Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Marcins
Masakrator

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Marcins »

plague monk crew jest w furmance
plague monk to zwykły piechociarz
plague benner działa tylko na plague monki.
ale to tylko moje zdanie...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jest tak jak napisał Andrzej. Mroczny rycerzu twierdząc, że każdy kto ma inne zdanie niż Ty jest idiotą chyba nie przyspaża Ci wielu sympatyków. Podsumuje moją wypowiedź: Abomka używa swojej siły przy testach charakterystyk, inpaktach, efekcie tabelki 3-4 i 5-6 (poza hitem po oblanym teście inicjatywy), tam gdzie jest napisane, że jest siła 6 jest siła 6. Z mojej strony koniec dyskusji na ten temat. Kto chce niech woła sędziego :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Denis pisze:podobno gdzieś było ale potrzebuje konkretnego uzasadnienia czy monki z plague furnace mają przerzuty za plague banner jak nie to dlaczego ??
Nigdzie nie jest to senswonie uściślone a przekonania osób którym to przeszkadza bo zginie pare zołnierzy więcej nie mają uzasadnienia.

( obsługa dostaje Frenzy jak to jest w FAQ'u więc wydaje mi sie ze plague banner też powinien działać )

Masz tu wypowiedzi dwóch członków LS w tej sprawie (wypowiedzi Mac'a i Kudłatego). Opcja "Szukaj" nie boli.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... ue#p687359
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

ok dzięki za szybką odp. ( mogłem dać szukaj ) ale potrzebowałem jakiegoś sensownego wytłumaczenia dlaczego nie działa choć gdyby nie wypowiedź LS to bym twierdził że działa bo przy furmance jest napisane Plague Monk (crew) więc z samego booka ciezko to było wywnioskować czy działa czy nie xD

I żeby nie spamować to spytam czy widzicie teraz zastosowanie dla furmanki ?? Czy po poprostu wyrzucić ja z rozpiski i kombinować nad czymś nowym ??
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Furmanka... to zależy. Ja nią grałem na DMŚ, wyszło genialnie, ale to pewnie temu, że graliśmy drużynówkę, więc miałem pewność nie dostać niekorzystnych matchupów.

Tak poza tym to niestety ciężko, bo głupie pit of shades ma 50% szans to sprzątnąć (pomijając comba z miasmą). Nie lubi się też z działami i katapami. Wszystko zależy od tego z kim grasz. Takie tam oczywiste oczywistości.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Lazur pisze:Jest tak jak napisał Andrzej. Mroczny rycerzu twierdząc, że każdy kto ma inne zdanie niż Ty jest idiotą chyba nie przyspaża Ci wielu sympatyków. Podsumuje moją wypowiedź: Abomka używa swojej siły przy testach charakterystyk, inpaktach, efekcie tabelki 3-4 i 5-6 (poza hitem po oblanym teście inicjatywy), tam gdzie jest napisane, że jest siła 6 jest siła 6. Z mojej strony koniec dyskusji na ten temat. Kto chce niech woła sędziego :D
Ani mnie to ziębi ani grzeje czy ktoś z innego miasta mnie będzie lubił. Ale jak sie wypisuje pierdoły to trzeba sie liczyć z tym, że można zostać nazwanym idiotą. A z tą siłą jest dokładnie tak jak mówisz (przynajmniej RAWowo). Bo to jak sędzia powie to już można być inna kwestia.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Nigdzie nie napisałem, że chodzi mi o ludzi z innego miasta, no chyba, że w Twoim wszyscy zawsze się z Tobą we wszystkim zgadzają w takim razie gratuluje empatii :)
Z takiego samego "RAWu" wynika między innymi to, że zmniejszenie siły trolla nie zmniejsza jego siły rzygania no chyba, że według "nie-RAWu" wynika coś innego.
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

że się wtrącę z pytaniem totalnie na inny temat.

"plague benner" jak to jest nazwane w polskiej wersji ??

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Proporzec Zarazy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Pytanko odnosnie abomki.

1. Kiedy pajak atakuje nas swoim jednym atakiem z trucizna i zadaje D6 ran moze to zrobic przeciwko abomeczce?
2. Czy jednostki moga robic S&S na szarze abomki? Jesli tak to na jakim zasiegu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

minosso pisze:Pytanko odnosnie abomki.

1. Kiedy pajak atakuje nas swoim jednym atakiem z trucizna i zadaje D6 ran moze to zrobic przeciwko abomeczce?
2. Czy jednostki moga robic S&S na szarze abomki? Jesli tak to na jakim zasiegu.

Pozdrawiam
1. Tak
2. Nie mogą, ponieważ nie ma normalnych reakcji na szarżę. Zawsze musisz stać.
Obrazek

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Jak działa czar czar Wither (czyli nr. 3 z lore of plauge) tzn. Czy jest to rip? Czy moze sie sumowac ?? i czy moge go rzucic na kilka roznych oddzialow?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Raz rzucony pernamentnie obniża T celowi o 1. Nie jest RiPem, działa na jeden odział. Dość niecny czar.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Dodam jeszcze, że się sumuje, więc potencjalnie możesz obniżyć T oddziału przeciwnika do 0, niszcząc go całkowicie.

Trubas
Falubaz

Jak czar wejdzie to nie moga go rozproszyc??

Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Nie, to nie RiP, żeby tak działał. Po prostu - zaniża T przeciwnika o 1 do końca gry. Rozproszyć można go tylko gdy jest rzucany, jak normalne czary.

Trubas
Falubaz

Dzieki bardzo za pomoc. Czy brass orb i doom rocket to magic attacks?

Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Tak, doomrocket jest w dziale magic weapons nawet, a te z definicji mają magiczne ataki.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

1. Czy jeśli dodam Skweela do jednostki szczurogrów, w której jest warlord na szczurogrze to czy warlord i jego wierzchowiec też będą mieli bonusy od Skweela?
2. Czy przy ranach zadawanych w siebie z Blade of Corruption można użyć armor/ward save? (nigdzie nie pisze, że nie można)

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Czy snajperki z death'a mogą być bezpośrednio rzucone na grey seera na dzwonku ?
Jeśli tak to jaki ward save mu przysługuje ?

ODPOWIEDZ