potem będziecie masakrować hordami łuczników a przed nimi tanie jak barszcz 10tki szkieletow w kresce spowalniajace marsz przeciwnika ;p
Nie na euro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

CO ONI ZROBILI Z MAGIĄ...? :shock:

Zresztą... jak tak patrzę na te moje kilka tysięcy Khemrii stojące sobie ładnie na półeczce to chyba nastały dla nich bardzo ciężkie czasy. Może GW odwróciło swoją tendencję? Wiecie... w 7 edycji każdy chciał, żeby to jego book był następny w kolejce do wydania, bo było wiadome, że będzie jeszcze bardziej gięty niż ostatni. Teraz armybooki z kolei wychodzą coraz słabsze.

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

Post autor: sarlok »

moze sie nie znam ale nie widze plewności magii. jest popychaczka na całą armie (bo w koncu w promieniu 24 cali wszystko sie zmiesci), +1 do killing blowa, +1 atak/strzal na całą armię, spowalnianie, oslabianie wroga i duzy placek, na pewno da sie to dobrze wykozystac.
Szkielety tanie jak barszcz tomb king z wbudowanym helm of cammand.

moze nie jest uber mocno, ale zle tez nie.

Wogole to bardzo balem sie ze TK beda na poziomie wampirow a tu widze ze jak na razie nowe booki staraja sie byc na podobnym poziomie i cieszy mnie to bardzo.

7 Edycja w ktorej jeden book byl silniejszy od drugiego to byla PATOLOGIA, ale poniewaz obowiazywala przez 4 lata a wiele osob zaczelo grac wtedy to uwazaja taki stan rzeczy za normalny i teraz jest darcie szat bo z plotek wynika ze TK nie beda wygrywac bitew na 2+

Tak naprawde Warhammer w tej edycji wraca do dawno zapomnianej normalnosci

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Artur Szyndler mówił mi niedawno, że GW zamierza wydawać nowe księgi na równym poziomie - jeśli taki trend się utrzyma, to będzie super.

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

i chwala im za to

chyba w koncu zrozumieli ze gra bedzie zyskiwac sympatykow jesli przestana sluchac rad specow od marketingu ktorzy nigdy w zyciu zadnej figurki nie pomalowali

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Jestem graczem który zawsze lubił grac armią niewymaksowaną, rzeczami które potocznie były slabe i niegrywalne, i po pierwszym rzucie oka cieszyłęm się tymi TK. Ale po przeanalizowaniu armylista (moze o czymś nie wiem) kiepsko to widzę :/
Owszem, łucznicy niam ale nie na euro. Magia ma za wysokie CV. Fajnie ze beda jakies bonusy do casta, ale nie widze żadnego silnika do generowania kostek - nawet w rodzaju goblińskiego. Przy czym zielone tak bardzo nie bazują na magii jak TK.
Zostajemy z armia niemaszerującą, sypiącą się, bez steadfastów, popychaczek, z możliwym przepchnieciem jednego czaru na turę. Nawet atrybut lora (jak wynika z obecnych plotek) leży i kwiczy. Vortex to smiech na sali. Naprawdę kiepsko to widzę :|
W porównaniu do zielonego book TK jest sporo w plecy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

ja bym sie uzbroil w cierpliwosc, sledzilem plotki o orkach dosc regularnie i u nich na forum tez po wyjsciu kilku newsow ludzie marudzili ze bedzie plewniej niz w 7 Ed, ja obstawiam ze jak wyjdzie book to okaze sie ze jest na poziomie orkow i o to chodzi

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Co wy gadacie...w #$uj mocne te Khemri będą. Magia jest bardzo spoko, sfinks wsysający czołgi przez nos, śledzie też dają rade, king ma z automatu HofC, gigus z tego co widzę fajny. Wszystko strzela, napierdziela i zabija. No co prawda nie maszeruje ale jakoś się z tym będzie musiało żyć.

Kalesoner
Szczur Królów

Undead pisze:Co wy gadacie...w #$uj mocne te Khemri będą.
No nie bardzo, przynajmniej z tego co teraz wiemy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Chyba nie chcecie mi powiedziec ze czar number 6 jest słaby? Przy 15+ CV mały templejt leci sobie artyleryjska razy 4 (liczac duzego licza) powiedzmy 16,24,32,40 cali w wybranym przez nas kierunku i kazdemu modelowi po drodze zadaje hita z siłą 4.

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

Dragan pisze:Chyba nie chcecie mi powiedziec ze czar number 6 jest słaby? Przy 15+ CV mały templejt leci sobie artyleryjska razy 4 (liczac duzego licza) powiedzmy 16,24,32,40 cali w wybranym przez nas kierunku i kazdemu modelowi po drodze zadaje hita z siłą 4.
to sarkazm?

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

archeolog pisze:
Dragan pisze:Chyba nie chcecie mi powiedziec ze czar number 6 jest słaby? Przy 15+ CV mały templejt leci sobie artyleryjska razy 4 (liczac duzego licza) powiedzmy 16,24,32,40 cali w wybranym przez nas kierunku i kazdemu modelowi po drodze zadaje hita z siłą 4.
to sarkazm?
Nie, czemu? Az tak się mylę?

ODPOWIEDZ