Rydwany przecież nie podlegają ograniczeniom. Można brać 40 łuczników i nawet 10 rydwanów z łukami.Młody pisze:Czy ja wiem, wrzucisz horde jakis 34 szkieletow , dorzucisz 2x 3 wozki, ewentualnie fasta i masz swoje 45, nie mówcie mi że bedziecie wystawiać uszatki z łukami
Nowa Edycja
Moderator: Shino
Re: Nowa Edycja
A fakt, no to mozna rozbudować sobie horde do 40 modeli ;p, w kazdym razie cory są tak słabe że i tak i tak trzeba bedzie to brać , 37 łuków to wyjdzie 252 pkt, 2x3 wózki z muzykami to 350 , zdziwię się jak beda jakies inne buildy corów
Ano w pdf podesłanym przez Ciebie ;p Skeleton Horse Archers, special rules:Młody pisze:Czy ja wiem, wrzucisz horde jakis 34 szkieletow , dorzucisz 2x 3 wozki, ewentualnie fasta i masz swoje 45, nie mówcie mi że bedziecie wystawiać uszatki z łukami
A i Karli nie wiem gdzie wyczytałes że kawa w scout ma jeszcze vanguard
-blablabla
-blablabla
- fast cavalry
- scouts
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
W tym pdfie z czarami da się każdą kartę czaru osobno skopiować i wszystkie czary sobie poczytać.
Pierwszy czar daje tylko KB, a jak masz KB lub HKB to daje na 5+
Pierwszy czar daje tylko KB, a jak masz KB lub HKB to daje na 5+
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
@ Karli
Fakt ;p, to przez tą zwykłą kawe nabawiłem się konfuzji ;D, niemniej jakoś dużo Ci to nie da skoro i tak blizęj niz na 12 od wroga nie podjedziesz
Fakt ;p, to przez tą zwykłą kawe nabawiłem się konfuzji ;D, niemniej jakoś dużo Ci to nie da skoro i tak blizęj niz na 12 od wroga nie podjedziesz
Skany kart czarów:
http://imgur.com/a/QhB6R
NIeznam się za bardzo ale mi się wydaje że ta armia taka totalnie beznadziejna nie będzie. Szkielety są w stanie zatrzymać gobosy, slavy i inne takie. Rydwany są w corach a jakiś tam hitting power mają i na takie elfy będą całkiem spoko plus czar "6" - na elfy w sam raz:)
http://imgur.com/a/QhB6R
NIeznam się za bardzo ale mi się wydaje że ta armia taka totalnie beznadziejna nie będzie. Szkielety są w stanie zatrzymać gobosy, slavy i inne takie. Rydwany są w corach a jakiś tam hitting power mają i na takie elfy będą całkiem spoko plus czar "6" - na elfy w sam raz:)
Teraz warseer ma jakis problem z wirusami ;D, mi linki dzialają, spróbuj inna przeglądarką otworzyć
Jak bym miał Twoje myślenie to pewnie przestał bym grać w battla, no bo po co kombinować skoro itak nie wyjdzie - lepiej sprzedam figurki to przynajmniej bede miał kase na uzywki i inne pierdoły.Fluffy pisze:
1) to ktoś jeszcze wystawia katapulty za 180 pkt? A po wyjsciu TK na pewno nadal będzie...
2) coś do pilnowania maszyn będzie, o to sie nie martw
3) średni dystans szarży piechoty krasnoludów w tej edycji jest dalszy niż kawalerii, bez problemu mozna sie odpowiednio ustawic/rozwinąc szereg żeby pojechac po kilku wykopkach - zwłaszcza ze te maja zasieg strzelania ledwo 8''. Krasnolud rozwinie się w 10 modeli w rank (czy nawet więcej) i zahaczy spokojnie.
4) sądzę że liczenie na "1" na kowadle u przeciwnika jest kiepską strategią.
Zgodzę się że te węże będa dobre do wkurzania przeciwnika, niestety nie w przypadku dwarfów. No i nie bardzo widzę jak z nimi (dwarfami) walczyc. Chyba że węże będa 1+, wtedy mozna się pokusic o wystawienie 3 modeli pojedyczncych albo trzech unitow po dwa..
Pozdrawiam
Powiem Ci tak:
TK 6ed. było średnie w 6 ed.
w 7ed. było bardzo grożne na wszystkie armie (zalezy od rozpy)
jak tylko wyszła 8ed. to nagle TK znikło ze sceny battlowej, bo mało kto chciał sie przełamać by tym grać - rozumiem graczy którzy mają po 2-3 armie - mają wczym wybierać więc grają czym chcą.
Jak tylko wyszły zasady Euro to odkurzyłem TK i grałem tym na lokalach i na jednym Masterze.
I powiem Ci tak że ważne są nie tylko paringi, ale przedewszystkim umiejętne zagranie tą plewną armią.
Na lokalu jakoś wycisnołme 7/34, a na Masterze 40/96 (tu akurat byłbym 20, ale rozegrałem tylko 3 tury, a wczoraj grałem z tym samym typem na te same rozpy i zrobiłem 20, a 10 jak na BoB-ie).
Miałem paringi z Kraśkami i jakoś da sie zrobić na nich minim 11, tylko trzeba pomyśleć i chcieć.
Jak wyjdzie nowy book to wg. moich prywatnych kmin jeszcze łatwiej będzie z krutkonogimi niż było, bo bwedziesz miał combat, a nie tylko czysty defens.
