Witam. Pilnie potrzebuję się dowiedzieć, chociaż częściowo o sławnych ludziach związanych z Kolonią (Niemcy). Wiem, że tutaj zawsze pomożecie.
Nie mogę nic porządnego wy-googlować.
Przy okazji moglibyście, jeżeli się orientujecie jakieś ciekawostki. (Tam są chyba jakieś imprezy związane z grami wideo,PC?)
Znani ludzie z Kolonii
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Znani ludzie z Kolonii
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
bylem rok temu na duzym konwencie, ale nazwy sobie raczej nie przypomne w tym roku jest chyba w drugi weekend maja jesli to ulatwi szukanie
Na razie zorientowałem się o World Cyber Games. Potrzebuje jeszcze tych ludzi oraz jakieś ciekawostki. Jeżeli byście byli na tyle łaskawi.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
Oczywiście nikt nie pamięta o Lukasie Podolskim? Toż to legenda Kolonii
Sprawdź też pierwszowojenne lotnictwo niemieckie, zwłaszcza dowódców floty sterowców.
A piwo Koelsch jest w sumie straszne Taki trochę pszeniczny Oboloń...
Sprawdź też pierwszowojenne lotnictwo niemieckie, zwłaszcza dowódców floty sterowców.
A piwo Koelsch jest w sumie straszne Taki trochę pszeniczny Oboloń...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Ok dzięki na pomoc. ;] Już zebrałem parę osób + to co mi podaliście. Na początku troszkę się bałem linczu za spamowanie, ale całe szczęście mi pomogliście. Jeszcze raz dzięki już wszystko ogarnąłem.
Słuchaj, mam nadzieję, że nie za późno- nie wiem po co mi były studia na historii, bom głupi jak but, skoro nie pomyślałem o Adenauerze! Jako kanclerz NRF był dyżurnym straszakiem PRL, zwłaszcza po tym, gdy sfotografował się w płaszczu krzyżackim. Swój chłop
Taka ciekawostka- właśnie ta fota trafiła w stanie wojennym na plakat- K.Adenauer, R. Reagan i napis "Krucjata przeciwko Polsce" Kazik śpiewa o nim w songu "Parada wspomnień" zresztą
Taka ciekawostka- właśnie ta fota trafiła w stanie wojennym na plakat- K.Adenauer, R. Reagan i napis "Krucjata przeciwko Polsce" Kazik śpiewa o nim w songu "Parada wspomnień" zresztą
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
Konrad Adenauer - pierwszy kanclerz Niemiec zachodnich po II WŚ 14 lat na tym stanowisku.
Gime more Guns! Guns'N'Roses
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
(...)now holidays come,and then they go,nothin new to gain,collect another memory..when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine, mine(...)
a choćby Farina, który tam wymyślił wodę kolońską, Imhoff, który stworzył muzeum czekolady (polecam obejrzeć, bo jest fantastyczne!).
A co do imprez - to w 2008 było WCG. W Kolonii jest chyba sklep GW duży, może z nimi gadać o tamtejszych gierkach?.
A co do imprez - to w 2008 było WCG. W Kolonii jest chyba sklep GW duży, może z nimi gadać o tamtejszych gierkach?.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.