FINAL DRAFT - VC UWOLNIONE
FINAL DRAFT - VC UWOLNIONE
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Stary, co Ty widzisz takiego przegiętego w tej gwardii, bo totalnie nie czaję. Jest sto pierdylionów sposobów na rozwalenie tego klocka, że już nie wspomnę o tym bsb, który niesie drakenhofa.Grolshek pisze:Totalny bezsens. Wraca gwardia 2+ 2+ -> no to pa.Zepsuliście takie fajne euro. Bretka was ugryzła ? VC przestały wygrywać ?
GG z 2rakami szokowali może przez pierwsze dwa miesiące 8 edycj. Ja w zasadzie to nie rozumiałem po co to ścinali skoro prawie każdy ma już na to prostą odpowiedź.

A jakoś tak nie lubię VC i "opieki" twórców ograniczeń nad nimi. Dlatego tak alergicznie reaguję na każdą "pomoc" jaką dostają... Poprzednie euro było prawie idealne, dodatkowy boost dla śmierdziuchów całkowicie zbędny...Dębek pisze:Stary, co Ty widzisz takiego przegiętego w tej gwardii, bo totalnie nie czaję. Jest sto pierdylionów sposobów na rozwalenie tego klocka, że już nie wspomnę o tym bsb, który niesie drakenhofa.Grolshek pisze:Totalny bezsens. Wraca gwardia 2+ 2+ -> no to pa.Zepsuliście takie fajne euro. Bretka was ugryzła ? VC przestały wygrywać ?
GG z 2rakami szokowali może przez pierwsze dwa miesiące 8 edycj. Ja w zasadzie to nie rozumiałem po co to ścinali skoro prawie każdy ma już na to prostą odpowiedź.
Brzmi naprawdę groźnie.Przemcio251 pisze:Gwardia trafia na 2+ i rani zazwyczaj na 2+ ma regenke na 4+ i może zostać popchnięta, czy dostać ASF a o WS 10 nie wspomne... rzeczywiście słaba jednostka...

Do Twojej wyliczanki przydałby się jeszcze barbarossaa, assur, ewentualnie gąska bo chyba tylko w ich wykonaniu to brzmi tak dziecinnie prosto. Napisałbym Ci listę co najmniej 10 unitów, które przy spełnieniu zdecydowanie mniejszych warunków mielą tę gwardię w turę, ale nie bawi mnie teoryhammer więc sobie odpuszczę.
pozdr.

Nie odpuszczaj. Zacząłeś to wal. Najlepiej jakbyś zaczął od WoChu. Byłoby przemiło. Ja miałem okazję władować się w taką gwardię Dastora maksymalnym oddziałem Khorników z halabardami i flamingami do spółki z helenką. Wynik ? ponad 600 pkt. mortali w piach...
Ja Drakenhofa nie lubiłem już w 7ej edycji.
Teraz, w dobie wszechobecnych flamingów, nie widzę zastosowań. Gwardia z Drakenhofem to mnóstwo punktów w jednym miejscu. Zabicie takiej gwardii nie jest trudne i niekorzystnie dla VC ustawia grę.
Strzelcy jakoś wklępią tę jedną ranę, ewentualnie jakiś heros DE/BRE zionie ognistym plackiem, a potem to już bolce, trebek lub inny machinozord i nie jest dobrze.
No i samego BSB za zylion pkt. nie tak trudno zdjąć w kombacie (KB, flamingi itd.)
Teraz, w dobie wszechobecnych flamingów, nie widzę zastosowań. Gwardia z Drakenhofem to mnóstwo punktów w jednym miejscu. Zabicie takiej gwardii nie jest trudne i niekorzystnie dla VC ustawia grę.
Strzelcy jakoś wklępią tę jedną ranę, ewentualnie jakiś heros DE/BRE zionie ognistym plackiem, a potem to już bolce, trebek lub inny machinozord i nie jest dobrze.
No i samego BSB za zylion pkt. nie tak trudno zdjąć w kombacie (KB, flamingi itd.)
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, o 09:00 przez Bartosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Przynajmniej wiemy co zjebałeś Grolshek. Chyba biorąc gwardię na klatę takim klockiem masz większe szanse powodzenia, bo w ten sposób pierwsza tura wskrzeszania następuje po dwóch turach combatu. Stajesz cal od niej przecież co by się nie działo zawsze udeżysz pierwszy.Nie odpuszczaj. Zacząłeś to wal. Najlepiej jakbyś zaczął od WoChu. Byłoby przemiło. Ja miałem okazję władować się w taką gwardię Dastora maksymalnym oddziałem Khorników z halabardami i flamingami do spółki z helenką. Wynik ? ponad 600 pkt. mortali w piach...
Zabijasz 14 gwardzistów. 40 ataków, 20 trafia, 14 rani. zaokrąglam w górę.
16 oddaje i zabija ci 12 chłopa. 14 trafia, 12 rani. zaokrąglam w górę.
3 chyba się sypie więc zostaje 13 GG na twoich 12 warriorów.
W kolejnej (twojej) turze gołym okiem widać, ze z gwardii zostaje gówno i kapcie.
Tyle teoryhammera. Bez heleny, no chyba, że ty masz jakieś inne kostki. Bo na moich to tak wygląda.

