Proponuje też żeby Zbyszek i Piotrek założyli nowy temat na teram składu ETC 2011, bo w tym jest wiele niepotrzebnego spamu, a dla takiego tematu potrzebny jest jeden treściwy spójny temat.Shino pisze:dajcie im czas na dogadanie sie miedzy soba
Wybór składu - ETC 2011
Moderator: swieta_barbara
Re: Wybór składu - ETC 2011
Witam
Tak sobie tu czytam i czytam i chciałbym cos zaproponować.
A może jakims wyjsciem byłoby prowadzenie oddzielnych rankingów dla każdej armii? wprowadziłoby to względny porządek i jasność wyboru poszczególnych zawodników do teamu na mistrzostwa - trochę wiecej pracy by było przy wprowadzaniu wyników bitew ale procentowałoby później. Z tego co kiedyś zasłyszałem od znajomych to takie eliminacje do reprezentacji mają już niektóre kraje od ładnych paru lat. Mozna by przyjąć również zasadę dla osób grających róznymi armiami a będących wysoko w kilku takich rankingach - że będzie się brało pod uwagę ranking armii, którą taka osoba grała najczęściej. Pomysł z coachem/managerem (i to nawet nie jeden na team ale dwóch czy nawet trzech) równiez uważam za świetny - podczas turnieju zawodnicy powinni byc maksymalnie skoncentrowani na wygraniu bitwy a nie na jakis pierdołach które mogą sie przytrafiać z powodu złej organizacji itp. głowa gracza nie powinna się zajmować czyms co mogłoby go rozpraszać podczas takiej rangi turniej, no i taka osoba mogłaby sie zająć organizowaniem zgrupowań tak wybranej kadry i zgrywaniem się kadrowiczów.
ps. a gdyby tak wprowadzić obostrzenie na następne lata dot. reprezentantów? np próg rozegranych turniejów w ciągu sezonu ligowego jako wejście do reprezentacji? Jeżeli ktoś nie rozegrałby np 8-10 turniejów master w ciągu sezonu to jego kandydatura przepadałaby nawet wtedy gdyby miał największy ranking w danej armii? jeżeli nie na ten rok to może na następny 2012 moznaby cos takiego ustalić. A w okresie poligowym i przed mistrzostwami proponuję zrobić naszym bohaterom kilka ustawek z reprezentacjami różnych krajów.
Pozdrawiam
Tak sobie tu czytam i czytam i chciałbym cos zaproponować.
A może jakims wyjsciem byłoby prowadzenie oddzielnych rankingów dla każdej armii? wprowadziłoby to względny porządek i jasność wyboru poszczególnych zawodników do teamu na mistrzostwa - trochę wiecej pracy by było przy wprowadzaniu wyników bitew ale procentowałoby później. Z tego co kiedyś zasłyszałem od znajomych to takie eliminacje do reprezentacji mają już niektóre kraje od ładnych paru lat. Mozna by przyjąć również zasadę dla osób grających róznymi armiami a będących wysoko w kilku takich rankingach - że będzie się brało pod uwagę ranking armii, którą taka osoba grała najczęściej. Pomysł z coachem/managerem (i to nawet nie jeden na team ale dwóch czy nawet trzech) równiez uważam za świetny - podczas turnieju zawodnicy powinni byc maksymalnie skoncentrowani na wygraniu bitwy a nie na jakis pierdołach które mogą sie przytrafiać z powodu złej organizacji itp. głowa gracza nie powinna się zajmować czyms co mogłoby go rozpraszać podczas takiej rangi turniej, no i taka osoba mogłaby sie zająć organizowaniem zgrupowań tak wybranej kadry i zgrywaniem się kadrowiczów.
ps. a gdyby tak wprowadzić obostrzenie na następne lata dot. reprezentantów? np próg rozegranych turniejów w ciągu sezonu ligowego jako wejście do reprezentacji? Jeżeli ktoś nie rozegrałby np 8-10 turniejów master w ciągu sezonu to jego kandydatura przepadałaby nawet wtedy gdyby miał największy ranking w danej armii? jeżeli nie na ten rok to może na następny 2012 moznaby cos takiego ustalić. A w okresie poligowym i przed mistrzostwami proponuję zrobić naszym bohaterom kilka ustawek z reprezentacjami różnych krajów.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, o 10:27 przez rob, łącznie zmieniany 4 razy.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
Sorry, ale system wyboru jest znany od kilku miesięcy, a skład zostanie ogłoszony góra za dwa miechy. Czy się sprawdzi, będzie wiadomo po ETC.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Poza tym, rankingi poszczególnych armii są już prowadzone (na stronie ligi).
