Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Re: Nowa Edycja

Post autor: debelial »

Naviedzony pisze:GW powinno wydać wszystkie kodeksy, które są jeszcze z 6 edycji, a potem zacząć od najbardziej giętych armii. Czyli Ogry i Wood Elfy, a dalej powinny się pojawić Dark Elfy, High Elfy, Wampiry i Demony
Z 6 edycji jest jeszcze Bretonnia i Krasnoludy, ale pewnie nie chcą nowych ksiąg za szybko ;]

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Generalnie na papierze Warspinx jest niezly ale.......MV 5 brak marszu i jak w tej edycji poruszaja sie monstery? No wlasnie......brak darmowych pivotow, za to placenie za wheela....Ta... on gdzies dojdzie kiedys.........i strasznie miekki jest.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

debelial pisze:
Naviedzony pisze:GW powinno wydać wszystkie kodeksy, które są jeszcze z 6 edycji, a potem zacząć od najbardziej giętych armii. Czyli Ogry i Wood Elfy, a dalej powinny się pojawić Dark Elfy, High Elfy, Wampiry i Demony
Z 6 edycji jest jeszcze Bretonnia i Krasnoludy, ale pewnie nie chcą nowych ksiąg za szybko ;]
Wręcz przeciwnie. Mówię oczywiście za siebie. Ja już tak długo i z takim utęskinieniem czekam na nowy kodeks, że jak dla mnie to mogą w nim psy na kotach jeździć, ważne żeby wreszcie wyszedł.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Ja też bym z chęcią nowy AB brodaczy zobaczył ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Taa, breta z Aniołem, a dwarfy z jakims kurwa zeppelinem dwarfickim, ostatnio moda na duże zabawki ;/
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Młody pisze:[..]dwarfy z jakims kurwa zeppelinem dwarfickim, ostatnio moda na duże zabawki ;/
albo kawaleria - fuck yeah!

wracając do tematu... coraz bliżej book, jestem ciekaw czy 'płaczki' po premierze przestaną jojczyć i wezmą się za granie ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

nie wiedziałem gdzie to dać:
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=300199
dla zainteresowanych , model Sphinxa w malowaniu. imho baardzo ładny. pzdr.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Parę dni temu miałem okazję obejrzeć i pomacać nowe figurki TK. O ile pomysł na sfinksa mnie mierzi i wydaje się odtwórczy, to sam odlew i rzeźba jest na bardzo wysokim poziomie.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

O lol, ja nie pomyślałem nawet, że możecie zechcieć cofnąć +200 pts tej armii, patrząc po tym co wiadomo (bo może się przecież zmienić), to byłoby to jakieś szaleństwo :shock: . Póki co, jak na mnie, ta armia jest ewidentnie przycięta, tylko Casket wydaje się naprawdę sycący.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Czy oprócz pogłosek z warseer'a i kilku zdjęć AB i kart magii macie jakieś inne dowody na to, że taki na 100% będzie AB? Jakiś .pdf czy coś??
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie mamy, z resztą to nielegalne. :x
Obrazek

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Eeee.... czy są jeszcze jakieś inne dowody o tym że będzie book? No na przykład to że GW powiedziało że wyda book i dało datę premiery na swojej stronie? Kayol to już skrajnie iście szczurzej paran.. podejżliwości albo po prostu uznałeś że ten temat zrobiliśmy dla jaj rajcując się fałszywymi obietnicami GW i podrobionymi skanami kart magii.

edit: trochę przesadziłęm
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, o 21:58 przez likaon, łącznie zmieniany 1 raz.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

@Domin- ale to chyba oczywiste, ze TK już tych +200p. nie nie będzie.. jak zresztą każda armia z 8ed bookiem ( ogry, niestety) . Czy te booki będą gnieść czy nie , napisane będą już z zamysłem działania w nowych realiach. Taki life. Zresztą, pomimo whina to o tak będą pewnie dobrą Tier2 armią.
@Likaon :roll:

