Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Lazur »

Przed przecinkiem jest napisane poprostu, że możesz tego używać z dowolną magiczną bronią lub nie. Oczywiście to kwestia interpretacji ale moim zdaniem nie można zboostować siły ogonka.
A tak przy okazji się zapytam. Jeśli ktoś rzuci obniżenie siły na Abomkę to siła obniżona jest tylko na potrzeby testów charakterystyk i impactów bo przy opisie special ataków jest podana siła 6 a nie "base strenght", right?
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Idąc tym tropem jak rzucisz 6 na tabelce przy ruchu abomki, też masz dalej ataki z s6. ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Młody pisze: w opisie ogona nie ma nic o tym że zawsze bije z s3 nieważne jaką siłe ma posiadacz ;),
Nie ma napisane ale można prosto to wywnioskować :wink: :
Elektryk z ogonem bije swoje ataki z S3 i atak z ogona z S3
Warlord z ogonem bije swoje ataki z S4 i atak z ogona z S3
wniosek jest prosty, sila ataków z ogona nie ma nic wspólnego z S posiadacza.
A potion podnosi S użytkownika a nie jego jakichś tam dodatkowych ataków, więc IMO nie potion nie podnosi S ataków z ogona.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Tak samo można wywnioskować że potion mu podbija siłe, pierdzenie i jeszcze raz pierdzenie, i tak jestem dobry i nie naciagam jeszcze tego ataku z hounda na wieksza siłe ;p
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

ooo, łaskawco :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

warlord na bonebreakerze moze wchodzic do monków?
gral ktos wogole na takim warlordzie z fellbladem i na ratogrze?

czy WTF na turnieju moze byc stosowany jako Mortar?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Warlord na rat ogrze może dołączyć tylko do clanratów, stormverminów i rat ogrów.

Build z fell bladem jest ok, jeśli taki warlord jest drugim albo trzecim warlordem w grze, a nie generałem armii. No i jego azorek daje mu szybkość, lepszy save, fear, stomp, dodatkowe ataki oraz czwartą ranę, sporo bonusów.

A WTF na turnieju robiący za mortar to po prostu proks, a poza tym to będziesz go tak mógł użyć na większości turniejów lokalnych (tylko licz się z tym, że jakichś tam punktów nie dostaniesz za grę bez proksów).
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

o modele pytam sie w razie gdybym chcial na jakis turniej jechac skavenami :)
a za slavy mogą robić jakies gobosy jezeli ustawieni w oddziale beda poganiający je packmasterzy?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Młody pisze:Idąc tym tropem jak rzucisz 6 na tabelce przy ruchu abomki, też masz dalej ataki z s6. ;)
Moim zdaniem tak właśnie jest
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Lazur pisze:
Młody pisze:Idąc tym tropem jak rzucisz 6 na tabelce przy ruchu abomki, też masz dalej ataki z s6. ;)
Moim zdaniem tak właśnie jest
szczegolnie, ze gdzies w starych FAQ'ch 7-edycjnych bylo, ze te ataki tez sa modyfikowane. Nie wiem czy w nowym zostawili ten zapisek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Dla mnie to jest coś w stylu "rzucam obniżanie siły na cannon to obsługa ma siłę -1 i cannon ma siłę 9" można się oczywiście domyślić o co chodziło autorom booka kiedy podawali siłę special ataków ale nie koniecznie trzeba :D
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

To jest jakaś herezja Lazur, napisałeś, że abomka jak kulnie triplet na ruch i 6 na efekt, to dalej ładuje z S6, a przecież w opisie jest wyraźnie napisane, że ataki po tym wyczynie mają wyższą siłę, OCB?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

jest napisane, że ma wyższą siłę
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

No ok, chcesz przez to powiedzieć, że nigdy nie użyje tego bonusu? Przecież to się kupy nie trzyma ;-) Śmiem twierdzić, że za dużo RAWu uprawiasz ;-)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

A skad w takim razie wiesz, z jaką siłą bije na początku? W efekcie 5-6 jest napisane, że zadaje 2d6 hitów. Z jaką siłą? Z taką, jaką ma w profilu. Więc jeśli zwiększy się o 1, to atakuje z s7. Imo. Chyba, że jest coś w faq-u, co zmienia pogląd na tą sprawę, ale niczego takiego nie znalazłem.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Mam dokładnie takie samo zdanie w tej kwestii.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

czesc, czy kazdy skavenski wizard zna ten czar co zamieni wroga w clanraty? Jesli tak to zna ten i 4 wylosowane, czy wylosowany moze zamienic na ten?

pozdrawia'm

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Seer i ten szczurzy demon mogą zamienić dowolny wylosowany czar na 13-tke
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Akurat efektu 5-6 nie pamiętam ale przy większości efektów jest określona siła z jaką uderza Abomka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

w 5-6 siła jest wymieniona tylko w pierwszym zdaniu, mówiącym o modelach w base contact. Drugie zdanie mówi już tylko 2d6 automatic hits ;) Osobiście uważam, że powinniście wyjsć na dwór i nabrać świeżego powietrza w płuca, a nie przycinać abomkę :P
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

ODPOWIEDZ