8 edycja- pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania
@Azgaroth. Armia VC się sypie nie jak nie ma generała na stole tylko jak ginie, jak pogonisz za stół to rozsypujesz oddziały?
@Gąsior. Wrzucę do nas na Ls temat.
Hej, pytanko małe.
Jak jest z losowaniem czarów dla 2 magów z jednej domeny? Oboje rzucają jednocześnie na czary czy po kolei i ewentualnie wybierają czary jeśli mają dublet? co jeśli jeden np wylosuje pierwszy czar, drugi nie wylosuje ale ma jakiś dublet i wymienia na pierwszy a póżniej pierwszy mag który wylosował nie może mieć tego pierwszego i co zniemia na inny skoro on wylosował ten pierwszy. Czy jest totalna wolna amerykanka i każdy zmienia co chce na co chce i w jakiej chcce konfiguracji. Jest wogóle jakaś kolejność czy jak?
Jak jest z losowaniem czarów dla 2 magów z jednej domeny? Oboje rzucają jednocześnie na czary czy po kolei i ewentualnie wybierają czary jeśli mają dublet? co jeśli jeden np wylosuje pierwszy czar, drugi nie wylosuje ale ma jakiś dublet i wymienia na pierwszy a póżniej pierwszy mag który wylosował nie może mieć tego pierwszego i co zniemia na inny skoro on wylosował ten pierwszy. Czy jest totalna wolna amerykanka i każdy zmienia co chce na co chce i w jakiej chcce konfiguracji. Jest wogóle jakaś kolejność czy jak?
Czary z tej samej domeny nie mogą się powtarzać oprócz czaru-sygnaturki na który to czar mozesz wymienić inny ktory wczesniej wylosowałeś.Jeśli rzucisz dublet losując czary to czar odpowiadający numerowi na kostce zostaje a drugi możesz sobie wybrać.Nie ma kolejności losowania czarów magami wiec jeśli masz dwóch magów z tej samej domeny to najlepiej losować czary najpiew małym magiem i wziąć takie których nie bedzie uzywać duzy.W ten sposób duzym magiem bedziesz miał czary na których ci najbardziej zalezy
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Tak, tyle że raz na 36 bitew będziesz miał zonka, jak rzucisz 6,6 na małym magu
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
kudłaty pisze:
Kod: Zaznacz cały
Q: If a model is transformed, for example by the Transformation
of Kadon or Sivejir’s Hex Scroll, do their special rules stop working
along with their magic items and equipment?(Reference)
A: No
Nie, FAQSoulferin pisze:I od razu mam takie pytanie :
Jeśli przy pomocy czaru Transformation of Kadon mag zamienia się w górską Chimerę która ma 4D6 ataków to i tak maksymalnie mogę mieć 10 ataków?
-
- Plewa
1.Czy jeżeli mag ma nieudane rzucenie czaru (przez np. nieodpartą siłę) to może jeszcze czarować w tej turze?
2. Czy w 8ed jest kara za 2 jedynki podczas czarowania?
3. Czy w zasadzie Za mało mocy chodzi o sumę wyniku rzutu kostek czy jak na jakiejkolwiek kostce będzie 1, 2 ?
2. Czy w 8ed jest kara za 2 jedynki podczas czarowania?
3. Czy w zasadzie Za mało mocy chodzi o sumę wyniku rzutu kostek czy jak na jakiejkolwiek kostce będzie 1, 2 ?
1. To zależy od tego jaki wynik rzucisz na tabelę mistcasta.Przy niektórych efektach mag nie moze dalej czarować w tej turze magii
2.Nie ma
3.Chodzi o sumę wyniku kostek
2.Nie ma
3.Chodzi o sumę wyniku kostek
Przenieśmy sie moze do VC bo nam sie tu dostanie za spamowanieAzgaroth pisze:No właśnie tak pomyślałem o smoku z Infinite Hatred i Ethernal
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
to pomyśł o Mountain CHimerze z hatem +red fury - nice?Azgaroth pisze:No właśnie tak pomyślałem o smoku z Infinite Hatred i EthernalSoulferin pisze:Ej no to rewelacja ! Można zrobić mega killera
średnio robi overrunu po każdym klocku piechoty
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.