ARENA 2011 - Master w Krakowie, , WYNIKI NA STR. 39

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Re: ARENA 2011 - Master w Krakowie. 2011-05-07

Post autor: c4h10 »

Update regulaminu.

1. Mapki zostały poprawione.
2. Zgłoszenia wysłane do 03.05.2011 (23.59) będą premiowane +5 DP do klasyfikacji generalnej.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

1. mapka. Doprecyzuj proszę w jakiej odległości jest domek od dolnej/bocznej krawędzi.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Lidder pisze:1. mapka. Doprecyzuj proszę w jakiej odległości jest domek od dolnej/bocznej krawędzi.
Dzięki. Dodałem odległość od górnej krawędzi. Od bocznej już jest (domek styka się z lasem).

Awatar użytkownika
Dragan
Chuck Norris

Post autor: Dragan »

Jeszcze raz tylko zapytam czy ktos wybiera się w sobotę z Wawy i czy jest miejsce, żeby mnie gdzieś wcisnąć? ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

ja chyba
Obrazek

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Dragan pisze:Jeszcze raz tylko zapytam czy ktos wybiera się w sobotę z Wawy i czy jest miejsce, żeby mnie gdzieś wcisnąć? ;)
Pozdrawiam
W sumie to gdyby znalazło się ze 2 pasażerów zrzucających się na benzynę to mogę jechać bryką. Jak nie to jeszcze nie wiem jak pojadę...

Do orgów: rozumiem, że opcji przesunięcia startu na trochę później, co by można jakoś normalnie dojechać, nie ma? Bo żeby zdążyć przed 9 to nawet samochodem trzeba wyjechać przed świtem :cry: .

Maciek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Musimy się streszczać, to jasne, ale na pewno możemy przegadać jakieś opcje dla tych, którym ciężko będzie zdążyć. Być może opcje: jedziemy w cztery osoby, zagramy przeciw sobie jest jakąś możliwością? Albo po prostu każdy kto przyjeżdża później liczy się z tym, że zagra pierwszą bitwę krócej? Do przegadania, ja postaram się być na maksa elastyczny, ponieważ wiem, jak jest z dojazdami.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

ksch pisze:Musimy się streszczać, to jasne, ale na pewno możemy przegadać jakieś opcje dla tych, którym ciężko będzie zdążyć. Być może opcje: jedziemy w cztery osoby, zagramy przeciw sobie jest jakąś możliwością? Albo po prostu każdy kto przyjeżdża później liczy się z tym, że zagra pierwszą bitwę krócej? Do przegadania, ja postaram się być na maksa elastyczny, ponieważ wiem, jak jest z dojazdami.
Dla mnie idealną opcją dojazdową byłby ten pociąg pojawiający się na dworcu o 9.16 - nie wiem na którą zdążyłbym wtedy na miejsce (powiedzmy taryfą). Myślę, że mogę się spóźnić do kilkunastu minut - w końcu mogę dać znać któremuś z Was, że już jadę i że można mnie normalnie sparować. Czy godzina zakończenia jest zafiksowana? Jeśli nie to może dałoby się wszystko tak o te pół godziny przesunąć? Graczy raczej to nie zmartwi :) .

Oczywiście jest opcja, że zagram z kimś, kto też się spóźni ale ze względu na to, że wyprawa na turniej to dla mnie niezbyt częste i długo wyczekiwane wydarzenie wolałbym zagrać normalną bitwę, a nie np. 4 tury albo i nic (bo się przeciwnik spóźni bardziej niż myślał albo wcale nie dotrze).

Maciek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

#1 taryfą będziesz 9:30 wliczając czekanie na taryfę.
#2 przesunięcie, hm we środę mamy spotkanie w sprawie godzin. Musielibyśmy wiedzieć, że większości pasuje późniejszy start i zakończenie. Liczba godzin jest sztywna, o tyle, że płacimy za każdą niemało. Gdyby okazało się, że chętnych jest dużo, to wtedy możemy dorzucać godziny :D
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Oto proponowane zasady turnieju pokerowego. Ich autorem jest Dmitrij, za co bardzo mu dziękuję. Czekam na uwagi:

