Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Re: Nowa Edycja

Post autor: Malal »

Raczej po prostu turniejowo armie wymrze, zapewne podobne ilosci ogrow jak i Tk beda na turniejach. Zreszta posmiejemy sie jak wyjda nowe HE :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Cała nadzieja w kasketach i tym gigancie dla Licza ;), wiadomo że ma jeden bound z lighta, mozliwe ze pozostałe 2 tez beda z tego lora i coś się uda tą armią zrobić. Póki co wychodzi gorszy kodeks od O&G, ludzie sie jarają że można dużo różnych buildow złozyc, co z tego skoro wszystkie są słabe :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Nie rozbrajaj mnie proszę porównując TK do Ogrów. Ogry uchodzą za słabe z przyzwyczajenia, to jest naprawdę fajna armia na 8 ed, ma niezłe pierdolnięcie. A całej nadziei nie można pokładać w pojedynczych jednostkach...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

qwa, błagam Was... szkielety za 4punkty?!? jezeli ploteczka o czarze z KB jest prawdziwa to chyba odopwoedź jest oczywista!
40 szkieletów za 160 punktów z opcja KB/HKB??? moim zdaniem nice
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Malal
Kretozord

Czas na matematyke:d 30 atakow szkieletow z ws2 trafiajacych na 4+ daje 15 hitow woundujacych na 4+ daje 7,5 w z czego 2,5 to kb minus sv na 5+ i parry sv na 6+ w sumie to 5 woundow;p bez kb to 4 w. Porazajace prawda?:D

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

To porzucaj sobie 10 razy tymi 30 kostakmi i powiedz mi czy zawsze trafiło 15 ataków.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Malal
Kretozord

NO fakt czasem ci trafi 1 atak czasem 30...... ale to gdtybanie......nikt nie wpusci tego czaru jak dojdzie do walki. Zreszta 40 szkieletow z kb to nadal 40 szkieletow. Ci co graja undeadami wiedza jak w 8 ed sie sypia undeady z ws2 sv 6+ parry sv.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Malal pisze:Zreszta posmiejemy sie jak wyjda nowe HE :D
Przynajmniej nie zabiorą HE ASF a to już dużo :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Zrzędzisz Malal jak stara baba. Rozpiski byś lepiej zaczął układać.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Malal
Kretozord

NIby papier wszystko przyjmie ale i tak szkoda papieru tracic na to. Tak to jest jak koles co spartolil w 40k Tyrki bierze sie za armie do battla.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Ja was rozumiem bo też bym sie wkurzył gdyby mi armię zjebali(choć jeszcze do końca nie wiadomo jak to wygląda)ale nie o to chodzi.Bardziej o to że 20 razy powtarzacie to samo co parę postów.Ze kolo od teranidów zjebał że najgorsza armia ze nie ma sie co bić.Trochę bez sesnu cały czas masło maślane.Ja bym poczekał aż wydadzą booka i dopiero wtedy narzekał co jest słabe a co nie a nie ktos podaje co piatą statystykę a wy od razu że do dupy.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Soulferin, ze strony Malala to przemyslana strategia. Chodzi o obnizenie morale generalow TK i sklonienie ich do panicznej wyprzedazy modeli do tej tragicznej armii. A Malal siedzi juz na Allegro i tylko czeka... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

To takie buty 8) Pewnie na spółkę z Kalesonerem się dogadali...I widzisz Bless to się nazywa być dobrym graczem... :wink:

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Tak bez whinu, rozkminiam sobie troszkę tą armię..
To oczywiscie wrozenie z fusów, ale mam wrazenie ze TK będą chyba ewoluowac w stronę kombatowej armii ze słaba/średnią magią i masą poczwarów. Duzy kloc szkielich, jakies rydwany lub kawaleria, duzy kloc gwardii, jeden - dwa diplodoki do mielenia piechoty, duzo TK i TP zeby dawac WS. Może wykopki do gnębienia maszyn.
Ewentualnie opcja kinga na tym diplodokopodobnym czyms może będzie atrakcyjna - jeżeli king da tej poczwarze swojego WSa, wszelkie pitki itp będą testowane na I kinga - czyli w okolicy 4, może będzie miało to jakiś sens. No i poczwar dostanie warda na 5+ od pocisków :mrgreen: (zakładam dla kinga jakis ward, discount pierwszego hita itp wiec chcemy brac big hity na klatę).. Warunkiem jest wysoki save na tej bestii, w okolicach 3+, moze 2+ (wyglada na ciezko opancerzoną) Kwestia kosztów punktowych.
Do tego obowiazkowy IB, może i dosc żeby dac mu bannerek z wsadzonym klocem szkielich za 150 pkt (30 wejdzie)? Rozwiazanie drogie i mieciutkie jak kaczuszka, ale ma swój potencjał. No i jakis licz 1 lev, moze dwoch do rzucania sygnaturki..
Mamy wtedy armię która teoretycznie cos moze powalczyc, powyłazi z kazdej strony i bedzie nękać, o ile oczywiscie przetrwa pierwszą turę (dwie, jeśli nie bedzie zaczynac) ostrzału. Ale co zrobic w tej sytuacji np z dwarfami nie mm pojecia - wykopiesz sie to dostajesz szarze z kowadla, a armaty i maszyny przemiela duze stwory i koniec dnia dziecka..
No i nie zmienia to faktu ze wszystko i tak słabsze niż odpowiedniki w innych amiach :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Nie znam się na TK ale imo akurat wsadzanie kinga na gadzinę nie jest dobrym pomysłem bo po 1.z tego co pamietam jak jest hero na monsterze to każdy zdaje na swojej I.Poprawcie jesli sie myle,(tak czy siak na 5,6 zonk) 2.jak diplo zginie to brzydal zostaje sam jak palec a z wardem na 4+ długo nie pociągnie.Nie wiem jak bedzie teraz ale niech nie daj Boże armia się zacznie jeszcze sypać...

