High Elves na EURO
High Elves na EURO
Archmage @ 360 Pts [High Magic]
General
Magic Level 4
Book of Hoeth [100.0]
Noble @ 168 Pts
Armor of Caledor, Dawnstone
Battle Standard
Great weapon
15 First Archers @ 215 Pts
Hawkeye, Standard Bearer, Musician
Light armor
Banner of Eternal Flame [10.0]
15 First Archers @ 205 Pts
Light armor
15 First Archers @ 185 Pts
Musician
Light armor
24 White Lions @ 445 Pts
Guardian, Standard Bearer, Musician
Ironcurse Icon [5]
24 White Lions @ 420 Pts
Standard of Balance [15]
The Amulet of Light [15]
Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Total Army Cost: 2398
Tak sobie wykminiłem.Arcy z BoH bierze High Magic.Będę liczył na farta w losowaniu.Tak czy siak zawsze bede miał coś do wyboru : Vaul, Płomienie, Arrow Attraction.Ostrzał mam dobry więc na niepuszkową piechotę + kombo z Arrow Attraction moze niezle namieszać.Dwa silne kloce do krojenia.3 dobre bolce nie są złe, zawsze mi sie zwracają.Orły do odginania lub na maszyny.Zastanawiam sie jeszcze tylko czy nie wziąć Death Magic.
General
Magic Level 4
Book of Hoeth [100.0]
Noble @ 168 Pts
Armor of Caledor, Dawnstone
Battle Standard
Great weapon
15 First Archers @ 215 Pts
Light armor
Banner of Eternal Flame [10.0]
15 First Archers @ 205 Pts
Light armor
15 First Archers @ 185 Pts
Musician
Light armor
24 White Lions @ 445 Pts
Ironcurse Icon [5]
24 White Lions @ 420 Pts
Standard of Balance [15]
The Amulet of Light [15]
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Total Army Cost: 2398
Tak sobie wykminiłem.Arcy z BoH bierze High Magic.Będę liczył na farta w losowaniu.Tak czy siak zawsze bede miał coś do wyboru : Vaul, Płomienie, Arrow Attraction.Ostrzał mam dobry więc na niepuszkową piechotę + kombo z Arrow Attraction moze niezle namieszać.Dwa silne kloce do krojenia.3 dobre bolce nie są złe, zawsze mi sie zwracają.Orły do odginania lub na maszyny.Zastanawiam sie jeszcze tylko czy nie wziąć Death Magic.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2011, o 11:00 przez Soulferin, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Semi, właśnie fajnie że włożył bolce.
Te armie już się monotonne robią na samej piechocie, nie powiedziałbym wcale, że armia oparta na 3 klocach WL jest jakaś turbo gięta.
Do tego np. rzucanie curse of arrow i te 3 bolce to już porządne straty u przeciwnika. Wiadomo, skaveny to zaleją, ale przecietna armia oparta na 2-3 klocach już może mieć problemy.
Te armie już się monotonne robią na samej piechocie, nie powiedziałbym wcale, że armia oparta na 3 klocach WL jest jakaś turbo gięta.
Do tego np. rzucanie curse of arrow i te 3 bolce to już porządne straty u przeciwnika. Wiadomo, skaveny to zaleją, ale przecietna armia oparta na 2-3 klocach już może mieć problemy.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2011, o 09:49 przez Cauliflower, łącznie zmieniany 1 raz.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Eh zmęczony byłem jak to pisałem Chodziło mi o Standard of Discipline.Co do komba też racja Już poprawiamKervyn pisze:Standard of Balance AFAIR kosztuje ~45, nie 15 pts, poza tym skoro to EURO, to BoH średnio się kombuje z BoS, nie? ;p
Właśnie też sobie o tym pomyślałem.Przynajmniej trochę zabawy będzie.Cauliflower pisze:Semi, właśnie fajnie że włożył bolce.
Te armie już się monotonne robią na samej piechocie, nie powiedziałbym wcale, że armia oparta na 3 klocach WL jest jakaś turbo gięta.Do tego np. rzucanie curse of arrow i te 3 bolce to już porządne straty u przeciwnika. Wiadomo, skaveny to zaleją, ale przecietna armia oparta na 2-3 klocach już może mieć problemy.
Nie starczy mi punktów.Ewentualnie moge wywalić amulet i dać WL Banner of Switness.Generalnie wrzucę trzeciego orłaAndrzej pisze:Wywal LA i daj 10 spearów.
Mnie się podoba w całokształcie . Można po czarować, jest czym w "pysk" dać no i jest czym postrzelać. Jak już tym wygrasz to na pewno nie wysłuchasz od przeciwnika ,że jesteś powergamerem a moim zdaniem takie zwycięstwo liczy się podwójnie.
Jak napisano wcześniej, jest wszechstronnie.
