Tin bitz

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tin bitz

Post autor: smiejagreg »

Jakoś nie mogę rozgryźć tej farby #-o . W jaki sposób jej używacie i jakie są efekty. Wszelkie patenty z wykorzystaniem tin bitza mile widziane [-o< ...

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Osobiście używam jej jako podkładu pod złoto (shining gold) i brąz (dwarf bronze, nie brązowy ;)).
Edit: I tak samo jak Maruder Chaosu, złoty washuje ogryn fleshem.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, o 18:02 przez Quaki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ja na niego kładę szajning golda i poprawiam ogryn fleshem łoszem... Wychodzi hmm... Coś ładnego wychodzi...

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

ja bardzo polecam do malowania zuzytego metalu. Podklad tin bitz, drybrush boltgunem, wedle woli jakies rozjasnienia i na koncu wash sepia. Efekt nastepujacy:
Obrazek
(info dla purystów - zdjecie z komorki)

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

dysze do motorów i końcówki melt oraz flamerów + końcówki na czarno jako efekt "przysmalenia" :P - polecam 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

CzarnY pisze:ja bardzo polecam do malowania zuzytego metalu. Podklad tin bitz, drybrush boltgunem, wedle woli jakies rozjasnienia i na koncu wash sepia. Efekt nastepujacy:
Obrazek
(info dla purystów - zdjecie z komorki)
Właśnie o coś takiego mi chodzi! Jakoś nie mogę uwierzyć, że taki efekt można uzyskać w tak prosty sposób #-o ... Wypróbuję przy najbliższej okazji na pewno, thx :D .

tetsuo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: tetsuo »

Tin bitz, na to miejscami bolt gun metal i polac na koniec devlan mudem. Daje konkretny efekt. Pozatym dobra baza pod zloty. Polecam, super farbka.

ODPOWIEDZ