Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowa Edycja

Post autor: Fluffy »

Smiechu pisze:
Ale ja nie powiedziałem że nie gra ileś tam czasu tylko wyśmiałem go z tego że ocenia ludzi po pozorach.
Mam gdzieś ile czasu on gra i jak gra - męczy mnie tylko jego tragizm z powodu musu przestawienia sie na inny styl gry daną armią.
Lol. Nie oceniam po pozorach tylko po dziecinnych postach. Zdanie mogę miec swoje, męczy cie to sie odpieprz i nie czytaj. Proste?
Dla mnie EOT, pozwolisz ze też bede ignorowal twoje wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Dobra chłopaki dajcie spokój. Do niczego ta wasza dyskusja nie prowadzi. Nie wprowadzajmy napiętej atmosfery na forum. Skupmy sie lepiej na zasadach TK

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Z tym obnizaniem o d3 kpisz sobie chyba.. CV 22
E, teraz Malal troche marudzisz, na dobra sprawe starczy o 1 obniżyć i juz jest przyzwoicie. Wiekszosc piechoty ma T3/4 wiec nasz vortex jedzie 2+/3+, chyba ze wiesz ze na vortexa kosci nie starczy to mozna grubiej pocisnac i rzeczywiscie przygotowac pod np luki obnizajac o d3.
Tak samo z gwardia - i tak prawdopodobnie kroimy po chujowej inicjatywie ale z S5 (halabardy) wiec po redukcji T o 1 taką wampirza gwardię na 2+.. Oczywiscie rpzed dwurakami. Z buffami do casta wysokie CV nie rpzeszkadzają tak bardzo.
Ten czar to taka brzytwa w drugą stronę, tym bardziej gruba ze działa w oshootingu.
Problemem jest to ze bez wsparcia magii niewiele możemy, a to wsparcie jest niestabilne :/ Krzywe kulnięcie na wiatry magii i jestesmy w mrocznej dupie.

Pozdro

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Nie przesadzam. Podobnie dzialajcy czar jest w shadow. Tylko nie obniza rownoczesnie sily. Tragedii nie ma ale magia jaj nie urywa, zwlaszcza tak losowa jak w 8ed. Jedyna nadzieja to prawda plotki o d3 pd i d3 do casta od gigusia.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Wiadomo że lepiej by było jakby chociaz CV były troche niższe i można byłoby troche pospamowac tymi czarami.. Jaj nie urywa, ale cos sie da pokminic. Oczywiście jak nie zjebią sfinksa - buffera do czarów. Swoją droga slyszałem o +d3+1 do casta, to bedzie dawał jeszcze jakies kostki? :D

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Za bardzo przezywacie Panowie, jak wyjdzie book polecam zagrac z bestiami/o&g wtedy bedzie wiadomo czy gra sie normalnie czy armia to dno totalne, reszta armii to pozostalosci po 7ed wiec nie ma sensu sie z nimi porownywac (i niestety trzeba czekac az gw wyda podreczniki do wszystkich armii pod 8ed). Nie ma co narzekac tez na brak popychaczki, wszak u orkow zabrano waaagh generalskie i waaagh z czaru.

P.S. w 4ed booku "Undead" z tego co pamietam przez mgle szkielety nie mogly maszerowac, czy tez szkielety z ciezka zbroja i tarcza nie mogly maszerowac, bo przez te swoje slabe kruche kosci sie bidulki rozsypywaly ;] moze autor sie tym sugerowal ? Imo takie cos wszystkim nieumarlym powinni dac :P

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Nie wiem czy było...
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =16200019a
Ale widać nowe ushabti i jeszcze dwa inne modele (zdaje się bohaterów).
Niestety tylko z daleka ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

No było juz . A te 2 modele ro raczej jakieś herosy. Ale Tak z daleka ciężko coś zobaczyć

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Co powiecie na 6tke rydwanów w jednym oddziale?
Jeżeli przeciwnik ustawia się w hordzie my dajemy 6 chariotów w linii, jeżeli w zwyklym ranku to po 3 z bonusem do siły.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Wydaje mi sie że dwa oddziały po 3 beda nadal lepszym pomysłem :)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

2 oddziały to 2x wiecej oddziałow niz jeden oddział ;p, podbijanie siły większą liczbą wózków nie ma sensu skoro wystarczy że zabiją jednego i juz wracasz do bazowej siły impactow, przepłacając tylko za unit :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =16200017a
Może już było ale polecam akapit że :
The Necrosphinx can fly, so dealing with pesky cannons hiding at the back of the battlefield won't be too hard for it either.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Lata bez marszu...10 cali..........MOGLO BYC GORZEJ, ale jakos wysypu smokow nie widac w tej edycji
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ogólnie ten sfinks brzmi dosyć beznadziejnie, jeśli faktycznie tylko jeden z jego ataków będzie miał hkb i 10S. Przypuszczam, że raczej Warsphinksy będą wystawiane, pomimo pewnej ich losowości.
Oddział 6 rydwanów 330 pkt- ja spasuję, jeszcze taki kloc wielki bez darmowych reformów ma jeździć...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Czyli szarża na 10+3D6?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Ktos wie, czy ab wyjdzie rowniez w polskiej wersji?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Karli pisze:Czyli szarża na 10+3D6?
tak
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Mówicie że wskrzeszanie zostało obcięte - jeżeli dobrze rozumuje i odszywrowuje ten zapisek odnosnie wskrzeszania to jezeli żucam czar obejmujący wszystkie oddziały w 12" to i wszystkie te oddziały po ponownym rzuceniu czaru beda sie wskrzeszac D3+1 więc nie jest to chyba takie złe na pierwszy rzut oka - no chyba ze sie myle to wtedy bedziemy musieli isc w mega defens z wykopującym sie wsparciem.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Wskrzesisz D3+1 SZKIELI albo wyleczysz JEDNEGO wounda na czymś większym? Łał... :lol2:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Poza tym woundy rzadko kiedy są rozproszone po oddziałach, z reguły masz trzebiony jeden unit, który szczególnie chcesz wyleczyć. Niby jest to tylko bonus do prawdziwego celu czaru, więc marudzić nie należy, ale w sumie nic konkretnego nie można oprzeć na taktyce "a, wskrzeszę sobie". Ot, mały bonusik od życia, czy tam nie-życia, że wróci ta rana.

ODPOWIEDZ