EURO WE
- dziekanotr
- Wodzirej
Re: EURO WE
dobra Goboss, przekonales mnie chyba:> zobaczymy w sobote czy warto w tego stubborna inwestowac.
rozpa wyglada teraz tak:
LORDS:
(gen.)Wardancer Highborn,annoyance of netlings,stone of crystal mere,crown of command= 285pkt
Spellwaver, 4lvl, Wand of wych elm, ironcurse icon, lore of BEASTS= 310pkt
HEROES:
Noble, bsb, asyendi's bane, hail of doom arrow,dragonhelm, light armor= 142pkt
Spellsinger, 2lvl, scroll, lore of ATHEL LOREN= 150pkt
CORE:
9xdriads= 108pkt
9xdriads= 108pkt
15xglade guards, fcg, banner of eternal flame= 220pkt
12xglade guards,musican= 150pkt
12xglade guards, musican=150pkt
SPECIAL:
14xwardancers,musican= 259pkt
14xwardancers, musican, champion= 273pkt
RARE:
6xwaywatchers= 144pkt
1xgreat eagle=50pkt
1xgreat eagle=50pkt
ALL: 2399pkt
moze macie lepszy pomysl jak spozytkowac 6pkt na cos innego niz ironcurse icon na czarce?
rozpa wyglada teraz tak:
LORDS:
(gen.)Wardancer Highborn,annoyance of netlings,stone of crystal mere,crown of command= 285pkt
Spellwaver, 4lvl, Wand of wych elm, ironcurse icon, lore of BEASTS= 310pkt
HEROES:
Noble, bsb, asyendi's bane, hail of doom arrow,dragonhelm, light armor= 142pkt
Spellsinger, 2lvl, scroll, lore of ATHEL LOREN= 150pkt
CORE:
9xdriads= 108pkt
9xdriads= 108pkt
15xglade guards, fcg, banner of eternal flame= 220pkt
12xglade guards,musican= 150pkt
12xglade guards, musican=150pkt
SPECIAL:
14xwardancers,musican= 259pkt
14xwardancers, musican, champion= 273pkt
RARE:
6xwaywatchers= 144pkt
1xgreat eagle=50pkt
1xgreat eagle=50pkt
ALL: 2399pkt
moze macie lepszy pomysl jak spozytkowac 6pkt na cos innego niz ironcurse icon na czarce?
Widze ze mowa o Stone of Rebirth wiec sie podłączę - jak on dokładnie działa bo slyszałem rózne wersje - jak hero ma 1W to wsv sie włącza, ale co sie dzieje jak np.bohater sie wyleczy?goboss pisze:2+ ward na ostatnia rane (juz nie jest one use only),
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- dziekanotr
- Wodzirej
jak sie wyleczysz to nie masz tego warda, on jest tylko i wylacznie jak hero ma 1wounda, jak sie podleczysz, to wylacza ci sie ten ward. wlacza sie dopiero kiedy znowu bd mial 1w. ale jak dostaniesz kb na poczatku to jest nie ciekawie;p dlatego wole chyba pozostac przy wyczerpywalnym wardzie na 3+. ale ten stone of rebirht tez jest ciekawy i swietny na wszystko co nie ma kb;p
- dziekanotr
- Wodzirej
to tym gorzej o 20 zaczynam bitwe, dam znac jak mi poszlo !!
- dziekanotr
- Wodzirej
ok, jestem swiezo bo bitwie z empire to moge w miare ze szczegolami mam nadzieje zdac wam relacje. Ja gralem ta rozpa powyzej oczywiscie, przeciwnik mial :
-altara/altera? cos takiego, jakies boundy, ward 4+
-maga z lore of fire i scrollem
-3 ogromne kloce halabardnikow( po30+ modeli)
-2xmortar czy cos w tym rodzaju
-czolg
-2x5 fast
-2x10 kusznikow
udalo mi sie ugrac z tym 10:10 i powiem ze jestem zadowolony, bo balem sie ze ostro dostane.
z kusznikami/fastami poradzili sobie lucznicy. nie wiedzialem co zrobic z czolgiem i altarem. w 2 turze na czolg udalo mi sie rzucic na ifce duza wlocznie z beasta, masakra wbilem mu 5 woundow i stal do konca gry.
waye mi sie nareszczie sprawdzili, zdjeli te 2 maszynki a potem znowu bohatersko zgineli od pocisku maga z fire.Goboss mial racje co do tego stubborna na lordzie, bez tego nie bylo by rowniej walki z tymi duzymi klockami. raz musialem sie brejkowac na -4 i byloby nie ciekawie ,gdyby ten stubborn.
