Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Re: Nowa Edycja

Post autor: Domino »

Ale ma chyba 5 sv pl;us construct? Tak samo jak sfinks? Nie wyobrażam sobie sfinksa z sv na 5+ :shock: .

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

To czas sobie wyobrazic:D Wszystkie, ale to wszystkie konstrukty w tej armii maja LACZNIE sv 5+ poza kawaleria na kobrach ktora ma 3+.

Dziekuje pozdrawiam:D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

A skąd to wiesz, to pewne info? Spójrz na sam model, wygląda jakby kawał pancerza nosił. Poczekamy do booka.

Malal
Kretozord

No nosi kawal pancerza przez co ma T 8:D

Chcesz sie zalozyc o flaszke?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

nie rób chłopaka w bambuko :D

Niestety nie róbcie sobie nadziei na lepszego SV na constructach niz 5+ poza wezokawa która ma na 3+.
To jest 100% pewne.

Zródła już potwierdzone - podejzewam że zarówno ja jak i Malal mamy te same zrodło :)

PS.

Ale po zobaczeniu i potwierdzeniu wszelakich złych i dobrych wiesci uwazam ze nie ma tragedii - trzeba tylko wykminic dobra rozpe i ja sobie ograc.

Malal
Kretozord

Ja tam sie ciesze ze plotka sie potwierdzila ze nie ma przymusu brania kinga czy princa:d 120-140 pkt zaoszczedzone w rozpie:D

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Domino, co do sfinksa i pancerza na jego modelu, to zauważ że Ogry wg fluffu masakrują całe oddziały dzięki swej ogromnej sile i wytrzymałości
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Tak, czytałem podręcznik do ogrów, fluffowo bydlaki nie do zabicia (kula armatnia w żołądku?).
Chodzi raczej o to, że ja wystawiam modele, które mi się podobają- sfinksa też będę wystawiał, jest bardzo fajny, zszokowało mnie jednak trochę to, że na połowę armii będzie bezużyteczny, zostanie zapluty samymi strzałami... W cc podobnie, wszelkie hordy po prostu ilością ataków go rozwalą.
Co do princa ja na pewno będę go wystawiał, WS 5 jest nie do pogardzenia, już dla tego faktu warto znaleźć dla niego punkty. W sumie powiedz, Malal, jaka jest Twoja wizja tej armii? Większość z nas coś przedstawiła, ciekaw jestem co naczelny maruda wykminił ;).

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Smiechu pisze:nie rób chłopaka w bambuko :D

Niestety nie róbcie sobie nadziei na lepszego SV na constructach niz 5+ poza wezokawa która ma na 3+.
To jest 100% pewne.

Zródła już potwierdzone - podejzewam że zarówno ja jak i Malal mamy te same zrodło :)

PS.

Ale po zobaczeniu i potwierdzeniu wszelakich złych i dobrych wiesci uwazam ze nie ma tragedii - trzeba tylko wykminic dobra rozpe i ja sobie ograc.
Zgadzam sie. Źródło książka nie kłamie chyba ;)

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

Ja chciałbym wiedzieć tylko jedno czy jest opcja nie zaliczać samych masakr w plecy i jakoś tam grać sobie tymi nowymi TK :?: Bo na zasadach WFB znam się tyle o ile czyli suuuuabo :mrgreen:
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Antesky13
Plankton

Post autor: Antesky13 »

Witam. :wink:

Przepraszam jeśli takie pytanie padło ale,
chciałbym się spytać kiedy i czy w ogóle wyjdzie polska edycja podręcznika TK.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Smiechu pisze: Zródła już potwierdzone - podejzewam że zarówno ja jak i Malal mamy te same zrodło :)
right!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Alexander pisze:Ja chciałbym wiedzieć tylko jedno czy jest opcja nie zaliczać samych masakr w plecy i jakoś tam grać sobie tymi nowymi TK :?: Bo na zasadach WFB znam się tyle o ile czyli suuuuabo :mrgreen:
Dla nowego gracza nowy book będzie bardziej przyjazny niż stary, wydaje mi się, że da się radę. Szałowych wyników nie będzie, ale jest parę rzeczy, które mogą natłuc punktów. Poza tym zwróciłeś uwagę głównie na tę armię, więc skoro Ci się najbardziej podoba, to nie ma co się zastanawiać ;)

O polskiej edycji na razie chyba nic nie wiadomo. I tak wszyscy kupią angielską, jak tylko wyjdzie :D.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Antesky13 pisze:Witam. :wink:

Przepraszam jeśli takie pytanie padło ale,
chciałbym się spytać kiedy i czy w ogóle wyjdzie polska edycja podręcznika TK.
Pozdrawiam.
pewnie tak jak O&G czyli ~2-3 miechy od premiery eng
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Antesky13
Plankton

Post autor: Antesky13 »

Dzięki :wink:

mitthraw
Warzywo

Post autor: mitthraw »

Podobno Faber nie wyda nowych podręczników, w związku z otwarciem swojego sklepu, to GW będzie wydawało je po polsku.

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Nie rozumiem ludzi którzy kupują podręczniki po Polsku :(

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Fluff
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jeśli ktoś już ma booka to niech odpowie: jak to jest z markerami? Stawiam marker np. w pierwszej turze i już od pierwszej tury zawsze musi wykopka wychodzić z tego miejsca czy co turę tą samą wykopkę mogę próbować wykopać gdzie indziej jeśli nie wyjdzie mi poprzednie wykopanie?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

No tak ja wiem sam jestem fanem, ale bez przesady nie potrzeba jakichś ultra skilli do przeczytania ze zrozumieniem tego co w kodeksie, a tam tego fluffu zazwyczaj za dużo tyż nie ma raczej... Myślę, że każdy by lepiej zrobił jakby kupił wersję oryginalną i usiadł sobie ze słownikiem/internetem jak coś mu sprawia trudność(powaga) ale to tylko moja myśl 8)

ODPOWIEDZ