Demony - 2800 - Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Demony - 2800 - Euro

Post autor: Remx »

Witam

Co sądzicie o tej rozpisce ? zaznaczam że to moja pierwsza rozpiska na te zasady oraz pierwsza od listopada :P
Obrazek

Great Unclean One @ 550.0 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Nurgle; Flail
Trappings of Nurgle [50.0]
Pestilent Mucus [25.0]
Noxious Vapours [25.0]

Herald of Khorne
@ 165.0 Pts
Battle Standard
Armour of Khorne [15.0]
Firestorm Blade [25.0]

Herald of Slaanesh @ 140.0 Pts
Siren Song [25.0]
Allure of Slaanesh [25.0]

Herald of Tzeentch @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Master of Sorcery [25.0]
Spell Breaker [25.0]

28 Bloodletters of Khorne @ 391.0 Pts
Standard; Musician
Icon of Endless War [25.0]
Bloodreaper @ [12.0] Pts

28 Daemonettes of Slaanesh @ 391.0 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25.0]
Alluress @ [12.0] Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126.0 Pts
Musician
Musician
Musician

6 Flamers of Tzeench @ 225.0 Pts
Pyrocaster @ [15.0] Pts

3 Fiends of Slaanesh @ 165.0 Pts
4 Fiends of Slaanesh @ 220.0 Pts

Models in Army: 103
Total Army Cost: 2790

Wiem że w rozpisce brakuje Furii ale w tym sęk że nie lubię ich no i nie mam tych modeli więc zastąpiłem je Fiendami.
Gram jutro na DE planuje wysłać unit Fiendow jak najszybciej na tyły przeciwnika aby zajęły się balistami, w zależności jaka będzie sytuacja mogę syrenką ściągnąć unit który zasłania balisty a następnie przez wolną lukę galopować w kierunku balist.
Pierwszy raz gram na GUO liczę na jego wytrzymałość/przeżywalność dzięki podwójnemu save AS+Reg lub AS+Ward, elfy mają małą siłę i w większości przypadków ranią dopiero na "6" a i tak mam sporą szanse to wybronić, dodatkowo będę się starał z jednej kostki (w dobie kryzysu z 2) rzucać jego czar zmniejszający statsy.
Pinki do chanelingu a dzięki 3 unitom mogę spróbować porzucać małe bolce z racji że większe prawdopodobieństwo ze przeciwnik będzie trzymał kostki na dispelowanie większego czaru rzucanego przez Heralda chyba że się wystraszy i zacznie te małe czary dispelować :) często są dość zgubne zwłaszcza jak dwa razy wyrzucimy "4-6".

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2011, o 08:08 przez Remx, łącznie zmieniany 2 razy.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Mogę się mylić, ale skoro fiend jest rarem to chyba max 2 takie unity możesz mieć...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Hmm to zasada z Rule Booka ? z tymi max 2 rare ?

bo w Euro tylko widzę ze max 3 identyczne core :/

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a czytałeś kiedyś rb?
(tak to z RB)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kolejna oryginalna rozpiska demonów :D

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Ta czytałem z 7-8 miesięcy temu (choć miałem problem bo b.słabo znam angielski) zagrałem z 5-6 bitew i przeszedłem na WH40k :P

Poprawiłem już scaliłem fiendy z 2x2 do 1x4.

Wiem że w większości to standardowa rozpiska bardziej mi chodziło czy spisze się taki GUO oraz taka ilość Fiendów.

Co do oryginalności alternatywnie chciałem wsadzić zamiast pyro i 2 muzykow z Pinkow i jedynie 2x2 Fiendy, unit Screamerów :P latał by za fiendami a w 2 turze przeleciał by się po czyms samotnym :p lub zamiast 3 fiendow 5 piesków...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

No nic przegrałem 18:2 :(

Ale sam wiem jak wiele błędów popełniłem, sam sobie poblokowałem unity. Np, klocek bloodkow padł od 2 zionięć WTF! albo co powiecie na unit 4 fiendów(16A) który trafiał średnio 2-3 razy na turę kuszoli DE przez 4-5 tur. :evil:
lub np. taki motyw 7-8 razy rzucony mały pocisk z horrokow na 2 kostkach a zdispelowany 1 kostką (przeciwnik miał dużą magiczkę 4lvl) :(
Flamery może i coś tam trochę postrzzelały ale miałem trochę je ucięte -3BS a jak już mogły strzelać to przez 2 tury jedynie po 10-12 hitow.

Super spisał się GUO sam jeden wybił cały unit 20 BlackGuardów oraz trochę korsarzy aż w 5-6 turze posypał się z CR a i ma super czar na 3+ oraz Pestilent Mucus.
Te 2 punkty chyba tylko on i unit fiendow nabił reszta albo pudłowała w CC lub została wystrzelana ;/

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

sprawdzają się Tobie 3x 10 horrów?

i muzyk to mus u nich bo tak mozesz się pozastawiać... brak mobilności

fiendy jak fiendy... jak grasz mini mądrze dadzą rade jak nie to pakuj pan manatki... ale tak ze wszystkim :wink: choć 4 to chyba za dużo :P

ostatnio sam nieużywam furii 8)

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Tak zdecydowanie za duzo Fiendow unity 3 sztuki wystarczą i chyba tak bede grał na duże punkty czyli max 2x3 2800p a na 2400p chyba 2x2. do łapania małych i lekkich śmieci super sprawa dodatkowo mają ta swoją umiejętność z dodatkową kostką :)

Co do Horrorkow mam mieszane uczucia :P niby fajna sprawa ale z tego co dziś widziałem do kitu jak ktoś ma maga 4lvl :( no i dziś sobie nimi zastawiłem demonetki :P w rezultacie zmarnowałem 2 tury zanim zaszarżowały :/

Po tym co dziś zobaczyłem czyli grilowalnie Bloodletersów mam do nich niesmak niby fajnie wyglądają ale zdecydowanie za szybko padają, i zdecydowanie ich priorytetem to szarżować w byle co jak najszybciej aby nie wystrzelali lub nie wydmuchali :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Dlatego wolę plagusów :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