Coś mi w tej rozpie śmierdzi ^^ zagrałem kilka bitew i poza fest pechową z HE to robie regularne 10-12 co bitwę1 Grey Seer @ 295.0 Pts
General; Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlord @ 193.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Fell Blade [100.0]
1 Chieftain @ 120.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Storm Banner [50.0]
1 Warlock Engineer @ 20.0 Pts
Ironcurse Icon [5.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 40.0 Pts
Pipes of Piebald [25.0]
20 Skavenslaves @ 42.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Slave Musician
24 Clanrats @ 175.0 Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
1 Weapon Team @ [55.0] Pts
Ratling Gun
24 Clanrats @ 175.0 Pts
Ratling Gun
22 Clanrats @ 166.0 Pts
Ratling Gun
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters @ [8.0] Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
8 Plague Censer Bearers @ 128.0 Pts
Frenzy; Censer
23 Plague Monks @ 223.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Bringer-of-the-Word @ [10.0] Pts
10 Plague Monks @ 75.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Musician
5 Poisoned Wind Globadiers @ 50.0 Pts
Poison Wind Globe; Heavy Armour
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
3 Warp Crew @ [0.0] Pts
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 202
Total Army Cost: 2390.0
Skaveny EURO
Skaveny EURO
Bo jesteś słabyrobie regularne 10-12 co bitwę
A poważnie - nie masz tam nic do nabijania punktów. Masz małe i słabe oddziały szczurów i jedną abomkę. Prawie jak rozpa z 6 edycji, tylko bez strzelania Nie znam się za bardzo na szczurach, więc nic konkretnego Ci nie doradzę, wiem tylko, że może i nie dam rady wszystkiego złamać, ale po zabiciu abomki i ściągnięciu z 10 monków już nic nie stanowi zagrożenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
@Andrzej- którzy w takiej ilości giną od czegokolwiek z Inicjatywą >3 lub strzelania/magii
@Kuc- jestem zaskoczony, że ktoś wymyślił rozpiskę, która ma więcej śmieci niż moja
Ale od razu podpowiem- testowałem ratlingi w kilkunastu bitwach (w tym na Bazylu i BoB)- nie sprawdzają się. Odjęcie im autohitów poważnie osłabiło te zabawki, już bardziej opłacalne są mortary (dużo celów masowych + możliwość ruchu przed strzałem, co jest nieocenione)
No i jak Jankiel napisał- w tej rozpie nic nie masz Slavy, clanraty w takiej ilości nie stanowią żadnego zagrożenia
@Kuc- jestem zaskoczony, że ktoś wymyślił rozpiskę, która ma więcej śmieci niż moja
Ale od razu podpowiem- testowałem ratlingi w kilkunastu bitwach (w tym na Bazylu i BoB)- nie sprawdzają się. Odjęcie im autohitów poważnie osłabiło te zabawki, już bardziej opłacalne są mortary (dużo celów masowych + możliwość ruchu przed strzałem, co jest nieocenione)
No i jak Jankiel napisał- w tej rozpie nic nie masz Slavy, clanraty w takiej ilości nie stanowią żadnego zagrożenia
Taka oldskulowa rozpa .
Mortary za ratlingi , clanów po 30, slejwów po 35, wywal te swarmy i juz sie da grac
Mortary za ratlingi , clanów po 30, slejwów po 35, wywal te swarmy i juz sie da grac
Akurat swarmy to jedna z moich ulubionych jednostek. Przez skirmish i 6 M i Unbreakable sa idealnym niepanikującym smeiciem, który prawie zawsze maszeruje.
Co do ratlingów - fakt nie chcą się spłacać.
A co myślicie o herosach? Aktualnie jest tam sporo miejsca...
Co do monków - mam ich raczej w ramach dodatku i nie biegają w hordzie, więc może być ich mniej (w sumie rozważam nawet ich wyrzucenie, ale za duzo tych metalowych figur na mnie spogląda^^)
Morrok: Taki był zamiar żeby Cie liczbą śmiecia przebić ^^
Po korektach, zostaje 100 wolnych punktów:
Co do ratlingów - fakt nie chcą się spłacać.
A co myślicie o herosach? Aktualnie jest tam sporo miejsca...
