Games Day 2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Games Day 2011

Post autor: Luciu »

Witam :)
Chciałbym zadać w tym temacie parę pytań dotyczących Games Daya, bo nigdy nie byłem na tej imprezie i chciałbym wiedzieć jak to wygląda, a ktoś z was napewno był.
Gdzie odbywa się ta impreza? Tam gdzie znajduje się HQ Games Workshopu i można zwiedzać muzeum figurek itd. czy gdzieś indziej?
To jest jednodniowa impreza?
Co tak naprawdę jest w programie oprócz figurki i turniejów?
Ja naprzykład nie sądze bym chciał i mógł grać ale chciałbym to wszystko zobaczyć, poprzyglądać się, pooglądać figurki, zobaczyć siedzibe GW i woooooogóle.
Pomóżcie i poradźccie czy warto jechać by poczuć atmosferę świąt czy co:)
Dziękuję :)

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Games Day odbywa się w różnych miejscach w zależności od kraju w którym jest organizowany. W UK odbywa sie w Birmingham w halach NEC-u. Impreza jest jednodniowa. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale zazwyczaj GW organizuje transport ze wszystkich swoich sklepów na terenie calego kraju do Birmingham, zbiórka pod lokalnym sklepem, potem wsiadacie do busa i jedziecie na miejsce. Kazdy sklep robi swój sztandar pod którym na koniec imprezy się zbieracie i potem do busa i do domu (z ciekawostek organizacyjnych).

Z moich doświadczeń, ostatni Games Day na którym byłem trochę mnie rozczarował pod względem nowości pokazanych do battla, bo zobaczyć można było okładkę do booka do szczurów i to wszystko, a okladka ta byla pokazana na stronie GW już jakiś meisiąc wcześniej. Pod tym wzgledem obsys po same kule.

Inne atrakcje :)

Golde Daemon, tu nei trzeba za dużo się rozpisywać, mozna poogladac naprawdę fajowskie prace, trzeba uważać bo można z wrażenia gdzieś zgubić szczęke po drodze.

Można spotkać i pogadać całą mase designerów rzeźbiarzy malarzy i wszystkich ludzi znanych ze stronki GW White Dwarfa i innych źródeł. Zdobyc autograf w booku od jego autora, walnąc sobie z człowiekiem fotkę itd.

Przy zakupie biletu można wybrac droższą opcję i dostać od razu limitowana figurkę, później można jeszcze dokupić dodatkowe sztuki na miejscu. Zbieraj zamowienia od zainteresowanych :wink:

Można kupic figsy które wyjdą w przeciągu najbliższych 2-3 tygodni na miejscu, ostatnio była cala masa boxów do Space Wolvesów.

Dodatkowo stoisko FW które jest zawsze tłumnie oblegane, stoisko Mail orderowe, mozliwość kupienia koszulki z danego Games Daya itd. Jest też stoisko które ja nazywam "outdated stuff" gdzie można kupić stare farby (6 sztuk za funta), jakies stare White Dwarfy, podręczniki do armiii itp, no i najwieksza atrakcja tego stoiska, Mystery Boxes, czyli pudelko za 5 funtów z 4 losowymi blisterkami - a wśrodku rózne róznosci do różnych systemów, ostatnio kupiłem 4, następnym razem kupię z 20 jak będzie taka mozliwość :)

Turniejów jako takich nei ma wogóle, można podejśc do stołów i brać udział w różnych grach - nie miałem ostatnio czasu na to niestety. Za dużo czasu mi zeszło na gadanie z Philem Kelly.

Prócz tego jest cała masa rzeczy do robienia, czas leci naprawde szybko i za bardzo nie ma opcji żeby się tam nudzić.

Ja osobiście polecam, bylem 2 razy i za każdym razem mi się podobało (w Niemczech i w UK), jak masz możliwośc to jedź bez zastanawiania :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Dzięki serdeczne za informacje. Czyli np. tego muzeum figurek nie zobacze, prawda? Ale czy Birmingham jest daleko od Nottingham? bo tam chyba mają HQ? Może dałbym rade zrobić to tak, że np. pojechałbym na 3-4dni i zaliczył i jedno i drugie? hmmm warto?

