Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Spoko, jak będę grał z Tobą, to będziesz sobie najpierw rzucał na wiatry
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
nieco z dupy ta Twoja odpowiedź, nie uważasz?:)
IMO jest tak, że gracz którego tura wybiera co dzieje się najpierw.
Pomijam kaft, że zwykle (acz nie zawsze) rozsądniej jest kazać zdecydowac o vortexie najpierw a dopiero po tym rzucac wiatry magii
IMO jest tak, że gracz którego tura wybiera co dzieje się najpierw.
Pomijam kaft, że zwykle (acz nie zawsze) rozsądniej jest kazać zdecydowac o vortexie najpierw a dopiero po tym rzucac wiatry magii
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
kaft=fakt?
No dokładnie to miałem na myśli. Wybiera gracz czyja tura, więc jeśli chcesz, to możesz sobie najpierw rzucić
No dokładnie to miałem na myśli. Wybiera gracz czyja tura, więc jeśli chcesz, to możesz sobie najpierw rzucić
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Znaczenie pierwszeństwa jest ważne w przypadku każdej armii, która ma jakąkolwiek magię. Rzut 1,1 nie zachęca do zużycia vortexa, więc deklaruje się przed rzutem
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
O, rly?
Chodziło o to, kiedy jeszcze ma to znaczenie, i kiedy opłaca się najpierw rzucić kośćmi.
Chodziło o to, kiedy jeszcze ma to znaczenie, i kiedy opłaca się najpierw rzucić kośćmi.
ops
Jakieś marginalne przypadki, zazwyczaj przeciwnikowi HE się nie opłaca wpierw rzucać.
Jakieś marginalne przypadki, zazwyczaj przeciwnikowi HE się nie opłaca wpierw rzucać.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...
Zazwyczaj nie. Choć można stosować różne myki psychologiczne, np. w 2 turze rzucic 12, HE uzyją vortexa, a potem w kluczowej fazie go nie będzie
to rzucenie 12 to na prawdę niezły myk psychologiczny
- Infernal Puppet
- Masakrator
Kości na liderkę he he .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Mam głupie pytanie - ile balist można wziąć w bitwie na 2400 z ograniczeniami euro?
Prosiłbym o uzasadnienie (inne niż "bo tak"), pytam bo nie gram tą armią i nic o niej niemalże nie wiem.
Prosiłbym o uzasadnienie (inne niż "bo tak"), pytam bo nie gram tą armią i nic o niej niemalże nie wiem.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
Cześć
Czy arcy mag który posada kombinację przedmiotów:
Talisman of Saphery - magiczne bronie przeciwnika w kontakcie nie mają specjalnego efektu oraz
Folariath's Robe - posiadacz może być tylko trafiony przez magiczne ataki
można atakować Dragon Princes z przedmiotem amulet of light -wszystkie ataki są jak magicznie ?
Proszę o odpowiedz.
Czy arcy mag który posada kombinację przedmiotów:
Talisman of Saphery - magiczne bronie przeciwnika w kontakcie nie mają specjalnego efektu oraz
Folariath's Robe - posiadacz może być tylko trafiony przez magiczne ataki
można atakować Dragon Princes z przedmiotem amulet of light -wszystkie ataki są jak magicznie ?
Proszę o odpowiedz.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Tak, może być atakowany przez taki oddział, bo oni nie używają magicznych broni, a jedynie ataki przez nich wykonywane są magiczne.