Co do monków - mam ich raczej w ramach dodatku i nie biegają w hordzie, więc może być ich mniej (w sumie rozważam nawet ich wyrzucenie, ale za duzo tych metalowych figur na mnie spogląda^^)
Morrok: Taki był zamiar żeby Cie liczbą śmiecia przebić ^^
Po korektach, zostaje 100 wolnych punktów:
Btw jezeli te swarmy NAPRAWDĘ sa niegrywalne - to zrobicie Solowi sporo przykrość bo jeszcze mi ich nie sprzedał ^^1 Grey Seer @ 295.0 Pts
General; Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlord @ 193.0 Pts
Heavy Armour; Shield
Fell Blade [100.0]
1 Chieftain @ 120.0 Pts
Storm Banner [50.0]
1 Warlock Engineer @ 20.0 Pts
Ironcurse Icon [5.0]
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 40.0 Pts
Pipes of Piebald [25.0]
35 Skavenslaves @ 72.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Slave Musician
30 Clanrats @ 212.0 Pts
1 Weapon Team @ [65.0] Pts
Poisoned Wind Mortar
30 Clanrats @ 212.0 Pts
Poisoned Wind Mortar
30 Clanrats @ 212.0 Pts
Poisoned Wind Mortar
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
10 Plague Monks @ 75.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Musician
3 Warp Crew @ [0.0] Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 241
Total Army Cost: 2299.0
Jaki skirmish?Qc-Rat pisze:Akurat swarmy to jedna z moich ulubionych jednostek. Przez skirmish i 6 M i Unbreakable sa idealnym niepanikującym smeiciem, który prawie zawsze maszeruje.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Mi też się wydaje, że dosyć to słabe. Qc masz kilka kocków, które może, ale tylko może zatrzymają coś na turę, a poza tym trochę strzelania. Warlorda nie liczę nawet, bo z M5 nigdzie nie dojdzie, a przynajmniej nie tam, gdzie jego broń będzie miała coś do powiedzenia. Tak jak Ci wcześniej pisali, poza abomką nie masz nic do bicia, a moździerze+ działo aż takich spustoszeń w szeregach wrogów nie poczynią. Dycha mnichów trzyma seera w pierwszej turze, żeby nie uciekł?
I te rat swarmy to naprawdę tylko bonus dla przeciwnika, niby śmieć, ale bez możliwości flee będzie ciężko. Za nie, stówkę wolną i tych małych mnichów wciskasz 30+ monków z PB, którzy dzięki Twoim śmieciom w rozpie szarżują na swoich warunkach.
A o censerach nie myślałeś?
I te rat swarmy to naprawdę tylko bonus dla przeciwnika, niby śmieć, ale bez możliwości flee będzie ciężko. Za nie, stówkę wolną i tych małych mnichów wciskasz 30+ monków z PB, którzy dzięki Twoim śmieciom w rozpie szarżują na swoich warunkach.
A o censerach nie myślałeś?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Censerzy mi sie w punktach nie mieszczą. Co do warlorda, tylko raz się nie spłacił. Dzieki teleportacji zawsze jest gdzie byc powinien, zresztą dzieki liczbie wystawień także, więc teleport to tylko dodatek. Zresztą w najgorszym wypadku daje jakiemuś oddziałowi LD. Potestuje na Oświecimiu i zobaczę.
Spoko, faktycznie. Czyli niechcący 8 ed ugrywalniła rat swarmyQc-Rat pisze:Każdy swarm ma zasade skirmish. Really Andrzej matura niszczy w Tobie battle'a ^^
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Rozwalił mi się seer i wrociła regenka na stoły, więc o to zmieniona rozpa. Poleciał sztormbanner, bo przy tej ilości strzelania działa średniawo - zwłaszcza jeżeli mysle jeszcze o dodaniu gutterów (którzy moga wpaść za censerów). Jezzaile z championem w połaczeniu z BSB ściągają regenki, żeby działo sobie hulało bez oporów razem z mortarami. Generałem jest lord z 2+ armourem z przerzutem i każdy save = zwrot w twarz. Ma SoM, żeby eteryki mnie przestaly tak wkurzać.1 Grey Seer @ 295.0 Pts
Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlord @ 203.0 Pts
General; Shield; War-Litter
Sword of Might [20.0]
Warpstone Armour [30.0]
Dawnstone [25.0]
1 War-litter @ [35.0] Pts
1 Chieftain @ 80.0 Pts
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Warlock Engineer @ 15.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 15.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Slave Musician
30 Clanrats @ 212.0 Pts
Poisoned Wind Mortar
30 Clanrats @ 212.0 Pts
Poisoned Wind Mortar
28 Clanrats @ 138.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
2 Rat Swarms @ 50.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Whip; Light Armour
Warpstone Spikes
5 Plague Censer Bearers @ 80.0 Pts
Frenzy; Censer
Frenzy; Censer
Frenzy; Censer
2 Warplock Jezzail Teams @ 70.0 Pts
Jezzail
1 Sharpshooter @ [10.0] Pts
Jezzail
Models in Army: 246
Total Army Cost: 2400.0
Btw pytanie - czy hity z warpstone armoura są magiczne?
Idac dalej - granie na smieciu sprawdza się, ale potrzebna mi stabilniejsza liderka. A i lektyka jednak trochę czasu mi zżarła żeby ją zrobić ; ) Myślę że lordowi mógłbym dac frenzy, wtedy nie musiałby gnic w jakims oddziale. z drugiej strony 28 clanratów to dla niego idealne miejsce, no i w razie potrzeby może siedziec w censerach
Mał oddziały censerów bardziej do mnie przemawiaja. W wiecej miejśc się wepchną, a jak nadejdzie moment, że stół jest przez śmieci już ogarnięty, to wtedy kanapkowa szarża z każdej strony daje wiecej ataków niz jeden oddział 13 do przodu/boku
Liczba wystawień: 21. Fight this Morrok ^^
Ja tam widzę 250 figurek, to trochę więcej niż nic
Qc, śmieciowa rozpa sprawdziła się na parówce, bo był tam suport WL i SM. Solowo będzie ciężko...
Qc, śmieciowa rozpa sprawdziła się na parówce, bo był tam suport WL i SM. Solowo będzie ciężko...