Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: puma1944 »

[quote="Loizok"] regiment fajowski żal trochę, że tak fajne modele muszą się powtarzać, tracą wtedy tą indywidualność ale z drugiej strony dotykać coś takiego GSem to też grzech[quote]

zgadzam sie zupelnie dlatego kminie jak zrobic 30 hamkow i najlepiej kazdego innego #-o
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

no żal gsować żal może bym spróbował gdybym miał takie zdolności do chirurgii figurkowej jak Cormagh. I tak możliwość powtarzanie się ograniczyłem do minimum max 4 takie same modele. a co do piwa... no cóż... jedno by wystarczyło, żebym miał problemy z chodzeniem a dwa żebym zachowywał się gorzej niż slayer pomiędzy goblinami ....
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Do malowania to mam talent ale z konwersjami troche lipa aktualnie mecze sie z 15-stka rengerow ktorych robie z wojasow 6 ed
i mieszam ze wszystkimi bitsami jakie mam :lol2:
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ja z kolei kończę 16 kuszników z West Wind - pasują też na rangerów, choć są dość masywni, ogólnie bardzo imho fajne figsy - niedługo coś tam wrzucę do galerii a może i tutaj jakąś fotkę...

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Zacny regiment, zazdroszczę =D> Ja żadnych Hamków nie mam, ale to tylko kwestia czasu :wink:
Mi do skończenia zostało jeszcze 2 Rangersów, którzy właśnie w rozpuszczalniku pływają, ale muszą trochę poczekać- na razie kończę Rzymian od Warlorda :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Booxi- świetni Hamkowie Ci wyszli, mają klimat. =D>
Jak dokończę swoich to też wrzucę fotki, bo fajowsko mi wychodzą, Od 4 miechów ich maluję ;D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Bardzo ładny regiment, aż przyjemnie popatrzeć. =D>
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Bardzo sympatyczny regiment Ci wyszedł =D>
Fajnie pomalowane figurki i na dodatek masz starych Hamków więcej niż ja :lol2:
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

@Cormagh - jakichś starych Hamców niedawno na Allegro widziałem po 10 zeta za dosyć sporą ich liczbę. ;] Ale że mi się nie podobają to nie kupiłem ;p
A dzisiaj myślałem, że mnie szlag jasny trafi jak ustawiałem ostatecznie swoich Hamców z GZ. Ale po zdobyciu dwóch chwalebnych ran na palcach w końcu się udało. Zostało panów jeszcze 3 do skończenia i jutro - najdalej pojutrze wrzucam fotki ;D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

dziwne.. ja allegro obserwuje regularnie od 5 miesięcy i nie widziałem hamków po 10 zł... a na pewno aukcja się nie zakonczyła za taką kwotę.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Aukcja z ceną wywoławczą, normalka... 10 hamców staroedycyjnych > 150 PLN.
Booxi - skończ tych hamków, porób podstawki i zapodaj porządne zdjęcia pokazujące malowanie - na tych wbrew pozorom niewiele widać...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

ja wiem, że na nich nic nie widać nawet się nie łudzę, że jest inaczej :P niestety nie dysponuję aparatem a co do podstawek... nie mam cholera zielonego pomyłsu na nie :/

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Przy podstawkach do krasi za bardzo nie przyszalejesz, zwłaszcza, że blaszki muszą pozostać :wink: :D .
Rozmiary podstawek - nawet przy niewielkich starych figsach - nie dają wiele możliwości. O ile w przypadku thana lub innego pojedynczego figsa mozna coś poszaleć, to w przypadku regimentu juz mniej...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

no w sumie to zasanawiałem się czy nie pojechać standardem - brązowe podstawki, na to piasek i drybrush, albo czarne podstawki i delikatny bruk z kartoniku, do tego spalona trawa.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Nie polecam bruku z kartoniki. Odkleja sie to to jak cholera :P
Już prędzej polecałbym z jakiejś masy modelarskiej a'la GS albo WAMOD :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Abaddon pisze:Nie polecam bruku z kartoniki. Odkleja sie to to jak cholera :P
Zależy czym je przykleić. Jak odpowiednim (dla podłoża) klejem, to choć zębami gryź.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

próbowałem, Wikolem i kropelką ;)
Choc jestem otwarty na propozycje. Ale teraz mam wizje zeby wyrzeźbić jeden wzorek bruku, albo ze 2 i odlewy żywiczne robic ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

gdybym miał podstawki nie wymagające slota, pewnie bym tak zrobił, ale robić odlewy jeszcze ze slotem... katorga...

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

A nie prościej panowie byłoby zrobić bruk z takich cienkich podstawek korkowych pod kubki? Siedziałem ostatnio u dziewczyny i takie mnie właśnie przemyślenia wzięły jak je zobaczyłem ;D

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Pierdziel sloty, odcinaj blaszki ;D
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