Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: Nowa Edycja

Post autor: Karli »

Kalesoner pisze:Mam lepszy pomysł. 8)

Cała armia zakopana, na stole tylko cory i hierofanta, wykopują się w piątej turze i przegrywamy w każdej bitwie tylko 14-6. :D
Hahahhahaha! Mistrz! No i mamy piękną armię jako blokera na drużynówki! W dodatku jak się wykopie cała armia to jeszcze coś zniszczyć potrafi pewnie :D
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Kaleson dobrze prawi. 12x10 szkieletów z czampionami to 600 pkt + hiero 250. Reszta w gigantycznych regonach wężozordów.

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Mam pytanie czy to: " Entombed Beneath The Sands
Wykopywaczek nie można już wystawić normalnie w swojej strefie rozstawienia, muszą być zakopane. Jeśli nie wyjdą do końca gry traktujemy je jak straty. W każdej turze (a więc w pierwszej też) wychodzą na 3+, marker jest deklarowany w momencie wychodzenia, a nie wcześniej. " jest juz potwierdzone ? A szczególnie chodzi mi o to co w nawiasie .

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Wszystko sie zgadza, tylko nawias nie;p
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Spoko wielkie dzieki ;)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

hehe

Opcja Marcina jest całkiem przyzwoita.
Bierąc pod uwage że większosc armii ma przynajmniej 3 duze klocki do walki i blokowania, a reszta to jakiś smietnik który da rade rozstrzelac, a jeden duzy klocek rycerzyków i/lub klocek plujek który sie wykopie i zrobi krzywde od tyłu brzmi całkiem fajnie :)

Moje pierwsze testy beda raczej czystym defensem:

2400

LHP 4 lev. Nehekhera (g.) => 265 pkt
Neferras Scroll...
Ironcurse icon

LHP 4lev. Light (h.) => 260 pkt
Feedback Scroll

LP 2 lev. Nehekhera => 130 pkt
Dispel scroll

Herald bsb => 110 pkt
banner of eternal flame

Core:

Chariots l.4 => 220 pkt

Archers (m+ch) l. 3x10 => 240 pkt

Archers (m+ch+b) l. 20 => 150 pkt

Special:

Stalkers l.3 => 165 pkt

Ushaty l.5 (bow) => 250 pkt

Carriony l.5 => 120 pkt

Rare:

Clopa x2 => 180 pkt

Cascet => 135 pkt

HieroTitan => 175 pkt

Razem: 2400pkt.

PS.
Zastanawiam sie nad uzytecznoscia Lighta w tej rozpie (cos za tego licha mozna wsadzic - np. 30łuków)
I Ushatki wrazie czego wymienie na scorpy i kolejne łuki :)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Eeee... Ok, o co w tej rozpie chodzi :D? Przecież tu nic nie ma... No i masz za dużo łuczników.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jak na euro masz za dużo unitów łucznikówi i za dużo łuków.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

A czy na górze jest napisane 2400 Euro ;)

Przy Euro wywalam jedną 10 i mam 80 pkt to rozporządzenia.

(po pierwszych próbach złożenia czegoś sensownego okazuje sie ze to wszystko jest zbyt drogie w porównaniu do użyteczności - w skórcie nic sie nie miesci)

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Ale aż tak się nic nie mieści, by nic w rozpie nie mieć :D?

Malal
Kretozord

EEEE maruda jestes Smiechu i tyle!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Smiechu pisze:A czy na górze jest napisane 2400 Euro ;)

(po pierwszych próbach złożenia czegoś sensownego okazuje sie ze to wszystko jest zbyt drogie w porównaniu do użyteczności - w skórcie nic sie nie miesci)
Złożyłem grywalną rozpę na ETC, policzyłem - 2900 :)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Barbarossa pisze:

+1
Też mi tak wyszło, wiec zaczołem sciągać do 2400 no wsumie wyszło cosik takiego na defens - mam już patent na mieszanke, ale na 100% tez sie nie zmieszcze w 2400 :)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Barbarossa pisze:

+1, jak dostaniemy jeszcze +200p to można próbować się pomieścić
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Malal
Kretozord

Wywal Kinga bsb oraz princa zapewne ktorego masz;p Wywal warspinxa i juz masz 2400;p

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Śmiechu - wywalasz uszaty i małego maga z DS. Dscorlla dajesz dla maga light i masz punkty na klocek gwardii z necrotectem. Aha, magia light jest spoko. Niskie castingi a świetne efekty a jak dodasz do tego jeszcze po D3 casting value z tytana to wychodzi, że naparzasz większość czarów na 2kostkach :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Jak nie na restrykcje Euro, to słabo kminisz. Da się złożyć nawet dość pakerną armię bez zasad ETC, a przynajmniej mającą jedno solidne przegięcie.

Popatrz to co Karli napisał, popatrz na lore attribute lore of light i zasady banishmenta, popatrz na zasady Kaszkietów/tytanów i zastanów się, iloma małymi liczkami można nasycić jakieś 20" stołu, żeby zebrać wszystkie bonusy na każdej zerówce :) 5 małych liczek z minimalnym osprzętem to jakieś 570 pkt, a jak to obstawisz kaszkietami to masz dość kości i bonusów, by powodować znaczne szkody.

Malal
Kretozord

No a czemu na Euro sie nie da? Skoro banner of Sorcery nie zabiera PD podobnie jak loremasterstarff....To nie widze powodu blokowania Kasketu i Hierotytana.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Karli pisze:Śmiechu - wywalasz uszaty i małego maga z DS. Dscorlla dajesz dla maga light i masz punkty na klocek gwardii z necrotectem. Aha, magia light jest spoko. Niskie castingi a świetne efekty a jak dodasz do tego jeszcze po D3 casting value z tytana to wychodzi, że naparzasz większość czarów na 2kostkach :)
Necrotect jest nieopłacalny, zginie nim zdąży się hate'em nacieszyć.
Jak ja zobaczyłem, co tam się planuje w TK też zrobiłem rozpiskę, z myślą, że w sumie nawet nie najgorzej to wygląda. Mina mi zrzedła, kiedy po podliczeniu wyszło mi 3040 pkt :D. Efekt moich cięć przedstawiłem na stronie 59 tego tematu. Bez dodatkowych punktów sprawa wygląda bardzo ciężko, szczególnie, że takie bez porównania mocniejsze bestie mają +200 pkt. Nie zmienia to jednak faktu, że w rozpisce Smiecha nie ma co zabijać...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Zasady Euro, działają trochę inaczej, niż rok temu. Każda armia może wygenerować dodatkowo maks 2 kości (wszystko powyżej jest odkładane) - czyli np. BOS nic nie zabiera z limitu, ale jak rzucisz 5-6, to dostajesz dwie, odkładasz jedną kość - i oczywiście cała armia nie może już nic wygenerować, za wyjątkiem channelingu.

Jeśli chodzi o rozpę nie na ETC, ale 2400 to rozważyłbym pi razy drzwi:

Mała liczka hiero
4 liczki light, scroll i ew plaque of mighty incantations na tej liczce, której czar losujesz ostatni
2x30 i 1x25 łuków z FCG
2 kaszkiety i 2 klopy
30 gwardii halabardy FCG
4 + 4 + 3 carriony

I jest w miarę spoko, jak trafisz na demony albo undeady to gwałcisz nieźle magią, strzelanie silne - daje imo radę.

ODPOWIEDZ