Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Wydaje mi się że najlepiej dawać muzyka bo daje swift reform a sztandarowego sporadycznie
jeśli masz wolne pkt zawsze to +1 do cr
jeśli masz wolne pkt zawsze to +1 do cr
-
- Plewa
a jeszcze jedno pytanie. Czy zabicia np. z katapulty lub kartaczy liczą się do wyniku walki?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dziwne pytanie. oczywiście że nie.John Kiler pisze:a jeszcze jedno pytanie. Czy zabicia np. z katapulty lub kartaczy liczą się do wyniku walki?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam.
W Warhammer'a gram stosunkowo krótko i oprócz paru batali w waskim gronie przyjaciol nie mialem jeszcze okazji wyprobowac wszystkich krasnoludzkich zasad, zaleznosci itp. Jako krótkobrody przejde do pytania. Runy, runy i jeszcze raz runy... nie daja mi spokoju. Jak wyglada "runowanie" oddzialow (czy istnieje taka opcja?, ktorym oddzialom mozna przydzielic runy itp...) Im wiecej informacji typ lepiej. Z gory przepraszam jezeli taki temat juz byl.
Pozdrawiam,
KRAKUKAS
W Warhammer'a gram stosunkowo krótko i oprócz paru batali w waskim gronie przyjaciol nie mialem jeszcze okazji wyprobowac wszystkich krasnoludzkich zasad, zaleznosci itp. Jako krótkobrody przejde do pytania. Runy, runy i jeszcze raz runy... nie daja mi spokoju. Jak wyglada "runowanie" oddzialow (czy istnieje taka opcja?, ktorym oddzialom mozna przydzielic runy itp...) Im wiecej informacji typ lepiej. Z gory przepraszam jezeli taki temat juz byl.
Pozdrawiam,
KRAKUKAS
Nie gram kraśkami ale z tego co wiem to runy mogą mieć tylko bohaterowie, katapulty, działa i balisty. Oprócz tego runiczne sztandary mogą mieć longbeardzi, hammererzy i ironbreakerzy. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Dokładnie tak.
WW oddziały mają opcje wykupienia rucznicznego sztandaru do 50pkt.
I tu mam jedna wątpliwosć. Czy mozna normalnie wykuć na nim (jeśli mozna tak powiedzieć o sztandarze) kilka run ?
WW oddziały mają opcje wykupienia rucznicznego sztandaru do 50pkt.
I tu mam jedna wątpliwosć. Czy mozna normalnie wykuć na nim (jeśli mozna tak powiedzieć o sztandarze) kilka run ?
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Oczywiście, pod warunkiem, że ich suma nie przekroczy 50pkt.
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Tak, obowiązują normalne zasady wykuwania run, takie jak na każdym innym przedmiocie - max 3 runy, z tego max 1 Master runa, która nie może się powtórzyć nigdzie indziej w armii. Kombinacja run na sztandarze także nie może się powtórzyć na innym.
Runiczny sztandar może też mieć oczywiście BSB
A ja, po raz kolejny w tym temacie polecam lekturę armybooka
Runiczny sztandar może też mieć oczywiście BSB
A ja, po raz kolejny w tym temacie polecam lekturę armybooka
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Ja mam do was takie pytanko, chodzi jeszcze o 7 EDYCJE.
Jeżeli oddział jest immune to psychology, to nie działa na niego hate?
Jeżeli oddział jest immune to psychology, to nie działa na niego hate?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- The WariaX
- Falubaz
Witam
Takie pytanie dot. run, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem zasady.
Czy mogę mieć np runiczny sztandar (w jednostce np longów) runa bitwy/runa przodków, a na BSB runę bitwy/runa strażnicza. Chodzi o to czy runę bitwy mogę mieć tu i tu. I jeszcze czy mogę mieć więcej niż jedną runę losu? np na dwóch armatach, czy tylko na jednej mogę.
Dzięki
Pozdro
Czy mogę mieć np runiczny sztandar (w jednostce np longów) runa bitwy/runa przodków, a na BSB runę bitwy/runa strażnicza. Chodzi o to czy runę bitwy mogę mieć tu i tu. I jeszcze czy mogę mieć więcej niż jedną runę losu? np na dwóch armatach, czy tylko na jednej mogę.
Dzięki
Pozdro
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Możesz mieć taką kombinację na sztandarach. Ale pamiętaj, że jak masz dwie runy bitwy w jednej walce, to nie sumujesz ich bonusów (nadal masz tylko +1 do wyniku walki).The WariaX pisze:Witam
Dzięki
Pozdro
Możesz powielać runę losu na kilku maszynach. Warunkiem jest nie powtarzanie kombinacji run na maszynach (czyli nie możesz dać na dwóch maszynach samej runy losu, na jednej z nich musi się znajdować jeszcze jedna runa)
jakiś link/stronę w tym temacie? bo chyba to ominąłem i 'wałowalem' w tym temacieGrichalk pisze: Ale pamiętaj, że jak masz dwie runy bitwy w jednej walce, to nie sumujesz ich bonusów (nadal masz tylko +1 do wyniku walki).
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
to na przedmiocie, ale ja myślę o Hamcach z tą runą na sztandarze oraz BSB w nich który ma też tą runę na sztandarze (oczywiście na którymś ze sztandarów jest jeszcze jakaś runa by nie mieć tej samej kombinacji)Quaki pisze:"Multiples of this rune have no further effect."
i teraz pytanie czy taka kombinacja jak wyżej daje w CC +1 za szmatę, +1 za BSB, +1 za runę na oddziałowym sztandarze oraz +1 za runę na BSB?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Wtedy masz tak: +1 za sztandar oddziału, +1 za BSB i +1 za runę, bo ona się nie kumuluje.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."