Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Re: Nowa Edycja

Post autor: Denis »

wy tak narzekaliscie dosyć długo a dzis miałem w rękach nowego booka i powiem tak:
Armia nie wyglada ultra mocno ale podczas przeglądania juz miałem kilka ciekawych wizji na rozpiske i wyglądało to całkiem całkiem

Więc panowie nie jest źle mogło być gorzej a takto trzeba dużo kombinować a można całkiem mocne rozpy pocisnąć
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

A potem przychodzi chwila podliczenia punktów, kiedy okazuje się, że mamy w rozpie jakieś 400 pkt za dużo :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Necrotecta można wyposażyć w magiczne pancerze/talismany itd?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Tak. Pytanie, co mu zagwarantuje przeżywalność.

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

Arbiter Elegancji pisze:Szkoda że nie wydali nowych horsemanów bo wyglądają strasznie szkaradnie przy nowych figsach.

dokładnie to samo myślę i boleję....Ogólnie kunie są dosyć nędzne, a głównie nogi... :(
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Awatar użytkownika
Biały
Mudżahedin

Post autor: Biały »

A tego Necrotecta nie można by dać do drugiego rzędu? Czy w tedy nie daje swoich bonusów?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

biały pisze:A tego Necrotecta nie można by dać do drugiego rzędu? Czy w tedy nie daje swoich bonusów?
Można, ale w wtedy frontalny atak jest dość słaby, no chyba że wsadzisz z przodu oprócz fcg jeszcze z 3 Kingów i 3 pronców i BSB

PS.
Faktycznie - moja rozpa jest dość nie przemyślana - lepiej sie robi takie rzeczy majac pełnego booka w reku i plik AB w kompie (Ushatki są słabe, ale mogą zgwałcić herosów na smokach jak i same smoki). Jeszcze dużo testów zanim zaczne kupować figsy.
Zbyszku - biorac Twoje myślenie z lichami to chyba lepiej dac ze 2x HieroTitana, by można było kulac "0" z Lighta na jednej kosci :twisted:

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Smiechu pisze:
biały pisze:A tego Necrotecta nie można by dać do drugiego rzędu? Czy w tedy nie daje swoich bonusów?
Można, ale w wtedy frontalny atak jest dość słaby, no chyba że wsadzisz z przodu oprócz fcg jeszcze z 3 Kingów i 3 pronców i BSB
Czemu frontalny atak jest dość słaby?
Czy 30tki gwardii z hatem i halabardami nie ustawiamy w hordzie?
A wywalenie necrotecta do drugiego szeregu jest pomysłem całkiem w pytke.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

no ale necrotect jest herosem, więc żeby go wywalić do drugiego musi nie być dla niego miejsca w pierwszym
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

A swoją drogą: bohaterowie z drugiego szeregu mogą bić się normalnie z supporting attacks?

Model Necrotecta nie jest jakiś super, chyba będę go konwertował, ale za to ten Prince Apophas fajny. ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

biją normalnie na swoich statystykach, tyle że jeden atak
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

No Necrotect brzydki jak noc, ale i tak bym gościa nie używał. Co do Ushabti z łukami, to jakieś nieporozumienie, trafiają na 5, co to ma w ogóle robić. Gwałcenie smoka polega na tym, że wbije mu się jedną ranę na turę? No i do tego same modele też są beznadziejne. Z nowej edycji wydaje mi się, że są tylko dwa must have, czyli casket i stalkerzy, ale nie byłbym sobą, gdybym nie wcisnął najbardziej combatowych rzeczy do rozpy :D

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

dobra dobra, wszystko fajnie... widział mumie core?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

Nie ma takiego oddziału jak mumie w podręczniku - w plotkach była to bajka.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Wrubel pisze:Nie ma takiego oddziału jak mumie w podręczniku - w plotkach była to bajka.
thx... :( :roll:

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

tak btw to w sumie dziwne trochę jest, że ta armia nie posiada jednostki złożonej z takich typowych, stereotypowych mumii #-o
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Jakby były mumie to byłby jeszcze jeden powód do narzekania, zważywszy jak tani jest banner z płonącymi atakami ;)

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Masz na myśli takich rasowych gostków w białych bandażach ala stare horrory?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

likaon pisze:Masz na myśli takich rasowych gostków w białych bandażach ala stare horrory?
taaa

i takich, którzy biegali w Dark Omenie... chętnie bym takich zanabył

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Barbarossa pisze:7 carrionów + 6 z lighta wypłaca w hordę piechoty 28 ataków S4 ASF, a 21 bez czaru, więc możesz się zdziwić co do tego "nic innego".

Problemem pozostaje czołg i choseni. Z demonami można już się próbować mierzyć.
Myślę, że storm banner i wszelkie tego typu zabawki również stanowią dla tej armii ogromną porażkę.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