No dobra. Zrobimy tak: 18.04 zaczyna się liga. Średnio dwa razy w lidze trafiam na pieprzone VC-ty. Na 99% obie armie będą złożone identycznie na gwardii 2+ 2+ nara. W obydwu przypadkach zrobię tak jak radzisz i zdam relację w jaki sposób armia poszła mi do piachu. Ok ?Dębek pisze:Przynajmniej wiemy co zjebałeś Grolshek. Chyba biorąc gwardię na klatę takim klockiem masz większe szanse powodzenia, bo w ten sposób pierwsza tura wskrzeszania następuje po dwóch turach combatu. Stajesz cal od niej przecież co by się nie działo zawsze udeżysz pierwszy.Nie odpuszczaj. Zacząłeś to wal. Najlepiej jakbyś zaczął od WoChu. Byłoby przemiło. Ja miałem okazję władować się w taką gwardię Dastora maksymalnym oddziałem Khorników z halabardami i flamingami do spółki z helenką. Wynik ? ponad 600 pkt. mortali w piach...
Zabijasz 14 gwardzistów. 40 ataków, 20 trafia, 14 rani. zaokrąglam w górę.
16 oddaje i zabija ci 12 chłopa. 14 trafia, 12 rani. zaokrąglam w górę.
3 chyba się sypie więc zostaje 13 GG na twoich 12 warriorów.
W kolejnej (twojej) turze gołym okiem widać, ze z gwardii zostaje gówno i kapcie.
Tyle teoryhammera. Bez heleny, no chyba, że ty masz jakieś inne kostki. Bo na moich to tak wygląda.
P.S. Liczysz nieco źle bo 30 gwardii się nie mieści. 28 plus wight.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, o 09:05 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.
Niezłe pierdoły Przemciu gadasz. Przeczytaj jeszcze raz ograniczenia Euro... Dębek ma sporo racji ale zaraz policzymy to jeszcze raz...Przemcio251 pisze:Haha niezłe obliczenia Dębku tylko Gwardię można leczyća z MOTBA wampy mają +2 PD na starcie więc przynajmniej jedno leczenie im wchodzi...
i tu jest pies pogrzebany! Jeśli jest MoBA i Hełm, to nie ma Drakenhofa. A jeśli jest Drakenhof i MoBA, to nie ma Hełmu. itd...Przemcio251 pisze:Haha niezłe obliczenia Dębku tylko Gwardię można leczyća z MOTBA wampy mają +2 PD na starcie więc przynajmniej jedno leczenie im wchodzi...

28 gwardzistów z championem plus wight z dwurakiem czyli zestaw standardowy kontra 20 khorników z halabardami i flamingami czyli również zestaw standardowy.
Moje 40 ataków na 4+, trafia 20, przebija się na 3+, zabijam 13 GG.
GG z wightem 19 ataków, 2+ trafia 16, zabija 13 warriorów.
VC 13 trupów, szarża, sztandar, bsb, szereg kontra moje 13 trupów i sztandar. Przegrywam kombat o 3 zdaję na 5;jeśli ustoję tracę frenzy. Jestem w czarnej DUPIE.
Tak wygląda statystyczny teoryhammer i niestety również tak samo wygląda rzeczywistość.
Moje 40 ataków na 4+, trafia 20, przebija się na 3+, zabijam 13 GG.
GG z wightem 19 ataków, 2+ trafia 16, zabija 13 warriorów.
VC 13 trupów, szarża, sztandar, bsb, szereg kontra moje 13 trupów i sztandar. Przegrywam kombat o 3 zdaję na 5;jeśli ustoję tracę frenzy. Jestem w czarnej DUPIE.
Tak wygląda statystyczny teoryhammer i niestety również tak samo wygląda rzeczywistość.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2011, o 09:16 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.