Dobre strzelanie, arcy z książką, świetne odginaczki, dwa silne kloce. Fajnie, że wybierasz rodzimy lore mimo obecnego szału na shadow
Ale nie ma skrola, co czasem może zaboleć. I trudno coś wyrzucić, by się skrol zmieścił.
Jak to mówią: co jest do wszystkiego, jest do niczego
Dobre strzelanie, arcy z książką, świetne odginaczki, dwa silne kloce. Fajnie, że wybierasz rodzimy lore mimo obecnego szału na shadow
Ale nie ma skrola, co czasem może zaboleć. I trudno coś wyrzucić, by się skrol zmieścił.
Jak to mówią: co jest do wszystkiego, jest do niczego
chyba zamiast scrolla, banera of sorcery i niszczarkiWiem. Ja też wolę książkę zamiast scrolla. Książki bawią i uczą
bo tak to mniej więcej wychodzi zarówno w praktyce jak i punktowo.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
W zasadzie to majac BoSa też masz tę pewność. Dodatkowo nie pozbawiasz się antymagii w postaci:Soulferin pisze:Ja jednak nadal wolę BoH bo przynajmniej mam pewność że zawsze wejdzie jeden czar(statystycznie) którego akurat potrzebuję co czasem może uratować tyłek.
niszczarki, DS albo tego bajeru, co kończy z automatu fazę magii. IMO zajebisty przedmiot.
Niby tak ale zawsze istnieje jakieś prawdopodobieństwo że mi czar zdispelują a z BoH nie ma takiej opcji.Mam pewność ze wejdzie Vaul bądź Słoneczko czy Brzytwa.A tak przeciwnik zawsze bedzie czekać na te najlepsze czary i bedzie sobie oszczędzał kosteczki i różne bonusy.Vortex Shard jest niezły ale imo BoH rządzi.
Spróbuj oszczędzić kostki przy każdym rzucie na wiatry, gdzie wyższy wynik to nie jest 6 - powodzenia, bo w zasadzie większość armii tylko wtedy ma 6DD na maksymalny rzut 6 kostkami.
I tura leci scroll, a potem w zasadzie jak się uprzesz by wszedł vaul to poprostu wchodzi.
Dlatego IMO BoS jest 100 razy lepszy. Jak zaoszczędzisz kostki przy np: niskich dubletach, gdzie często Haje mają przewagę w kościach:
6:2, 8:3, 10:4. Przy takich układach wchodzą ci dwa czary.
Albo weź wiatry, gdzie wyższy wynik jest o 1 większy niż niższy wynik.
Robi się:
7:3, 9:4, 11:5
W zasadzie przepychasz co chcesz, często nie jeden a dwa czary i to bez książki, mając do tego mocną antymagię.
pozdr.
I tura leci scroll, a potem w zasadzie jak się uprzesz by wszedł vaul to poprostu wchodzi.
Dlatego IMO BoS jest 100 razy lepszy. Jak zaoszczędzisz kostki przy np: niskich dubletach, gdzie często Haje mają przewagę w kościach:
6:2, 8:3, 10:4. Przy takich układach wchodzą ci dwa czary.
Albo weź wiatry, gdzie wyższy wynik jest o 1 większy niż niższy wynik.
Robi się:
7:3, 9:4, 11:5
W zasadzie przepychasz co chcesz, często nie jeden a dwa czary i to bez książki, mając do tego mocną antymagię.
pozdr.
Teoretycznie masz duzo racji.Ale teraz spójrzmy na sytuacje odwrotnie.Na BoS bedziesz rzucać +1, na wiatry i CV nisko co sie czesto zdarza i słabo wtedy jest.A nawet na 4 kostakch z BoH jest duza szansa na ifkę i w ogole BoH mi czesto ratował pupsko .Ale zainspirowałeś mnie i pogram twoim buildem
@ Dębek
+1
Dokładnie tak to działa, a dodatkowo masz wtedy jeszcze DD na scrole i inne bajery antymagiczne.
+1
Dokładnie tak to działa, a dodatkowo masz wtedy jeszcze DD na scrole i inne bajery antymagiczne.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No dobra panowie przekonaliście mnie Wiec moge lorda złożyć tak:
General
Magic Level 4
The Vortex Shard [75.0]
Dragonbane Gem [5.0]
lub
General
Magic Level 4
Annulian Crystal [40.0]
Folariath's Robe [45.0]
Dragonbane Gem [5.0] (lub Opal Amulet)
Do tego zdejmę jedną kurę i dam jednym Lionom BoS.
General
Magic Level 4
The Vortex Shard [75.0]
Dragonbane Gem [5.0]
lub
General
Magic Level 4
Annulian Crystal [40.0]
Folariath's Robe [45.0]
Dragonbane Gem [5.0] (lub Opal Amulet)
Do tego zdejmę jedną kurę i dam jednym Lionom BoS.