Jeżeli już masz problemy z taką armią jak kraski to nawet nie kupuj nowyc TK, bo bedziesz obstawiał ostatnie stoły.
WFB to nie tylko kupowanie figurek i granie nimi bo mi sie podobają i gram bo mam taki kaprys i czysty fun z tego.
WFB to również rywalizacja i buildy rozpa na rozpe: która będzie lepsza to wygra.
Ona ma grać, a nie wyglądać.
Pozdro.
Fluffy na ostatniej drużynówce pocisnął ładnie TK, więc też wie, że tym da się wygrywać (sam z resztą daję radę, na 8 ed mi się gra lepiej niż na 7 ), rozchodzi się raczej o to, że odświeżają już armię, a w sumie zabierają co ciekawsze rzeczy. Sam mam podobne odczucia. Zgodzisz się, że zapowiada się przeciętnie z minusem, do tego TK już nie są tak odmienne, brak tej popychaczki, inkantacji, śmiania się przeciwnikowi w twarz, który odruchowo krzyczy "miscast!" widząc Twój wynik na kościach, nawet kopaczki się zmieniły. Mnie najbardziej boli fakt, że straciły na oryginalności. No, Ushabti z S4, tego też im nie daruję.
Poza tym wiadomo, teraz się marudzi, a kto grał TK nadal będzie nimi grał, nie wyobrażam sobie by z powodu jakiegoś tam nowego booka pożegnać się z armią
Poza tym wiadomo, teraz się marudzi, a kto grał TK nadal będzie nimi grał, nie wyobrażam sobie by z powodu jakiegoś tam nowego booka pożegnać się z armią
Inferno pisze:Śmiechu +1 polubiłbym to na FaceBooku gdybyś to umieścił.
Ale co umieścił??
Marudzicie że wam coś zabierają - qrwa ludzie.
patrzcie na to z takiej prespektywy jak ja:
Zabrali nam największe przegięcie w historii WFB:
-wykopki która odrazu szarzuje tam gdzie chce w zasiegu.
-ushatki z marną I, ale z S6 które gniotły wszystkich z GW
-dodatkowy ruch który mógłby być szarżą.
Nauczcie sie grać bez tego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I Skonczcie te głupie marudzenie, bo już mi sie rzygać chce.
Czy ktoś zna koszty jednostek(w szczególności ushabti, sfinksów innych konstruktów)?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Stary, zabiłes mnie swoim postem Prosze o wiecej radSmiechu pisze:....
Grałem TK z sukcesami kiedy Ty na papu mówiłeś kupa. Sorry, znam tą armię na wylot. Jeżeli nie pojawi się coś spektakularnego (jakaś turbozasada o której nie wiemy) to TK bedą armią dużo poniżej średniej (porównując z 8 ed orkami).
Masz coś konstruktywnego do dodania, to prosze, chcesz, sie zachwycaj, nic mi do tego. Mi pozwól zostac przy swoim zdaniu.
Pozdro
Smiechu brawo za dobre podejście i mądre słowa . Teraz musimy poczekać a nie marudzić to przede wszystkim bo nie ma booka jeszcze to nie gadajcie o czymś czego jeszcze faktycznie nie ma oprócz tego co GW samo potwierdziło albo podało . Pozostaje czekać na kolejne komunikaty i aż wyjdzie oficialnie całość a jeszcze bardziej czekać na nasze uściślenia bo na pewno coś będzie pocięte . Co druga osoba tu tak marudzi a pewnie jak tylko minie 2-3 miechów to będą takie comba i kminy że na turniejach TK będzie od zawalenia .
Tak jak byłem w stanie poprzeć Cię za poprzednie posty, to tutaj nie wierzę, że napisała to osoba jako taka ograna w battla. Rozumiem, że chcesz pokazać, że zagrasz czymkolwiek co Ci dadzą, ale mówienie na jedyne rzeczy, które cokolwiek pozwalały wycisnąć z tej armii, że są mega przegięciami to gruba przesada. Zagraj proszę bitwę TK teraz bez popychaczek i kopaczek i ugraj 5 pkt, to będę srogo zdziwiony. Pierdolisz po prostu, panie, strasznie, odruch narzekania na cięcie tego, co się najbardziej w armii lubi jest chyba naturalny? A mogą mi i nawet dowalić sfinksa, który może się okazać uber-koksem wciągającym pół armii nosem, ale dalej będzie mi żal utraconych popychaczek, które determinowały cały styl gry, który przecież tak każdy gracz TK lubił. No tak, ale zabrali, bo przecież było przegięcie nie do pomyśleniaSmiechu pisze:Inferno pisze:Śmiechu +1 polubiłbym to na FaceBooku gdybyś to umieścił.
Ale co umieścił??
Marudzicie że wam coś zabierają - qrwa ludzie.
patrzcie na to z takiej prespektywy jak ja:
Zabrali nam największe przegięcie w historii WFB:
-wykopki która odrazu szarzuje tam gdzie chce w zasiegu.
-ushatki z marną I, ale z S6 które gniotły wszystkich z GW
-dodatkowy ruch który mógłby być szarżą.
Nauczcie sie grać bez tego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I Skonczcie te głupie marudzenie, bo już mi sie rzygać chce.
TK byli specyficzną armią która nadrabiał swoje słabości dzięki niespotykanym kombinacjom reguł których w innych armiach nie było, a teraz GW zabrało te ciekawe zasady i pozostawiło słabe staty takie jakie były. Co z tego że nowe jednostki być może będą skuteczne skoro cała reszta będzie badziewna
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011