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Ale co zrobic w tej sytuacji np z dwarfami nie mm pojecia - wykopiesz sie to dostajesz szarze z kowadla, a armaty i maszyny przemiela duze stwory i koniec dnia dziecka..
węże strzelające po maszynach
casket po maszynach
wykopywaczki
jest czym zajac przeciwnika

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jeśli łucznik po 6pkt za sztukę plus praktycznie każdy oddział strzelający to IMO spam strzelania plus jakaś ciekawa kontra z tych monsterków a na plecy wyłażące węże czy inne wykopywaczki... Do tego Ws10 I10 z magii light i lub słonka koszące elfiaki wszelakiej maści i pojechali :D Trzeba się będzie tylko przestawić, że tej armii się już za bardzo nie wskrzesza a boostuje. Zresztą tak samo z VCtami teraz jest.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Malal się zmienił nie jest już kolesiem który opowiada żarty pokroju prezentera z familiady, teraz wchodzi do battla z nową twarzą - jest Płaczką, Narzekaczem ...

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Ludzie niewiem co tak narzekacie. Fakt jakos ta armia mega się nie zapowiada ale jest jeszcze wiele nie wiadomych, więc nie ma sensu jeszcze oceniać armii. Na O&G ludzie bardzo narzekali a wyszły lepsze niz miały być ( dalej słabe ale można fajne rozpiski robić i jest wiele fajnych opcjii np Wagon z 3d6 impactów z s5 No AS dla mnie bomba ). Poczekajmy na booka i potem narzekajmy lub sie cieszmy :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Soulferin pisze:Nie znam się na TK ale imo akurat wsadzanie kinga na gadzinę nie jest dobrym pomysłem bo po 1.z tego co pamietam jak jest hero na monsterze to każdy zdaje na swojej I.Poprawcie jesli sie myle,(tak czy siak na 5,6 zonk) 2.jak diplo zginie to brzydal zostaje sam jak palec a z wardem na 4+ długo nie pociągnie.Nie wiem jak bedzie teraz ale niech nie daj Boże armia się zacznie jeszcze sypać...
1) Ekspertem od zasad 8 ed nie jestem, więc upierał się nie będę, w podręczniku jednak wyczytałem, że "jeżeli model lub jednostka ma więcej niż jedną wartość tej samej charakterystyki, jak np w przypadku kawalerii, test jest zawsze wykonywany na cesze wyższej". Zdaje się że aplikuje się to do wszelkich ridden monsterów, zwłaszcza, że nie mozna ich targetować osobno takimi czarami jak Vortexy. Wadą jest to że niezdany test - wtopa całego modelu.

2) W tej armii i tak wszystko jest ch*jowe, akurat nie rozumiem czemu king z wardem na 4+ na piechote ma byc jakoś wybitnie słaby? Przeciez w poblizu będzie zawsze jakiś klocek gdzie będzie mozna sie skitrac. Przeciez po smierci monstera bez żadnych problemów moze dołączać do jednostek. Rozumiem ze w związku z tym diplodoka pod kinga nie wystawiamy bo może zginąć? Zgodnie z ta logiką "nie opłaci" się wystawienie żadnego modelu w armii :wink:
węże strzelające po maszynach
casket po maszynach
wykopywaczki
jest czym zajac przeciwnika

Pomyśl. Wykopujesz sie, nie mozesz szarżowac. Klocek krasnoludów odwraca się i szarzuje z kowadła. Jak pomysli, z overruna pociągnie po kolejnej jednostce. Jeszcze wczesniej jakąs maszyna (strzelcami) ostrzela twoje wykopki. Zajmiesz go na jedną turę :/
Cascet - o ile wyczytałem, test LD vs 3 kosci. Srednio rzucisz 10-11. Wbijesz jednej maszynie 1-2 W. Supcio. Jak mpżna wykorzystac Ld generala, to 1W bedzie fartem.
Węże strzelajace po maszynach - jeżeli bedziesz testował vs I załogi, to średnio zabijesz 1 maszyne na turę. Oddziałem za 150? Bo unit chyba jest 3+.. I to będa jego ostatnie dokonania.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