Tak se myśle...

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Tak se myśle...

Post autor: Golonka »

Mam taką trochę zabawną kmine którą można się fajnie pobawić, a w razie jakiś popełnionych zwycięstw zastosować w praktyce turniejowej. Otóż:

Slann mage priest
-focus of mystery
-Bsb
-Banner of ethernal flame
-Life

Slann mage priest
-Soul of stone/Becalming cogitation (jedno z dwojga)
-Plaque of tepok
-Shadow

40 Skink Cohort, fcg -222
41 Skink Cohort, fcg-227
10Skink Skirmishers-70
10 Skink Skirmishers-70

16templi, fcg, War banner -326
36 templi, fcg, jakiś banner do 40 pkt-611 + banner

6 chameleon-72
2 Salamanders hounting Pack-150

No takie coś dziwnego. Te dziwolongi skinków to do brzytwy, mnie bawi Javelin z siłą 6 czy 9 przy slannie :) do tego są tanie. Wariantów jest pare, można np. zmniejszyć oddział 36 templi i dać oddział 16 plus stedzia badz kroxy itp.
Jak sądzicie, piszcie wszystko: jaki sztandar, co lepiej na drugi slannie itp.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

to jest tak śmieszna rozpiska, że trudno to jakoś komentować :wink:

a tak na poważnie... ja myślałem o grze na dwóch Slannach na 2800+... ale bez takich dziwnych oddziałów skinków etc...

i może lepiej 2x16 TG i coś za resztę pkt. dorzucić?

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Ale czemu:( czemu śmieszna, to może działać, oddział 40 skinków z brzytwa robi swoje, pomyśl o ilościach kombinacji które można tu stworzyć, itp itd...
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Śmieszna pozytywnie :wink: chciałbym zobaczyć minę twoich przeciwników jak tym zagrasz:-P a brzytwa najpierw musi wejść :-(

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ale brzytwa działa tylko w CC..

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No wlasnie, rzucenie brzytwy nawet na 10tke javeliniarzy aby skopac jakas kawe juz sie fajne robilo ;)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Sorry, ale imo zostaniesz rozjechany przez każdą armię posiadającą przynajmniej 2 mocne oddziały do CC. Wytnie się wszystko dookoła dużych templi, a w 5 turze zrobi się mega kanapkę. Ratunkiem może być brzytwa, ale jak nie wejdzie to po grze. Cienko widzę też gre z mocnymi defensami, przecież te temple w życiu nigdzie nie dojdą.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Andrzej - pier...........
Ty i Twoje deathstarowe teoryhammerowanie jest slabe.

Prawda jest taka - imho, jak dobrze zagrasz to remis masz zawsze.
Rozjechac klocek 36 TG w momencie kiedy ma shadowa + life.
POZDRO POCWICZ.
Musialby strasznie warzywnie na kluczowe tury magii rzucic, inaczej nie widze mozliwosci zjechania tego klocka.
Na ile to jest pktow??

Slannow mozna lepiej zlozyc.

Andrzej
Pan Spamu

Jasne, na remis można zagrać zawsze, jak się ogarnia rozpę i ma pomysł. Tylko czy o to chodzi? Byłbym wdzięczny jak byś podał, jakiej armii ta rozpa gniecie jajca :)
I nie mieszaj do tego mojego deathstara :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Z defensami nie ma żadnego problemu, tak jest prawda, przynajmniej w Polsce. Poza Kudłatym na turniejach nie widze dobrze złożonych defensów. Z klopami jakiejś tragedii nie ma itp. do tego Ziemko ma racje nie ma siły aby w ture zniszczyć oddział 36 TG, jeżeli przeciwnik miałby więcej niż jeden duży oddział do walki zprawa byłaby prosta, blokujesz jeden oddział a drugi zabijasz itp. problem jest z bretonią, która czyści ci skinki (AAAA!!!! 600 pkt. z 2400! Katastrofa) i to tylko w momencie nie ogarnięcia stołu. Dalej tak naprawde widze problem z WoCH i to byłoby na tyle. Ale owszem Andrzeju w czymś masz racje (połowiczną, ale niech ci będzie) gra na remis nie jest tym co ludzie na Masterach lubią najbardziej itp. ale przypominam ci że gra na remis to ostateczność i i tak można ją w sumie osiągnąć, co jak na gre z kimś z czołówki nie jest złe. Kontynuując owszem rozpa jest troche funowa, ale Andrzeju twoje argumenty są z DUPY. dziękuje. (A tak serio andrzej podejdź do mojego flamu z przymrużeniem oka :))
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Tylko Łukaszu wymyśliłeś sobie rozpiskę zdecydowanie bardziej "na remis" niż poprzednią, podczas gdy masz zupełnie inny styl gry. Nie będziesz w stanie spokojnie poczekać, a akurat nie masz racji, że na masterach nie gra się na remisy- na wysokich stołach gry z reguły polegają na tym, by oddać jak najmniej, trampolina 20-0 powinna być rzadko kiedy spotykana. Co do samej rozpy to stara wg mnie lepsza, magia jest zbyt losowa by aż tak bardzo na niej polegać. Ogólnie masz mniej opcji, mniejsza różnorodność, mniej taktycznych kmin. Sprowadzasz grę do utafienia/brzytwy, takie sobie.

Andrzej
Pan Spamu

@Golonka

Spoko, Twoja rozpa. Może kiedyś spotkamy się na turnieju i zobaczymy co potrafi.

Bądź spokojny, zbyt dobrze znam Ciebie i Twój sposób wyrażania myśli, żeby podchodzić poważnie do flamu który wypluwasz z siebie przy każdej okazji :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Golon, Twój magiczny sposób ironizowania jest niezpominalny. Może wreszcie coś zagrasz na turnieju u nas?:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Co wy pitolicie, ze to rozpa na remis.
Sorry majac 36 templi to napieralbym nimi na pelnej k...
Powiedzcie mi, ktory klocek to sklepie majac wzmacniania i oslabiania z shadowa?

Imho jakby dobrze kminic to ta rozpa jest w stanie wygrac z prawie kazda rozpa.

Andrzej
Pan Spamu

Klocek 40 spearmanów z brzytwą? :wink:
Nie no, jasne jest, że bez brzytwy nie da rady rozkręcić takiego kloca.

A co do remisu, to imo ten klocek w życiu nie dojdzie do defensu, lub jeśli przeciwnik będzie chciał grać na remis.

Podsumowując, maske cholernie ciężko wklepać tej rozpie, ale jeśli przeciwnik się uprze, to ciężko będzie wyciągnąć coś ponad 11-9. Inna sprawa, jak koleś będzie miał ciśnienie i poleci do przodu :)

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Andrzeju skup sie: Mówie serio: Jestes głupi! OK. teraz uzasadnienie. Grałem z wieloma defensami, i właśnie po to są oddziały kameleonów, dwellersi i pitki aby zabic defens, do tego wybacz ale katapulty mnie jakos specjalnie nie przerazaja. A na obecnej edycji w kombacie u defensa jest sie w 3 turze max. Serio, nie pieprz już więcej o tych defensach bo to głupie, co przepraszam DE, Imp i Krasie? sorry nie mają tylu maszyn żeby zatrzymac tą rozpe.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Andrzej idz pieprzyc glupoty w innym dziale ok?
Twoje pojecie o stylu grania itd. jest tak potezne jak twoj defstar.

Andrzej
Pan Spamu

He he, spoko. Już mnie tu nie ma 8)

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Pap :)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
No, becouse no.

ODPOWIEDZ