Unnamed2600 Pts - Dark Elves Army
1 Dreadlord @ 305.0 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Dragonhelm [10.0]
Pendant of Khaeleth [35.0]
Black Dragon Egg [30.0]
Whip of Agony [25.0]
1 Dark Pegasus @ [50.0] Pts
1 Supreme Sorceress @ 315.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]
Seal of Ghrond [30.0]
1 Death Hag @ 225.0 Pts
Battle Standard
1 Cauldron of Blood @ [110.0] Pts
1 Dark Elf Assassin @ 151.0 Pts
2ndWeapon
Rune of Khaine [25.0]
Dance of Doom [30.0]
12 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 137.0 Pts
Shield; Musician
39 Dark Elf Warriors @ 295.0 Pts
Shield; Standard; Musician
1 Lordling @ [6.0] Pts
5 Dark Riders @ 110.0 Pts
Rptr Crossbow
5 Dark Riders @ 110.0 Pts
Rptr Crossbow
19 Black Guard @ 300.0 Pts
Standard; Musician
1 Tower Master @ [19.0] Pts
Ironcurse Icon [5.0]
24 Har Ganeth Executioners @ 330.0 Pts
Standard; Musician
1 Draich-master @ [12.0] Pts
6 Shades @ 102.0 Pts
2ndWeapon
6 Shades @ 102.0 Pts
2ndWeapon
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 130
Total Army Cost: 2592.0
Zasady sa niemalże identyczne jak na euro (wsumie w DE mozna wziąść o 5 kusz więcej więcej )
Nie wiem czy mała czarka jest bardzo potrzebna
Egzeki to oddział experymętalny narazie na + (ale zagrałem narazie 1 bitwe więc duzo powiedizec nie moge najwyżej zamieni sie na drugi oddział BG albo na 30 korsarzy)
Assasynem grałem więcej razy i jest super zajebista zabawa (narazie siedzi w egzekach )
DE 2600
Łatwo nie ma
Siedzi sobie w egzekutorach i :
1. Jest ukryty więc nie boi sie snajperek (nie boje sie tez ze cos podleci i mi go zabije bo nie musze go ujawniac)
2.Szarzowanie na egzeków małymi odziałami by ich uszczuplic zanim oddadza nie ma sensu bo zanim cos zrobią sami zostana pokrojeni przez assasyna (ASF)
3.Stoi sobie w rogu i uszczupla klocek przeciwnika i przeciwnik ma dylemat bic po nim i zabic mniej egzeków (oni mają stubbornik od kotła )albo go olac i bic w egzeków i pozwolic sobie dalej uszczuplac oddział
Pa za tym zawsze moze zabic jakiegos maga mniej uzbrojonego herosa albo mozna go wystawic w cieniach
No i wsumie teraz zauwazyłem ze BG nie mają Ap więc jeszcze jednego cienia trzeba wywalic
Siedzi sobie w egzekutorach i :
1. Jest ukryty więc nie boi sie snajperek (nie boje sie tez ze cos podleci i mi go zabije bo nie musze go ujawniac)
2.Szarzowanie na egzeków małymi odziałami by ich uszczuplic zanim oddadza nie ma sensu bo zanim cos zrobią sami zostana pokrojeni przez assasyna (ASF)
3.Stoi sobie w rogu i uszczupla klocek przeciwnika i przeciwnik ma dylemat bic po nim i zabic mniej egzeków (oni mają stubbornik od kotła )albo go olac i bic w egzeków i pozwolic sobie dalej uszczuplac oddział
Pa za tym zawsze moze zabic jakiegos maga mniej uzbrojonego herosa albo mozna go wystawic w cieniach
No i wsumie teraz zauwazyłem ze BG nie mają Ap więc jeszcze jednego cienia trzeba wywalic
Mówi się trudno i idzie się dalej ...