League Of Legends

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: League Of Legends

Post autor: Vallarr »

US ssie pauke bez polyku. Abstrahujac juz od samych roznic w community (ktore na US imho ssie jeszcze bardziej) to nikt mi nie powie, ze ping rzedu 200-250 ms nie wplywa na gre. Masa skilli daje minimalny czas reakcji - tarcza sivir, by daleko nie szukac. Mniej czasu na unikniecie skillshotow - zbierajac to wszystko do kupy - US ssie. Nawet jesli bedziecie twierdzic, ze pingu nie czujecie, bo was czas reakcji jest znacznie nizszy, to praw fizyki nie oszukasz. Wyzszy ping - gorsza gra.

I zanim ktos sie doczepi - mam 30lvl na US i na EU, cos tam jednak wiem ;d

A co do samej gierki, to jest swietna. W sam raz na odpalenie jak masz godzinke nudy przed wyjsciem lub cala nocke z pelnym teamem. Granie solo to -80% frajdy z gry, nawet duo juz jest mega.
W porownaniu do HoN, ktore jest tylko kalka doty z rownie nieczytelna grafika, syndromem "carry + 4 smiecie" (tak, wiem, mozna grac na 2x carry :roll: ) i pseudosportowa napinka LoL wygrywa. Nie tylko popularnoscia, jako platforma sportowa na dota-like jest po prostu najlepszy. Czytelna grafika, sensowni devi (z poczuciem humoru, patch primaaprilisowy poslal mnie na ziemie do rotflowania kilka razy :D ), brak facerolli i ogromne community przebijaja inne dota-like na wylot.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

+1 =D>

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

http://www.leagueoflegends.com/board/sh ... p?t=614685

mi tam na euro dobrze sie gra, zwłaszcza że już team w miare ogarniety, a przynajmniej wypróbowany w boju :wink:

i z drewnianym komputerem bym sobie jednak za dużo nie pograł na US, kiedy nawet na euro zdarza mi sie biegać po klatkach przy teamfightach

i z innej beczki, nie uważacie że ostatnio coś trudno o ciekawszych championów? czy też masa klonopodobnych gości z hona czy doty jest nieunikniona :P
nawet teraz zapowiedziani zapowiadają się na klony chiprella i pandamonium z hona.
i jednak najczęściej w grach starą kadre się widuje :wink:
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

proszę Cie Brand to morderca. Jak zobaczyłem tylko filmik od razu kupiłem ze skinem. W rękach dobrego gracza to imo najlepszy dps mage w grze w chwili obecnej.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

bardzo mocny ale dostal nerfa po 3h chyba(?),mocny damage ale tylko 1 crowd control(stun),ma potencjał zdecydowanie
Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Brand ma tą przewagę nad Ryżem, że większośc spelli nie musi targetować (poza ulti).

CO do grania na US, to ja mam ping rzędu 100 ms, i żadnych lagów na Sivirce nie mam, a Shielda zazwyczaj walę w ostatnim momencie.

Ale gram głównie na Euro, bo mam znajomych, ale jakbym miał walić solo queue tylko to bym się szybko zmęczył -.-

jedyne co mi się nie podoba w LoLu to fakt że nie robią tego o co ich prosi Community. Wszyscy woleliby nowe tryby gry/ mapy typu ARAM itp. a oni ciągle dają nowych championów.

Szkoda po prostu, że nie zrobię map za IP/RP, byłoby po sprawie, jak chłopaki chcą się tak nachapać kasy...
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

diuk pisze:Brand ma tą przewagę nad Ryżem, że większośc spelli nie musi targetować (poza ulti).
i "E"

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

Tłumaczyli już jak jest z mapami ;) miałabyć, ale cała gra dostanie reworka grafiki dlatego stwierdzili że nie opłaca im się robić mapy na starą grafikę a potem ponownie na nową.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

A to nie wiedziałem ><

A kiedy ten boost grafiki będzie? Bo jakoś nie siedzę w temacie.. :(
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Miyokari

Z tego co czytam na bieżąco to jakoś w tym roku? Możliwe, że na wakacje ale to plotki.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ponoć nowa mapka na wakacje, czyli pewnie z przepisaniem silnika graficznego już będzie.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ściągnąłem sobie właśnie LoL i powiem szczerze, że czuję się nieco zagubiony. W pizdu okienek, przycisków, opcji, zdolności, czarów i przedmiotów. Da się to w ogóle ogarnąć? I czy warto?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

zdecydowanie warto, najlepiej znajdz sobie kogos, kto Cie na spokojnie wprowadzi w gre (jak grac, o co kaman i styl gry)

Andrzej
Pan Spamu

Spoko, ogarnę to jakoś. Na razie cholernie wkurzają mnie disconecty. Neta mam w porządku i nie ma z nim problemów, a i tak co 5-10 min mnie wywala.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Miyokari

Na którym grasz serwerze? EU czy US?

Co do disconnectów to coś dziwnego, choć ostatnio riot coś ma z serwerami. Do gry wrzuciło mnie ostatnio po około 8 minutach czekania z napisem już "League of legends" (po wybraniu bohaterów i dojścia licznika do 0) i co chwile wyskakiwało, że mogę mieć firewalla :roll:. Całe szczęście, reszta miała to samo.

Andrzej
Pan Spamu

Na EU. Na razie gracze vs boty, może to dlatego... Zobaczę czy w następnych dniach problem będzie się powtarzał.

Acha, i na początek lepszy tank, mag czy jakiś łucznik?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Fajnie się gra magami, ale ja na początku grałem meele dpsem. Jednak jest to na tyle proste, że chyba każdą postać będziesz w stanie ogarnąć po pewnym czasie gry. Nobrainowa jest Ashe, proste to-to wybitnie a potrafi przywalić. Ja gram na EU, co prawda tylko wieczorami, ale nigdy nie mam dc.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Andrzej pisze:Spoko, ogarnę to jakoś. Na razie cholernie wkurzają mnie disconecty. Neta mam w porządku i nie ma z nim problemów, a i tak co 5-10 min mnie wywala.
nie przejmuj się tym, od wczoraj są problemy z serwerem niezależne od użytkowników (tzn. zależne bo jest nas za dużo :) )

Andrzej
Pan Spamu

Tak, Ashe faktycznie jest prosta w obsłudze :wink:

Opłaca się kupować te itemy, który oni rekomendują?

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

na początku tak z czasem sam przekonasz się że można coś lepszego złożyć. Proponuje zapoznać się z : http://leaguecraft.com/champions

ODPOWIEDZ