Powiem, ze pomimo remisu, rozpiska sprawowala sie naprawde dobrze, brakowalo mi tylko jesczze wiecej tancerzy orzelki sa extra, szkoda ,ze tylko 2 mozna wystawic, lore of beasts zostaje na duzej czarce, przekonalem sie jak dobra jest sygnaturka i oczywiscie wlocznia. driady z tancerzami swietnie rozkrecaja piechote, po wczesniejszym zmiekczeniu jej przez 39 glade guardsow
jten fire na jego magu naprawde namieszal, ta armie strasznie bola pociski, szczegolnie gg, ktore sa bez zadnego sejwa...
w rozpie narazie nei mam zamiaru nic zmieniac, zobaczymy jak dalej bd mi nia szlo, narazie zostaje taka jaka jest. i jeszcze raz dzieki Goboss za podsuniecie pomyslu ze stubbornem!!! bardzo sie przydal
pozdrawiam!!
-altara/altera? cos takiego, jakies boundy, ward 4+
-maga z lore of fire i scrollem
-3 ogromne kloce halabardnikow( po30+ modeli)
-2xmortar czy cos w tym rodzaju
-czolg
-2x5 fast
-2x10 kusznikow
udalo mi sie ugrac z tym 10:10 i powiem ze jestem zadowolony, bo balem sie ze ostro dostane.
z kusznikami/fastami poradzili sobie lucznicy. nie wiedzialem co zrobic z czolgiem i altarem. w 2 turze na czolg udalo mi sie rzucic na ifce duza wlocznie z beasta, masakra wbilem mu 5 woundow i stal do konca gry.
waye mi sie nareszczie sprawdzili, zdjeli te 2 maszynki a potem znowu bohatersko zgineli od pocisku maga z fire.Goboss mial racje co do tego stubborna na lordzie, bez tego nie bylo by rowniej walki z tymi duzymi klockami. raz musialem sie brejkowac na -4 i byloby nie ciekawie ,gdyby ten stubborn.
Powiem, ze pomimo remisu, rozpiska sprawowala sie naprawde dobrze, brakowalo mi tylko jesczze wiecej tancerzy orzelki sa extra, szkoda ,ze tylko 2 mozna wystawic, lore of beasts zostaje na duzej czarce, przekonalem sie jak dobra jest sygnaturka i oczywiscie wlocznia. driady z tancerzami swietnie rozkrecaja piechote, po wczesniejszym zmiekczeniu jej przez 39 glade guardsow
jten fire na jego magu naprawde namieszal, ta armie strasznie bola pociski, szczegolnie gg, ktore sa bez zadnego sejwa...
w rozpie narazie nei mam zamiaru nic zmieniac, zobaczymy jak dalej bd mi nia szlo, narazie zostaje taka jaka jest. i jeszcze raz dzieki Goboss za podsuniecie pomyslu ze stubbornem!!! bardzo sie przydal
pozdrawiam!!
- dziekanotr
- Wodzirej
wlasnie na 2 duzych bardzo dobrze mi sie gra, nie bd ich dzieli, bo bym mial 3 po 9 , slabo troche;/ Goboss, po ile tancerzy masz oddzial?
- dziekanotr
- Wodzirej
przeszla mi przez glowe mysl, zeby zamiast 2x14 wd , dac ich po 2x11 i gola szostke wd uda mi sie zmiescic, ktora bardzo by sie w tej rozpie przydala jako support dla wiekszych oddzialow tancerzy i taka szostka jest w miare tania. Co o tym sadzicie?