Kalesoner
Szczur Królów

Wcale nie oczywiste, skoro zastanawia się nad tym przynajmniej jedna z 5 osób tworzących zasady ETC. To czy jakaś armia ma 8ed booka czy nie, nie jest żadnym wyznacznikiem bonusów czy ich braku w ETC.
Obrazek

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Możesz podać kto sie zastanawia? bo nigdzie takich głosów nie zauważyłem. I tak, 8ed book jest wyznacznikiem bonusów w ETC. Jeżeli ciąg wydawania booków i ich poziom zostanie zachowany, to możemy założy ze Armie same się z balansują.
ETC imho w zamyśle ma temperować stare podręczniki w stosunku do nowych. Na poznanie nowych TK ( i Orków zresztą) potrzeba przynajmniej z pół roku i dobrych graczy turniejowych- i zakładanie ze do tego czasu z jakiegoś powodu Armia będzie miała boost , jest co najmniej dziwne.

Zresztą Kalesoner, duże LOL wyciągając takie wnioski nie widząc jeszcze booka.
pzdr,KG

Kalesoner
Szczur Królów

Barbarossa pisze:A o TK już wiadomo w zasadzie wszystko, pozostaje się zastanowić, czy na Euro będą miały +200 pkt, czy nie.
No to widzę, KG, że lepiej ogarniasz system tworzenia oganiczeń ETC niż Barb, szacuneczek.
Król Goblinów pisze: I tak, 8ed book jest wyznacznikiem bonusów w ETC.

EDIT
Oczywiście pewną trudnością może być znalezienie posta na poprzedniej stronie i szybka obczajka, że Barb jest jedną z 5 bodajże osób tworzących ETC i skoro się zastanawia nad utrzymaniem bonusu dla TK, to może oznaczać... o kurcze to może oznaczać, że 8ed book czy nie, to żadna różnica!

pozdrawiam i jeszcze większe lol :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Bez uszczypliwości, forumowy bojowniku. Staram się ogarniać jak mogę, może mi wychodzi, może nie.
jak już rzucasz cytatami, to proszę, tez Barb, z TWF:
The extra points for TK's refers to their current (still) army book. This will be subject to change once the new army book comes out and we make the decision that it is OK to use for the ETC (i.e. has no mechanics that would render the comp useless or somesuch). So the TK note is for the old book, the new book is not addressed in the comp in any way. We have not read it yet and will not base anything on internet gossip.
wiec tyle ode mnie, poLOLowaliśmy. Jeżeli committee stwierdzi w końcu ze TK są unpowered i przyzna bonus, spoko- wiedza co robią, ale to dopiero za pewnie czas ( na takiej samej zasadzie OnG tez sobie zażyczą boost,i OK za nimi itp.) i nie prędzej niż za 2/3 Mastery, bo jak inaczej poznać wartość nowego Armybooka. Z OnG było to samo marudzenie a podręcznik jest bardzo ok, jak się okazało- nie przegięty, tylko dobry.

Pzdr,KG

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Tylko widzisz, podrecznik TK jest dużo słabszy od tego O&G. Interesuje sie obiema armiami, TK znam od podszewki, niedawno Arok trafił w sendo co skutkowalo nabyciem zielonych z podrecznikiem wiec mam jakies rozeznanie.
Najpierw byłem zajawiony plotami o TK, potem w miare wychodzenia kolejnych faktow nadejszlo załamanie :/ Armia mocno srednia na minus, zabrano jej wszystie fajne 6-ed rzeczy nie dajac nic w zamian. Sorry.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Trochę mnie likaon źle zrozumiałeś. Że wyjdzie nowy book, to nie mam też wątpliwości. Tylko czy zawarte w nim info jest jakoś pewnie potwierdzony :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Zwracam honor i przepraszam źle cię zrozumiałem. podobnie jak było przy premierze orków wszystkie ploty z warserra się potwierdziły, a kilka stron wcześniej były autentyczne skany kart magii.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

ODPOWIEDZ