Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Re: Nowa Edycja

Post autor: Druchii »

To ma być special character więc whatever...
(Disclaimer: Żeby nie było...Na tym forum nikt się specialami nie podniaca :mrgreen:)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Druchii pisze:Wam?
A co Ty Młody TK sprzedałeś?
Też już mam (mini) kminę na tą armię.
Nie no nie sprzedałem, tak mi sie napisało ;D, już ze Śmalalem przepowiedzielismy standart, o ile koszty punktowe beda takie jak sie spodziewamy ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Druchii pisze:To ma być special character więc whatever...

Ale masz przedmiot, który daje 5lvl więc co tam... ;)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Polecam czytać ten wątek : http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=299638

Kolesie rzucają dziś plotami jak z rękawa, z ciekawszych to to że DoE ma dawać +2s i HeroicKB oraz nie jest już dwurakiem, mozna bić stare dobre autohity w BtB ale tylko po jednym a nie po dwa ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Daw pisze:
Druchii pisze:To ma być special character więc whatever...

Ale masz przedmiot, który daje 5lvl więc co tam... ;)
Kto i gdzie ma niby taki przedmiot i jak niby taki przedmiot działa? I że co że lvl 5 ma +5 w czarach, zna 5 czarów i w ogóle Oo? Rulebook chyba nie mówi nic o 5tym levelu :S

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Spokojnie, 5 lvl magowie zdażali się już w 5 edycji, 6ta z nich zrezygnowała. Mi się sam pomysł wprowadzenia Arkhana do TK bardzo podoba. Fluffowo obraca sie w tych rejonach geograficznych od 3 tysięcy lat więc mimo że nie jest technicznie rzecz biorąc tomb kingiem ani nawet mumią tylko liczem i tak całkiem pasuje do tego twarzystwa. Sam mam TK stylizowane na 5ed undeady, nie nawiązujące w ogólne do Egiptu i pod armię Arkhana będą mi pasowały wprost idealnie.

Co do zasad TK natomiast to jak na razie wróżenie z fusów.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Na razie wstrzymam się głębszych od komentarzy, gdyż to wszystko są na razie plotki, jednak jeśli większość miałaby się sprawdzić, to wygląda to raczej nieciekawie. Strasznie żal mi rydwanów, które były taką wizytówką TK, teraz to tylko zapchaj- core, 55 pkt to zdecydowanie za dużo, jeśli nie mają light cavalery, to nawet na zapchaj-core mi się to nie widzi. Szkoda też, że armia straciła na indywidualności... Ot, jest po prostu zwykła. Wtedy to jednak te kminy, by najlepiej wykorzystać magię, popychaczki, inkantacje. Teraz gra się sprowadzi do tego czy wejdzie ten killing blow na gwardie czy nie, nabuffować ile się da i liczyć, że nasze stworki przetrzymają silniejsze stworki przeciwnika.
Przyznam, że opcja sfinksa z templatką wydaje się ciekawa, tylko kolejna ruletka- trafi, super, miecie oddział, nie trafi to przestaje nam się spłacać. Walki pewnie 4 będzie, to z reguły trafienie na 4+, wielka niewiadoma.
Posty typu, że teraz będzie strzelać i po prostu armia będzie jeszcze bardziej defensywna trochę mnie bawią, jakby łuki z siłą 3 coś zmieniały... Bardziej liczyć można na to, że jeśli wszystko potanieje (a herosów to teraz się na pewno też mniej wystawi), to po prostu zmieści się całkiem sporo rzeczy- dwie gwardie, Ushabti, sfinks, ci ridersi i jeszcze stalkerzy uzupełnione morzem szkieli. Nagle okaże się, że z naszym +200 pkt (o ile nie zejdzie) nasza armia undeadów nie będzie może mega rzeźnicka, ale po prostu pokaźna. Skapankowanie oddziałów nieco wcześniej ostrzelanych powinno wystarczyć.
No, ale na razie czekamy, czekamy, ja się lepiej za naukę do matury wezmę, a po maturze objeżdżam wszystko możliwe turnieje, pozwalając zaciekawionym ludziom dotknąć mojego sfinksa.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ja na podstawie aktualnych plotek mysle ze armie mniej wiecej beda wygladac tak:
King
HLP
Liczka
Ten nekrocośtam z biczem

Horda łuków
2x3 zapchajwózki

2-3x cobry(zaleznie od kosztu pkt)
Gwardia
Warsfinks
X Wykopek

Necrosfinks
Casket
Klopy ?

Fajnie jakby to wszystko wlazło ;D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Jedna klopa starczy, bez podwójnego strzelania wystawiałbym jako takie niespodziewane wsparcie, które na nuż walnie hita i coś zabije. Co do bohaterów to na pewno king, duża liczka z, jak myślę, jednak domeną armijną, by coś wskrzesić, mała liczka pewnie z deathem.
Te paskudztwa, które strzelają artyleryjką mogą być bardzo fajne po wykopaniu- tutaj nie boli, że nie mogą szarżować, a patrząc po modelu będzie dużo ruchu. Myślę, że mogą to być główne kopaczki, nagle na tyłach wroga lata coś i zamienia mu pacynki w piasek.
Sfinks z pojedynczym atakiem z hkb i S10 wydaje mi się strasznie gówniany, ten z załogą chyba będzie lepszy.
Era scorpionów chyba przeminie... Czytałem coś, że mają dawać ochronę pobliskim liszom, ale czy to uczyni je użytecznymi?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ważną zmianą w wykopywaniu się jest fakt że przeciwnik nie ma już wiedzy gdzie będziemy się wykopywac ;) i możemy tez wybrac turę w której chcemy probowac wyjsc, wykopki dalej będą robiły swoje tylko nieco inaczej trzeba bedzie nimi grac ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Maszyna używa I załogi czy swojej ? bo jak maszyny - to węże będą zabójcze. ^^

Awatar użytkownika
jurak
Kradziej

Post autor: jurak »

Inferno pisze:Maszyna używa I załogi czy swojej ? bo jak maszyny - to węże będą zabójcze. ^^
w zapisie widnieje ze jezeli model ma kilka wartosci inicjatywy wykonuje sie na wyzszej.
problem bedzie z hydra :D

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

heh te całe sphinxy bez upgradów kosztują mniej więcej tyle niż abominacja zło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: na szczęście I 1 :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Inferno
Falubaz

maszyny dwarfickie legna
mysle ze jak takich trzech strzeli to i bolec zejdzie.
Slann ^^
Hellcannon
Czołg :D

na bretkę średniawe.
Na demony do dupy.
Na Vc śmiało Vargulf pa pa
Dzwony skavenskie

podoba mi się :D

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Skąd wiecie jaki jest koszt sfinksa?

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

typ na warseerze napisał, że kosztują bez upgradów mnie wiecej tyle co abomka...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Nie wiem czy zauważyliście ale GW pokazało nowe modele uszatek, są na tym filmiku z dzisiejszego newsa, stoją sobie dumnie na wzgórzu z jakimiś łukami

Inferno
Falubaz

war2bone. Podaj link .

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Pozdro
Młody

Snot Fanpage