Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowa Edycja

Post autor: Fluffy »

Nie brzmi to wszystko najgorzej, da się z tej armii coś wyciągnąć, chociaż jest słabsza niż stary kodeks. Podoba mi sie opcja hate na unicie z necrotecta, smutno mi że banner of the hidden death będzie scatterować.. Głupio ryzykowac 150 pkt w unicie + ok 75 za bsb + pewnie ok 100 za banner na blisko 20% prawdopodobienstwo misfire :/ chociaz z drugiej strony kowadła są bardziej zawodne a ludzie jakos na nich grają.. :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Przynajmniej jest jakieś dodatkowe wskrzeszanie że sztandaru. Tylko żeby sie nie okazało że niewiadomo ile kosztuje .

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

gwardia z ikoną, hatem, KB, królem z kosiarą może wrócić do gry w wielkim stylu
2x kaszkiet, nekrokotek, 2x klopa, 45 lukow, rydwany do zapchania corów, wykopki i można coś pograć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Eee, wcale to tak źle nie wygląda. Nie wiem jak to się będzie mieściło w rozpie, ale jest naprawdę dużo fajnych, grywalnych jednostek. Zarówno starych jak i nowych.
A horda tomb guardów z kingiem i necrotectem to niezła opcja do kombatu :D Ws6, s5, KB, hate i jeszcze potanieli. Do tego dorzucić boosty z lighta i jazda :twisted:

Z tego co widzę zapowiada się fajna armia.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

No i ważne że są jakieś bosty do magii . Tu d3 tam d3 ,magia będzie mniej losowa jeśli chodzi o ilość kości powera

Kalesoner
Szczur Królów

Bardzo boli brak magicznych ataków, chyba że kaszkiet jest dalej magiczny, to już bez tragedii.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Jak boli, jak masz kinga z magiczną bronią i czary z ligtha zmiatające undeadow z powierzchni ziemii.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Kaszkiet i klopka . Kaszkiet będzie mieć raczej na 99% natomiast jak jeszcze zostawia na klopkach to juz bajka
Ciekawą mnie jeszcze te bound spele na gigsonie

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

He he. Fajnie teraz to brzmi w kontekście wcześniejszych epitetów pod adresem autora kodeksu. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Dębek pisze:He he. Fajnie teraz to brzmi w kontekście wcześniejszych epitetów pod adresem autora kodeksu. :wink:
Nie mówmy hop po nim można sie wielu rzeczy spodziewać a niewiemy wszystkiego :p

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

No nie? Zupełna zmiana tonu rozmowy ;-)

Na tą chwilę wydaje się, że TK wyjdą naprawdę w porządku, nie ma co narzekać, ewentualnie można samemu przerobić jeźdźców na wężach, żeby siedzieli, a nie stali i będzie git :-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Kalesoner
Szczur Królów

ja mam pomysł na taniutkie i fajne konwersje kaszkietów :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Kalesoner pisze:gwardia z ikoną, hatem, KB, królem z kosiarą może wrócić do gry w wielkim stylu
2x kaszkiet, nekrokotek, 2x klopa, 45 lukow, rydwany do zapchania corów, wykopki i można coś pograć :)
Z dwoma liczkami wychodzi 2400. Moim zdaniem to nie będzie działać super. Licząc luźno punkty ten kloc gwardii z hate kosztuje 750 punktów, a:
- rozkręca go cokolwiek z KB i wyższą inicjatywą - w najgorszym wypadku wyjmie herosów i zginie i prawdopodobnie i tak przeciwnik będzie do przodu
- taki sam oddział VC (hate albo +1 to hit ze sztandaru, ws z hełmu) kosztuje 450 pkt. A naprawdę rewelacji nie robi, ujdzie, ale 750 bym za to nie dał.