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Muzeum jest w Nottingham w HQ, tam też warto pojechać, chociażby żeby je zobaczyć, zajść do Bugmana na piwko i nawet z kimś zagrać :) A odległóść między tymi miastami nie jest chyba zbyt wielka, to juz musisz sprawdzić w własnym zakresie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Mój atlas mówi że 80km około:) A jest w Birmingham lotnisko:P?

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Trudno żeby nie było w 2 co do wielkości mieście w Anglii.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Z Londynu do Nothingam jedzie super szybki pociąg, około 50 min tyle ,że kosztował dużo - nie wiem ile teraz ale jak ja jechałem to kosztował 50 funtów... Autobus był po 8 funtów ale jechał prawie 3 h. Wybiera się ktoś w tym roku na GDay?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Ja w tym roku na 90% pojawię się na GD
Mogę kogoś z okolic Coventry zabrać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Tylko po co furą będziesz cisną? Pociąg od siebie masz prosto na BIN za kilka funtów pewnie 10 za powrotny.Pewnie tym samym pociągiem będę jechał JA ;) To jeszcze jakiegoś bronka zrobimy!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Kurde widzę że wybiera się kilka osób, może się spotkamy i całą ekipą uderzymy na GD?
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Ja, Loler i jego dwóch kolegów jak się zdecyduje :D też jedziemy i ewentualnie miałbym jedno miejsce z Londynu (obrzeża)albo Luton wolne. Luciu jak chcesz fotki z GD ubiegłorocznego to mam ich dość sporo. Ogólnie impreza jest przezajebista tylko mnie trochę wkurza zawsze ten tłok jaki panuje ale jest tam na co patrzeć i co robić. Zdecydowanie polecam. Pociągi w uk są dość drogie ale można autobusem za kilka funtów tez dość szybko dojechać np z Luton albo Stansted. No i bezwarunkowo polecam Nottingham. Jakby ktoś potrzebował jakichś info na temat gd to pisać pm.

Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

Osobiście też się będę wybierał vanem z capitolu, z tym, że pewnie będę jechał przez Sudbury zabrać kumpla, ale jeszcze nie jest to ustalone. Widzę, że ekipa Polska będzie dość spora :)

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Ja chyba musze odpuścić tego games Daya:< to jest we wrześniu a ja jestem między liceum a studiami i szczerze mówiąc nie chce ryzykować w żaden sposób. A powiedzccie mi prosze, jak zdobyć chociaż figurke Skavena na pamiątke?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Luciu pisze:Ja chyba musze odpuścić tego games Daya:< to jest we wrześniu a ja jestem między liceum a studiami i szczerze mówiąc nie chce ryzykować w żaden sposób. A powiedzccie mi prosze, jak zdobyć chociaż figurke Skavena na pamiątke?
w sumie, miedzy liceum a studiami to najlepszy możliwy czas by się wybrać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

ale 25 września:S a jak wulkan wybuchnie i nie przylece:/ albo cokolwiek, odwołają lot albo coś:/ duuuuupa

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Luciu pisze:ale 25 września:S a jak wulkan wybuchnie i nie przylece:/ albo cokolwiek, odwołają lot albo coś:/ duuuuupa
Skąd tyle pesymizmu? Uwierz mi, masz najdłuższe wakacje w życiu, jeżeli masz tylko możliwość jechać na Games Day to się nie zastanawiaj :)
Później będziesz tylko żałował że nie pojechałeś.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Luciu pisze:ale 25 września:S a jak wulkan wybuchnie i nie przylece:/ albo cokolwiek, odwołają lot albo coś:/ duuuuupa
a co za różnica kiedy to dokładnie jest, studia Ci się zaczynają dopiero od października.
A nawet jak się tydzień spóźnisz na inauguracje to się wiele złego nie stanie, co najwyżej trochę pobiegasz po dziekanatach by odebrać indeks, legitkę, itp. :)
Obrazek

ODPOWIEDZ