Pewnie będzie to brane pod uwagę podczas podejmowania decyzji o kandydatach na ETC.
Pewnie będzie to brane pod uwagę podczas podejmowania decyzji o kandydatach na ETC.
Ok, ok, lecz dopóki nie ma składu to mozna podyskutować a z naszych dyskusji może coś na następne lata uda sie wypracować.Jankiel pisze:Sorry, ale system wyboru jest znany od kilku miesięcy, a skład zostanie ogłoszony góra za dwa miechy. Czy się sprawdzi, będzie wiadomo po ETC.
Pozdrawiam
Emp/DoCh
Dobry zegar na stronie młotkowego , jakby odliczali do sylwestra albo co
Zbliża się czas prezentacji składu, więc przypomnę tylko słowa Ziemka sprzed kilku stron:
Z orasami powinien jechać przecież Bless.
Oczywiście nie mogę się zgodzić z Ziemkiem.Ziemko pisze: Jeśli skład nie będzie wyglądał tak:
Gąsior VC
Tutaj WE
Barbara Woch
Dębek Bret
Szwentas HE
Kalesoner TK
Kołata O&G
Fish DoW (C)
to będę w opór zniesmaczony!
ja bym widział w składzie jeszcze Furiona, robi wielki come back. Widać że się stara, miejsce mu się należy!
edit:
niech wieść się szybko rozniesie:
edit:
Barbarossa w innym temacie pisze:To ja tylko powiem, że w poniedziałek wyszły nowe zasady do ETC - lekko zmienione (!). Link: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=85740
Można by to info wrzucić do tematu głównego; niby zmiany niewielkie, ale przy składaniu rozpisek może to czynić różnicę.
Kalesoner pisze:Zbliża się czas prezentacji składu, więc przypomnę tylko słowa Ziemka sprzed kilku stron:
Oczywiście nie mogę się zgodzić z Ziemkiem.Ziemko pisze: Jeśli skład nie będzie wyglądał tak:
Gąsior VC
Tutaj WE
Barbara Woch
Dębek Bret
Szwentas HE
Kalesoner TK
Kołata O&G
Fish DoW (C)
Aryjski chlopcze co ty mi tu imputujesz
niewielkie zmiany ?!?!?Asassello pisze:ja bym widział w składzie jeszcze Furiona, robi wielki come back. Widać że się stara, miejsce mu się należy!
edit:
Barbarossa w innym temacie pisze:To ja tylko powiem, że w poniedziałek wyszły nowe zasady do ETC - lekko zmienione (!). Link: http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 18&t=85740
Można by to info wrzucić do tematu głównego; niby zmiany niewielkie, ale przy składaniu rozpisek może to czynić różnicę.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Czyli jednak wolisz Blessa z O&G niż Kołatę? Dobrze, że wreszcie to przemyślałeś.Ziemko pisze:Kalesoner pisze:Zbliża się czas prezentacji składu, więc przypomnę tylko słowa Ziemka sprzed kilku stron:
Gąsior VC
Tutaj WE
Barbara Woch
Dębek Bret
Szwentas HE
Kalesoner TK
Kołata O&G
Fish DoW (C)
Aryjski chlopcze co ty mi tu imputujesz
Nie, wole Ciebie WE niz Tutajca
Tutajec zdobył najwyższe miejsce na mistrzostwach świata w historii Polskich występów
Jest zdecydowanie WE numero uno i twój płacz tego nie zmieni
Jest zdecydowanie WE numero uno i twój płacz tego nie zmieni
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
hehe thx.Asassello pisze:ja bym widział w składzie jeszcze Furiona, robi wielki come back. Widać że się stara, miejsce mu się należy!
Najpierw sesja, potem życie
pozdrawiam
Furion
Poszukuje kozaków z autem, którzy zabiorą mnie na ETC Obiecuję, że będę manipulował innych sędziów, żeby dobre decyzje Wam dawali.