Poza względnie drogim klocem w armii masz wyłącznie: śmietnik, strzelanie: 15 trafień S3 na turę, 4 maszynki i magię ZWYKŁĄ (podkreślam to ostatnie, żeby nie było, że w fazie magii dominujesz jak dotychczas i robisz co chcesz - zwykła magia, miscasty, modlitwa o nie wessanie hierophanta do warpa na miscaście). IMO to jednak trochę zbyt mało. Potrzeba więcej "solidnego" combatu

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Kalesoner pisze:ja mam pomysł na taniutkie i fajne konwersje kaszkietów :D
Z pudełka po zapalkach :p :pp ? ? ?
Moimi Kaszkietami sie skaven juz zaopiekowal tylko niewiem czy jest sens robić więcej niż 1 bo zaraz sie okaze że albo go euro ograniczy do 0 - 1 albo sie punktowo nie będzie mieścił

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Fajnie by wepchnąć jakiegoś sfinksa. T8 to jednak spora zapora. Z thunderstompem może być spoko na piechotę wroga. Z herosami też nie jest źle, bo są KB.

Pozatym chyba rydwany są niedoceniane. Jak się w odpowiedniej ilości wpierdzielą w ostrzelaną piechotę to klocek jakichś 20 elfów ma spore szanse wyparować. A łączona szarża rydwanow i sfinksa to już powinna być rzeź. No i nadal są skorpiony. Już nie tak zaskakujące, ale nadal solidne.

ps. Kaszkiet nie jest 0-1?

Kalesoner
Szczur Królów

Barbarossa pisze:
Kalesoner pisze:gwardia z ikoną, hatem, KB, królem z kosiarą może wrócić do gry w wielkim stylu
Z dwoma liczkami wychodzi 2400. Moim zdaniem to nie będzie działać super. Licząc luźno punkty ten kloc gwardii z hate kosztuje 750 punktów, a:
- rozkręca go cokolwiek z KB i wyższą inicjatywą - w najgorszym wypadku wyjmie herosów i zginie i prawdopodobnie i tak przeciwnik będzie do przodu
- taki sam oddział VC (hate albo +1 to hit ze sztandaru, ws z hełmu) kosztuje 450 pkt. A naprawdę rewelacji nie robi, ujdzie, ale 750 bym za to nie dał.

Poza względnie drogim klocem w armii masz wyłącznie: śmietnik, strzelanie: 15 trafień S3 na turę, 4 maszynki i magię ZWYKŁĄ (podkreślam to ostatnie, żeby nie było, że w fazie magii dominujesz jak dotychczas i robisz co chcesz - zwykła magia, miscasty, modlitwa o nie wessanie hierophanta do warpa na miscaście). IMO to jednak trochę zbyt mało. Potrzeba więcej "solidnego" combatu
Przynajmniej do następnej paczki z zasadami ETC mam TK na 2600 :wink:
Dla mnie to żadna nowość, że TK maja jeden oddział za 1k pkt resztę w maszynach i śmieciach. Defens z kontrą, tak to widzę i ta kontra to właśnie gwardia i rydwany. Cały czas mocne na inne defensywne i cały czas słabe na armie ofensywne, tutaj TK się wiele nie zmieniło. Najbardziej to bym chciał mieć podręcznik w rękach, a najlepiej plik do AB, bo bez tego już nie potrafię chyba składać rozpisek. :D
45 łuków musi być, po pierwsze dwie tanie odginaczki, oddział do trzymania liczek, i coś czego nie lubią ani kiper ani elfy czyli jednak dużo strzał, które mogą coś tam zrobić, zwłaszcza jeśli będę miał kostki na podwojony strzał.

Undead, jak zrobię (z pomocą Tutajca) te kaszkiety, to zobaczysz, a z tego Horusa, którego wcześniej wklejałem na serio da się zrobić Nekroświnksa. :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Kolata były 0 - 1 ale teraz juz raczej nie

Kalesoner moje skrzyneczki i Tak będą ladniejsze :p

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Żadna armia nowo edycyjna nie ma ograniczeń 0-1!! W odecnej chwili ma to tylko bretka więc kaszkiet będzie można spokojnie brać dwa.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Na stronie GW pokazało wypraski,

Wyglądają strasznie biednie, nie wiem za co taka cena ? DE i GK od 40k mają full bitsów i bajerów a tu nic, nie wiem jak z O&G było bo nie przyglądałem się.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Czy waszym zdaniem C than Nightbringer po małej konwersji i odpowiednim malowaniu nada się na Giganta?
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

ODPOWIEDZ