Kod: Zaznacz cały

"Terminator"
Texas Hold'em no Limit no re-buy
zróbmy turniej 15+5 lub 30+10 zł wpisowego
limit miejsc 18 osób
większa kwota idzie na nagrody za top 3
1. miesce 50%
2. miejsce 30%
3. miejsce 20%
mniejsza kwota (5zł lub 10zł) będzie nagrodą dodatkową za "głowy" - kazdy wyeliminowany przeciwnik to pewne dodatkowe pieniądze
stack poczatkowy 2000
blindy: ( co dwadzieścia minut)
10/20
20/40
50/100
50/100 ante 20
75/150 ante 20
75/150 ante 50
100/200 ante 50
100/200 ante 75
150/300 ante 75
150/300 ante 100
200/400 ante 100
200/400 ante 150 - tak już do końca

jak zostanie na dwu stołach w sumie 9 osób łączymy stoły
jeżeli zacznie sie robic nierówno to wiadomka, przenosiny

wyeliminowani w międzyczasie moga grać side'ową cashówkę
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Na końcu regulaminu jest podana lista osób zgłoszonych.Narazie mamy 16 zgłoszeń. Będę sie starać codziennie aktualizować.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak chcesz nimi grać, skoro premiera ma być w trakcie turnieju? W połowie gry zmienisz podręcznik?
A w czym problem? Premiera jest w dniu Areny, czyli na Arenie kodeks juz jest oficjalny. Jezeli ktos go bedzie mial, chocby jako wydruk z pdf, to w czym problem? Turniej jest dla graczy. W ogóle poszedłbym na rękę graczom TK i dał im wybrać czy grają na nowym, czy na starym - dawno temu zrobiono tak, gdy wychodziły WE i nie było żadnych problemów. TK przegięte nie są a jakieś urozmaicenie zawsze się przyda. Oczywiście jak ktoś chce wystawiać nowe jednostki, to musi mieć figurki - jego problem, jak je zdobędzie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Jankiel pisze:
Jak chcesz nimi grać, skoro premiera ma być w trakcie turnieju? W połowie gry zmienisz podręcznik?
A w czym problem? Premiera jest w dniu Areny, czyli na Arenie kodeks juz jest oficjalny. Jezeli ktos go bedzie mial, chocby jako wydruk z pdf, to w czym problem? Turniej jest dla graczy. W ogóle poszedłbym na rękę graczom TK i dał im wybrać czy grają na nowym, czy na starym - dawno temu zrobiono tak, gdy wychodziły WE i nie było żadnych problemów. TK przegięte nie są a jakieś urozmaicenie zawsze się przyda. Oczywiście jak ktoś chce wystawiać nowe jednostki, to musi mieć figurki - jego problem, jak je zdobędzie
Jankiel mam takie samo zdanie na ten temat jak ty. Aczkolwiek to nie ja będę sędziował tylko Butan, Lider itp. i to on w tej sprawie podejmuje decyzje. Ale postaram sie z nim porozmawiać i przekonać go to naszej racji...:D :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Jankiel, Undead popieram.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dla mnie nie ma problemu, żeby nowe TK były. Jankielu, też myślę o graczach, ale nie-TK. Nie znają armii, premiery jeszcze nie ma a ktoś już nimi gra. Jednak mówisz, że takie sytuacje już miały miejsce. To zmienia postać rzeczy, bo środowisko akceptuje to. Czasami chce tą grę za bardzo usportowić, żeby wszystko było według jasnych reguł. Widzę jednak, że koleżeństwo i ugodowość spotyka się z aprobatą. Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych :mrgreen: ).

A tak BTW to niech Butan się wypowie, podobno też ma tam być :P

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

a moge prosic o link do podrecznika?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Lidder pisze:Podręcznik może już krążyć i każdy mógł już czytać, ale oficjalnie armii jeszcze nie ma. Ode mnie macie zielone, jednak jeśli chodź jeden gracz powie, że się nie zgadza to też się nie zgodzę (czekam na chętnych :mrgreen: ).
proszę!

po coś ten cholerny regulamin ligi był robiony. 7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika a nie plotek z jakiegoś forum.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Asassello pisze:7 dni po oficjalnej premierze podręcznik wchodzi w życie turniejowe.
Czułem, że coś takiego jest...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

zgadzam się z Assasello - problem mają gracze nie TK, bo ni chu... nie znają tej armii, a mimo wszystko to jest turniej a nie towarzyskie pykanie w garażu.

ja pamiętam sytuacje kiedy book był nawet starszy niż tydzień po premierze a nie mógłbyć używany (vide SK na Strategu 2010).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Aczkolwiek to nie ja będę sędziował tylko Butan, Lider itp
To org decyduje, a nie jacyś ludzie od kwestii technicznych :)
Jak Krzysiek się zgadza, to już :)
Ten tydzień nie jest dla graczy TK, którzy pewnie booka już widzieli, znają go lub mają piracka wersję tylko dla pozostałych graczy, żeby mieli szanse zapoznać się z nowym już na podstawie podręcznika
Taaa... dla nolifów, ktorzy w dzień premiery podręcznika lecą do sklepu, żeby go przeczytać i przygotować sie na mastera, który jest tydzień później, a przy okazji nie mają dostępu do neta. Już widzę, jak wszyscy nagle zaczną zmieniać rozpy, bo nowe TK wyszły, No proszę... demagogia jest fajna, ale niech służy dobrym celom, a nie upierdalaniu dla zasady.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